Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 12v a 24v zrobi różnicę w jakości obrazu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elvis Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Trzeba nauczyć się rzucać w wiązkę (na początku to podstawa) dopiero potem utrzymywać wiązkę na przynęcie. Do utrzymywania kierunku wiązki masz active target, dziobówke, rękę lub inne kreatywne rozwiązania Widać do 25-30m nawet na wodzie głębokość 2.5 metra Edytowane 20 Sierpnia przez elvis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 20 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 12v a 24v zrobi różnicę w jakości obrazu ?Jedna z tych sonar-legend. Negatywnie zweryfikowana przez wielu entuzjastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MWILCZ Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Aktualizacja nic nie zmienia. Jedynie ręczne ustawienie kąta w AHRS, ale to nie jest rozwiązanie. Uszkodzony jest LVS34 - tylko wymiana @nadel Jak się skończył Twój problem z tym ukośnym obrazem na ekranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MWILCZ Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) ??? Edytowane 21 Sierpnia przez MWILCZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia @nadel Jak się skończył Twój problem z tym ukośnym obrazem na ekranie?ręcznie ustawiłem kąt w AHRS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia A kable masz dobrze podłączone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 22 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia Jak podepnę live do 1 aku z dziobowka to będę miał straszne zakluczenia nie będzie się dało łowić bo mam drugie aku agm które jest mega ciężkie i nie chce mi się go dźwigać pytanie na ile to koniecznie mam też zestawu jakieś nakładki na kable przeciw zakłóceniom warto ich używać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nadel Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia A kable masz dobrze podłączone ?Dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 23 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia Próbowałeś odpiąć wszystkie i wpiąć jeszcze raz może jakiś styk jest zabrudzony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 27 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Jak podepnę live do 1 aku z dziobowka to będę miał straszne zakluczenia nie będzie się dało łowić bo mam drugie aku agm które jest mega ciężkie i nie chce mi się go dźwigać pytanie na ile to koniecznie mam też zestawu jakieś nakładki na kable przeciw zakłóceniom warto ich używać ?Okazjonalnie mam spięte gls10 + GPSmap923xsv pod to samo aku(Lifepo4 200aH) co Minnkota Terrova 55 i nie widzę żadnych zakłóceń w porównaniu do sytuacji, gdy live i echo są na oddzielnym aku niż dziobówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 1 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września Wie może ktoś jak działa perspektywa w sensie na jaką głębokość czy np na 10m wodzie pokaże mi ryby od powierzchni do samego dna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malybalon Opublikowano 2 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września Do 6 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kaczynumer1 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Wie może ktoś jak działa perspektywa w sensie na jaką głębokość czy np na 10m wodzie pokaże mi ryby od powierzchni do samego dna ?Tu masz ładnie wytłumaczone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Da się to dość łatwo wyliczyć. Jeśli kąt stożka w garminie to okolo 20st to ustawiając przetwornik w pozycję perspektywy, w odległości 10 metrów od łodzi będziesz mógł obserwować około 3,5 metra toni wodnej. Analogicznie 20 metrów od siebie będziesz tej toni widział juz 7 metrow. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Da się to dość łatwo wyliczyć. Jeśli kąt stożka w garminie to okolo 20st to ustawiając przetwornik w pozycję perspektywy, w odległości 10 metrów od łodzi będziesz mógł obserwować około 3,5 metra toni wodnej. Analogicznie 20 metrów od siebie będziesz tej toni widział juz 7 metrow. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkKrzysiek w realu tak nie jest, bo widzialbym wpadającą przynętę przez długi czas i ryby na głębokiej wodzie. Przy zasięgu 30m a tak pływam, nie widzę ryb na wodzie 6-7m od powierzchni i dopiero dodatek sonaru bocznego na ekranie pokazuje ile ominęliśmy lub prozaiczne machnięcie sztycą, by zmienić kąt padania wiązki perspektywy. Rosjanie wymyślili mechaniczne wahadła do perspektywy, by skanować horyzontalnie na głębokiej wodzie, bo nie można tego zrobić w sposób ciągły na jednej nastawie kątowej- zmieniając tylko zasięg do przodu w trybie perspektywicznym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Krzysiek w realu tak nie jest, bo widzialbym wpadającą przynętę przez długi czas i ryby na głębokiej wodzie. Przy zasięgu 30m a tak pływam, nie widzę ryb na wodzie 6-7m od powierzchni i dopiero dodatek sonaru bocznego na ekranie pokazuje ile ominęliśmy lub prozaiczne machnięcie sztycą, by zmienić kąt padania wiązki perspektywy. Rosjanie wymyślili mechaniczne wahadła do perspektywy, by skanować horyzontalnie na głębokiej wodzie, bo nie można tego zrobić w sposób ciągły na jednej nastawie kątowej- zmieniając tylko zasięg do przodu w trybie perspektywicznym.Wiem, ze w realu wyglada to trochę inaczej ale teoria i matematyka jest jaka jest. Przetwornika nie da się, a przynajmniej jest bardzo ciężko, ustawić dokladnie tak, zeby z tych 20 stopni w pelni lorzystać.Chyba, ze ustawisz go pod wiekszym trochę kątem do powierzchni, wtedy bedzie się tracić z ekranu wszystko to co przy samej powierzchni plywa. W każdym razie dokładnie tego stożka zmierzyc sie nie da a trzeba bazować tylko na tych 20 st, ktore podaje garmin. Czy to jest 21 czy moze 17 - tego nie wie nikt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Długosz Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Poniżej jest link do mojej nagrywki ze standardowego ustawienia kątów.. https://www.facebook.com/share/r/1BYNgTD7th/?mibextid=wwXIfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Poniżej jest link do mojej nagrywki ze standardowego ustawienia kątów.. https://www.facebook.com/share/r/1BYNgTD7th/?mibextid=wwXIfrJaki model plotera masz na filmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Długosz Opublikowano 4 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września Góra GPS Map 8412 xsv, dół GPS Map 1223 xsv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Dz Góra GPS Map 8412 xsv, dół GPS Map 1223 xsvDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jacob1993 Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Interesuje mnie jeszcze black box gls 10 czy może być umiejscowiony w skrzyni qbrick od środka czy potrzebuje jakieś wentylacji i musi być od zewnątrz bo z racji tego że pływam na pontonie i większość rzeczy muszę z niego wypakowywać planuję taką skrzynkę zrobić z aku skrzynką Gls a na górze 2 ekrany od live i klasyczny przetwornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 5 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września Interesuje mnie jeszcze black box gls 10 czy może być umiejscowiony w skrzyni qbrick od środka czy potrzebuje jakieś wentylacji i musi być od zewnątrz bo z racji tego że pływam na pontonie i większość rzeczy muszę z niego wypakowywać planuję taką skrzynkę zrobić z aku skrzynką Gls a na górze 2 ekrany od live i klasyczny przetwornikJa mam w środku GLS i nic się nie grzeje jakoś strasznie. Nawet w najcieplejszy dzień nie jest gorący. Ma dużo miejsca i otwory więc da radę Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sjurek4 Opublikowano 9 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września Panowie, jak przestawić obraz w echomap 102 sv aby widzieć przynętę w trollingu za łódką ,obrócenie przetwornika w lvs 32 w pozycji do przodu nic nie daje ,przeniesienie na drugą burtę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi