Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Spoko, Piotr. A ta btw, ogarnąłeś obrotnicę? Bo ja jak okazuje się- mam ją już gotową. Tylko soft sterujący podmienić....Dziś odpaliłem na sucho i sukces, kręci się jak ta lala Zostało poskładać do kupy zabezpieczyć elektronikę przed wodą (wydrukować obudowy/osłony)i zamontować na łodzi. Obecna sytuacja trochę opóźni finał, ale może za to będzie bardziej przemyślane Edytowane 13 Marca 2020 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Dziś odpaliłem na sucho i sukces, kręci się jak ta lala Zostało poskładać do kupy zabezpieczyć elektronikę przed wodą (wydrukować obudowy/osłony)i zamontować na łodzi. Obecna sytuacja trochę opóźni finał, ale może za to będzie bardziej przemyślane U mnie robi w temacie standardowa skrzynka elektryczna 130x90 oraz dławiki. Epoksyd dla elektroników chcę kupić, by utopić sterownik, ale zbieram się za to jak sójka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Daj link do skrzynki. Zapomniałem dodać że jeszcze muszę przedłużyć oś silnika i strzałkę dorobić aby pokazywała gdzie patrzy aktualnie przetwornik. Zatapianie powiadasz - muszę poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 (edytowane) Poglądowo- bo wymiary sam dopasujesz do flaków posiadanych: https://www.google.com/search?q=skrzynka+natynkowa+hermetyczna&sxsrf=ALeKk03O8E6xFvISQKSTzj89wLiW_GyS5A:1584115604827&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjJqaK_6pfoAhVnRhUIHXZgCDgQ_AUoAXoECAwQAw Jako łącznik silnika z osią polecam sprzęgło kłowe. różne rozmiary i średnice mufy z obu stron- łatwo dopasować. Edytowane 13 Marca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Raczej nie ma tu żadnego montażu, poza cięciem klatek.Myślę że użył GCV 10 lub 20, lub innego ustrojstwa aby połączyć dwa GLS10 i pokazać je na jednym ekranie. Ale pewności mi brak bo za krótko siedzę w Garmin. editMa UHD na górze wiec tylko GCV 20Pietruk, przecież to działa po Ethernecie, a są urządzeniabz dwoma złączami, już Ultra ma. Więc nie trzeba kombinować. Bardziej mnie dziwi, że mu się nie zakłócają. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Poglądowo- bo wymiary sam dopasujesz do flaków posiadanych: https://www.google.com/search?q=skrzynka+natynkowa+hermetyczna&sxsrf=ALeKk03O8E6xFvISQKSTzj89wLiW_GyS5A:1584115604827&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjJqaK_6pfoAhVnRhUIHXZgCDgQ_AUoAXoECAwQAw Jako łącznik silnika z osią polecam sprzęgło kłowe. różne rozmiary i średnice mufy z obu stron- łatwo dopasować. U mnie nie mam miejsca na sprzęgło, choć wcześniej myślałem o takim. Ostatecznie po dzisiejszym teście stwierdziłem że to rzecz zbędna i powodująca kolejne komplikacje w mojej konstrukcji.Natomiast co do obudowy na silnik to jednak pozostanę przy wydruku z filamentu, dławik jeden do silnika od czegoś dopasuję.Obudowa na przyciski sterowania też wydruk. Jak się przyciski nie sprawdzą to zamienię na jakiś pedał. Pietruk, przecież to działa po Ethernecie, a są urządzeniabz dwoma złączami, już Ultra ma. Więc nie trzeba kombinować. Bardziej mnie dziwi, że mu się nie zakłócają. Nie widziałem że Ultra ma dwa eth. to wiele upraszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Żeby nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Kolejny test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Czyli do 10m glebokosci ogarnia, to jak dla mnie jest wystarczająco:) trzeba skręcać graty i wypłynąć, zobaczyć to na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Po obejrzeniu iluś tam filmów i przeczytaniu komentarzy doszedłem do wnioski że zasięg perspektywy bardzo uzależniony jest od klarowności wody (przejrzystości).Im woda czystsza, bez żadnych żyjątek i zanieczyszczeń to zasięg większy.Czyli wiosna i późna jesień to zasięg większy.Lato zasięg mniejszy - zakwit wody i mnóstwo żyjątek pływających.Myślę że te elementy trzeba brać pod uwagę przy używaniu perspektywy. Oczywiście nasze krajowe testy są niezbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Jest soft naprawczy dla GLS 10 Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Trzeba będzie go wgrać. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Szybko im poszło, trzeba uczciwie przyznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Zrobiło się głośno to i poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Tak.Za to u nas niektórzy fejsbukowi dilerzy i ich przydupasy to z zębami wyszczerzonymi na mnie się rzucili- że rozpowszechniam niesprawdzone informacje z for, oni u siebie nie zauważyli żadnych problemów, itp....))Liczy się że do echomapa można wstawić LVS a reszta to zawiść konkurencji........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 A moglibyście przybliżyć temat co tam się wyprawiało z tym softem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 To takie małomisteczkowe, wręcz zaścianek. I dziwić się że ludzie wolą kupować poza granicami. Otwartość popłaca, gorzka ale prawda. Na ściemie daleko się nie pojedzie. Żal czytać czasami takie komentarze i wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Rafał- wprowadzenie trybu perspektywy rozjechało ustawienia czułości wcześniejszych opcji- front, down. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ze też na to wcześniej nie wpadłem. https://www.ebay.com/itm/Livescope-Perspective-Mode-Mount/333559798486?hash=item4da9b69ad6:g:-QAAAOSwN1deeSu5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Piotr, jak patrzę na filmy, to z mojej perspektywy najważniejszą sprawą jest możliwość nachylenia kąta przetwornika względem pionu. Jak będziesz ewentualnie projektował/drukował- uwzględnij to w układankach 3D. Masz mnie za klienta- jeżeli się powiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Czemu? Zakładam że przetwornik będzie prostopadły w stosunku do tafli, czy też równoległy w zależności od ustawienia go? Myślisz że potrzeba będzie ta regulacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Czemu?Zakładam że przetwornik będzie prostopadły w stosunku do tafli, czy też równoległy w zależności od ustawienia go?Myślisz że potrzeba będzie ta regulacja?To jest klucz do znalezienia ryb na większej głębokości. Zobacz materiały z głębszych zbiorników, poczytaj opisy. Dno niekoniecznie będzie dobrze widoczne, ale oświetlone wiązką sonaru z góry ryby- już tak. Odchylenie kilkunastostopniowe wchodzi w grę. Montaż prostopadły sprawdza się na płytkiej wodzie- max 4-5m, na głębszej w takim wariancie ciemno się robi. Ja przynajmniej tak będę kombinował u siebie- jak kupię zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Żeś mi teraz namieszał Zacznę od próby ogarnięcie tej "zębaki" jak to pyknie, ruszę dalej.Czasu teraz w ciul, albo dwa ciule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Dobra, ale jak robić coś- to tak, by wykorzystać wszystkie możliwości systemu obrazowana i....fizykę oraz matematykę. Ja na kilkanaście jezior w moim zasięgu mam jedną, może 2, gdzie da się zastosować wiązkę poziomą, równolegle do tafli. Normalna głębokość robocza u mnie to ok. 8m. A tu bywa ciemnawo w poziomej perspektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ale myślisz o jakim kącie regulacji. Zwarty czy rozwarty w stosunku do prostego jaki oferuje Garmin do perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi