Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Panoptix LiveScope System (PS30, LVS12, LVS32, LVS34, LVS62)

Marcin Ostróda

Pytanie

Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.

Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?

Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.

Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ale myślisz o jakim kącie regulacji.

Zwarty czy rozwarty w stosunku do prostego jaki oferuje Garmin do perspektywy.

Jeżeli przyjąć, że przetwornik ma być umocowany w stosunku do sztycy pod kątem prostym- potrzebne jest rozwarcie kąta do ok 120 stopni. Do tego oczywiście obrót w osi samego przetwornika

A- standard

B,C- to, co potrzeba

post-55901-0-41861700-1585759292_thumb.jpg

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Polepszy wyświecanie ryb na większych głębokościach niż 5m. Są one wtedy kontrastujące na tle ciemniejszego dna. Oczywiście nie widzisz, na jakiej głębokości ona jest- bo do tego perspektywa nie służy, ale widzisz ją i ewentualną reakcję na przynętę. 

• 0

Ja piszę o trybie perspektywy. 

Inaczej: masz poziomą wiązkę światła na podłodze- widzisz ją całą, jasną. A jeżeli jest w podłodze dziura? To trzeba zmienić kąt skierowania wiązki, by ją doświetlić. 

Nie mieszam więcej, działaj i pochwal się projektem. 

Jeżeli nie wypali ci, to ja będę kombinował na przegubie kulistym, bo to obie osie przetwornika można wyregulować na takim przegubie. 

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Witam panowie mam do was pytanie i proszę o poradę w wyborze kupna odpowiedniego sprzętu pod planowany w późniejszym terminie Panoptix Livescope GLS 10 i LVS 32  

Wybrałem kilka modeli w ramach mojego budżetu na tą chwilę i zastanawiam się mocno nad opcją nr 1  

Echosonda Garmin ECHOMAP UHD 92sv GT54UHD 

Garmin Echomap plus 92sv z GT52HW-TM  

Garmin Echomap CHIRP 92sv z GT52HW-TM  

na ten model raczej mnie nie stać  Garmin Echomap Ultra 102sv z GT54UHD-TM   

Nie wiem czy ten GT54UHD z pierwszej opcji jest lepszy od GT52HW . 

Wody na których łowię to przedział 2 do 6 m głębokości Odra , Turawa 

• 0

Nie wiem.....jeszcze, szukam właśnie pośrednika z USA bo mają promo na echomapy 93 w kilku sklepach. 

Prawda jest taka, że widoki z filmu. 

na płytkiej wodzie- max4-5m, na głębszej - trzeba pochylić przetwornik w położeniu perspektywy- kilka, kilkanaście stopni w dół, wtedy wyświeci ryby i  z głębokiej wody, obraz dna będzie słaby

Rozdzielczość ekranu też jest ważna, nie wierzę, że będzie podobnie w 800x480 vs full hd czy ile tam Garmin ma w serii Gpsmap 86xx

• 0

Witam będąc na targach w Poznaniu długo rozmawiałem z wystawcami sprzetu Garmina i oglądałem wszystkie modele i zdawałem im pytanie czy warto dopłacać do wysokiej rozdzielczości i opinie były różne. . Napewno w pewnych sytuacjach się przyda ta rozdzielczość ale czy warta tej ceny . Na stanowisku Garmina spędziłem z godzinę i jeden z nich na boku powiedział mi ze ma Echomap UHD i jest bardzo zadowolony i według niego szkoda dopłacać chyba że masz dużo kasy to wtedy jak najbardziej . Powiedział mi ze porównywał na wodzie i różnicy nie było , trzeba by się dobrze przyglądać ( mowa cały czas tylko o LiveScope ) . Miałem kupić EchoMap Ultra 102sv a kupiłem EchoMap UHD 9" . Stwierdziłem ze nie warto dopłacać prawie drugie tyle do większej rozdzielczości i jednego cala wielkości ( za tyle udało mi się kupić ) .

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

• 0

Bardzo ładnie Ci to wyszło @Pietruk. Ja wczoraj wypłynęłem że swoimi gratami. Do montażu użyłem mocowanie od silnika pawezowego + rura 28mm. Lvs jest na najmniejszej kulce ram mount złapany do.rurki. z jednejnstrony ok , bo można dowolnie kręcić przetwornikiem w każdej plaszczyznie, z drugiej strony trzeba patrzeć jak.jest ukierunkowany. Nie jest to zadanie na jedna reke . Samo obrazowanie lvs w trybie perspetywy zmienia calkowicie "swiadomosc" tego co się pod woda dzieje. plywalem od 2-13m głębokości. Ku zaskoczeniu, na 13m jeszcze było widać dno. Nie tak jak na 7m, ale bez otchlani czarnej. Jestem zadowolony z przesiadki SI na live

• Like 1