Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Cieszy mnie Twój opis i Twoje zdanie. Że te 10m da się osiągnąć.Maciek pisał że kąt w dół pozwoli głębiej widzieć.Już robię mocowanie z większym kątem. Jak zdążę wydrukować to sprawdzę różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Ziomal Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Panowie zarombiste rozwiązania nic tylko podziwiać . Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 tak to wyglada na 13m + mocowanie u mine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Adam, polecam włożenie karty i robienie tzw print screen,a , nie ma odbić. Też miałem początkowo taki plan jak Ty. Potem pomysły.A teraz Covid znalazł mi czas na dokończenie. Patrząc to masz regulację kąta w dół patrzenia perspektywy gdy ustawiasz przetwornik na patrzenie za lewą burtę pod kątem prostym.Pamiętasz, czy takie ustawienie polepszało widok na większych głębokościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 w perspetywie on byl u mnie lekko pochylony w strone dna , nie duzo. ram jest ok pod tym wzgledem bo ustawi sie wszystko , tylklo to zajmuje chwile czasu , a z poziomu lodzi jest niewygonde troche. owszem moge rurke wyciagnac i na lodce ustawiac, ale to byl rejs rekreacyjny - stricte sprawdzajacy zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Łotysze pokazali napęd zmotoryzowany do livescope, ciekawe jaka cena, obstawiam około 1kE w pełnej kompletacji https://www.liveview360.eu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ni Chu chu, tyle nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ech, teraz mogę powiedzieć że da się dużo taniej jeśli chodzi o walutę. I tak samo działa.Cenę w PL podniosły środki odkażające w ramach zasady, za dwie dychy nic nie załatwisz, za flaszke wszysko [emoji41][emoji16] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Żeby tam u nich jeszcze była funkcja gps lock, ale za samą mechanikę nie ma sensu szaleć. Zwykły dizobowiec na pedał , ze zdjętym pędnikiem ogarnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zwykły dziobowiec też kosztuje. Trochę smykałyki i da się ogarnąć A gdyby seryjna rąbnąć to nie wiem skąd się biorą ceny w USA czy Łotwie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zwykły dziobowiec też kosztuje.Trochę smykałyki i da się ogarnąćA gdyby seryjna rąbnąć to nie wiem skąd się biorą ceny w USA czy Łotwie.CNC w nierdzewce to pewnie klucz. Widziałem dziobówki na pedała po 1100zł. Wiadomo, że rękodzieło będzie tańsze - ważne że kontrola nożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 CNC u mnie było nie potrzebne U mnie nierdzewka, tokarka, wiertarka spawarka. Trochę druku 3D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Jestem po trzech dniach z LiveScope.Woda na której byłem nie obfituje w zróżnicowane dno i jeszcze trochę martwa, za tydzień dwa może trzy coś się ruszy.Pierwsze wrażenie, nie żałuje grosza który wydałem i czasu poświęconego na zbudowanie sztycy obrotowej.Dwa, sztyca obrotowa robi robotę, macham wędą a lewa noga na pedale zmieniam kierunek patrzenia. Aż jestem sam z siebie dumny że tak mi to zadziałało. Tryb perspektywy - hmmm - działa bo działa, dupci nie urwał. Tryb do przodu też jakoś mnie nie urzekł, zwłaszcza zasięg.... i ten wąski kąt...Pewnie oba te tryby wymagają ożywionej wody i zróżnicowanego dna aby coś więcej zobaczyć. Pożyjemy potestujemy zobaczymy.Tryb w dół - tu mi szczęka opadła, to czego nie wiedziałem na HB Mega, albo było ciężkie do interpretacji tu widać jak na dłoni. Przyklejona ryba nie widoczna na HB, tu jest widoczna. Boczny w HB coś pokazywał, tylko czy to ryba czy kamień na dnie? Tu się rusza, emocji w cholerę po opuszczeniu przynęty, jedne uciekają , drugie się przyglądają, a inna widać że z kilku metrów dalej zasuwa aby uderzyć i .... w ostaniem momencie rezygnuje, oooooo menda jedna.... i zabawa od początku.Przy obracaniu i patrzeniu w dół, to jest dopiero skan dna i tego co jest wokół . Max 8 metrów miałem ale i tak zasięg do verticala spory. Kolega może mieć swoje pół ekranu ja swoje, albo dwa ekrany, każdy swój - przy ustawieniu wiązki wzdłuż łodzi, ja łowię na rufie, on na dziobie. HB 360 Mega i świecące punkciki ma się nijak, jedynie zasięg większy.A płynięcie w trollu po głębokiej wodzie i wiązce wzdłuż łodzi pozwoliło mi idealnie kontrolować położenie przynęty tuż nad dnem lub w dowolnym innym punkcie, oczywiście w zasięgu wiązki (na tzw. krótkim dyszlu i przy określonej prędkości)Jednym słowem. Cudo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Panowie, odpalać Capitana czy tam karty SD, ponoć wyszło nowe update i jest faktycznie naprawcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Dzięki za info. Jutro cyknę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Ja już chyba też pociągnę za spust w sprawie LVS. Edytowane 6 Maja 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Maciek co tam poprawili na lepsze, poza tym co piszą na stronie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Ponoć to, co zepsuli po dodaniu perspektywy- czyli widok front przede wszystkim. Nie updateuj zbyt szybko, niech oni u wuja Sama testują. No chyba , że masz poprzednie softy na SD- wtedy możesz się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) Jak się uda to jutro bądź w piatek sprawdze ten soft na wodzie Edytowane 6 Maja 2020 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Tutaj to trzeba mieć porównanie jak wyglądało patrzenie do przodu przed aktualizacją do perspektywy (firmware 18.10 v1), jak wyglądało po aktualizacji do v2 i ostatecznie aktualna 19.00Ja niestety nie jestem w stanie tej ścieżki przejść, gdyż zacząłem przygodę od 18.10 v2.Ale liczę że osoby które mają większe doświadczenie odczują pozytywną zmianę w tej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czyzu Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Witam Panowie mam pytanie do bardziej doświadczonych jeśli chodzi o Garmina, ( do tej pory korzystałem z Humminbirda Helixa) zamierzam zakupić zestaw z LiveScope GLS 10Przetwornik Panoptix LVS32Jaką sondę do tego polecacie kazda opinia sugestia mile widziana.Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 7 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Odpowiem Ci tak.Największą na jaką Cię stać.Dwa, szukaj z dotykiem. Odkąd mam touch, nie muszę myśleć co kliknąć Mi zostało jeszcze zmienić Helix na Solix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Czy perspectiv działa na LVS12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Niestety nie.Piotr, czy ty też potwierdzasz załamkę obrazu lvs32 w brudnej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi