Marcin Ostróda Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację. Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły. Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Czy waszym zdaniem rozdzielczość ekranu ma znaczenie? Miałem okazję łowić na GPSMAP 8412 i obraz był naprawdę przyzwoity. Zastanawiam się, czy będzie różnica między tym modelem a np.echomap ultra. Paradoks Lvs polega na tym, że ekran nie ma wielkiego wpływu na jakość trybu Livescope/Panoptix. Za to na SI -którym namierzasz rybę wstępnie- tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Przy gps jest apk helm, której nie ogarnia ultra i echomap. Mocne bebechy, sprzet raczej przyszłościowy , drogi . Sam moze na przyszły rok zmienie ultra na gps 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) wczoraj jak odbierałem 8412 mogłem bezpośrednio na wodzie porównać jakość wyświetlania GPSmap 8412 i Echomap Ultra 122sv i jednak jakość wyświetlanego obrazu jest na duży plus dla GPSmap'y szczególnie w warunkach silnego nasłonecznienia Edytowane 4 Października 2020 przez maniolo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 (edytowane) Przy gps jest apk helm, której nie ogarnia ultra i echomap. Mocne bebechy, sprzet raczej przyszłościowy , drogi . Sam moze na przyszły rok zmienie ultra na gpsNie wiedziałem,że helm działa tylko na gpsmap. Możecie podpowiedzieć gdzie najkorzystniej kupić 8410xsv? Edytowane 4 Października 2020 przez golenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Na ultra i echomap masz active captain 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Paradoks Lvs polega na tym, że ekran nie ma wielkiego wpływu na jakość trybu Livescope/Panoptix. Za to na SI -którym namierzasz rybę wstępnie- tak.Wcale nie tak ciężko, wystarczy obracać i wiadomo gdzie poszła czy to ławica czy większa ryba.Przy perspektywie to nawet za dużo nie trzeba obracać. Stąd że wert w Polsce jest niemile widziany stąd wątek trochę martwy. Czasami miałem fazę coś wrzucić, ale.... zaraz obudzili by co niektórzy bardziej prawi od samego prawa... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) Jest ponoć nowy soft rozwiązujący efekty specjalne w trybie front- po udpacie do perspektywy , sprawdźcie GLS10:Changes made from version 2.41 to 2.53: Adds 'Ghost Reject' setting.The Ultra units say:Changes made from version 13.20 to 14.10: Added compatibility with GT36 and GT56 Transducers.Added new Vivid Color Schemes for ClearVu and SideVu Sonar.Added sync AutoGuidance paths with ActiveCaptain.Added GLS 10 Ghost Tree Rejection.Jak widać, pracowity dzień Garminowcy dziś mieli. Nowy soft, przetworniki i ekrany. Ciekawe , czy to koniec nowości..... Edytowane 27 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Jest ponoć nowy soft rozwiązujący efekty specjalne w trybie front- po udpacie do perspektywy , sprawdźcie GLS10:Changes made from version 2.41 to 2.53: Adds 'Ghost Reject' setting.The Ultra units say:Changes made from version 13.20 to 14.10: Added compatibility with GT36 and GT56 Transducers.Added new Vivid Color Schemes for ClearVu and SideVu Sonar.Added sync AutoGuidance paths with ActiveCaptain.Added GLS 10 Ghost Tree Rejection.Jak widać, pracowity dzień Garminowcy dziś mieli. Nowy soft, przetworniki i ekrany. Ciekawe , czy to koniec nowości.....Ja niestety dopiero w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Jak Nowogrodzka nie zrobi LockDown kraju w piątek to sprawdzę w sobotę co to za cudo ten Ghost Reject. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Zrobiłem aktualizację i problem się zrobił.System automatycznie nie wykrywa położenia przetwornika w trybie perspektywy, trzeba ręcznie przestawiać. Też tak macie? Reszta testów nad wodą. A kto podpowie gdzie ustawić głębokość zanurzenia przetwornika tradycyjnego.w Garmin? Klikam klikam i nie mogę znaleźć...Panoptix wiem gdzie, a tradycyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jac72 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Jest ponoć nowy soft rozwiązujący efekty specjalne w trybie front- po udpacie do perspektywy , sprawdźcie GLS10:Changes made from version 2.41 to 2.53: Adds 'Ghost Reject' setting.The Ultra units say:Changes made from version 13.20 to 14.10: Added compatibility with GT36 and GT56 Transducers.Added new Vivid Color Schemes for ClearVu and SideVu Sonar.Added sync AutoGuidance paths with ActiveCaptain.Added GLS 10 Ghost Tree Rejection.Jak widać, pracowity dzień Garminowcy dziś mieli. Nowy soft, przetworniki i ekrany. Ciekawe , czy to koniec nowości.....Hej Maciek. Czy ta nowa paleta kolorów też działa na Livescope? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 (edytowane) Hej Maciek. Czy ta nowa paleta kolorów też działa na Livescope? Nie updatowałem modułu GLS, odłączyłem go. Sprawdzisz pewnie szybciej niż ja na wodzie....Nie ma tych nowych kolorów. Edytowane 28 Października 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 (edytowane) Kraski moje w perspektywie Livescope. Niestety, pomimo odłączenia modułu GLS10 w czasie update- ten tryb został zainstalowany, pogorszenie trybu front widoczne. Wiedziałem, że tak będzie z jakością i długo broniłem się przed perspektywą. Zły jestem, trzeba było zapytać za wodą wielką czy instalacja tego ostatniego firmware doda ficzer perspektywiczny. Edytowane 1 Listopada 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 perspektywa ogarnia spokojnie do 8-10m glebokosci, bynajmniej u mnie pokazywala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 perspektywa ogarnia spokojnie do 8-10m glebokosci, bynajmniej u mnie pokazywala Jak będę na normalnej wodzie- oczywiście dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba decyduje czy weźmie, czy nie. Niezależnie od ilości ekranów na łajbie i $ wrzuconych w sprzęt. Edytowane 22 Grudnia 2020 przez Maciej_K 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Fajny materiał Ekran ekranem i tak wygląda ciekawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Fajny materiał Ekran ekranem i tak wygląda ciekawie Merytoryka rulez. Nikt dotąd nie zajmował się sprawami przyziemnymi- czyli właśnie detekcją przynęty w tym trybie, jak pokazują, to pływające ryby i jakąś strukturę dna.Generalnie jeszcze chciałbym zrobić materiał z głębokiej wody w trybie perspektywy oraz front. Może uda się jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Tak jest Panie Macku ,$ nie decydują tutaj o sukcesie a moga zirytować czlowieka... na trybie down w wercie, emocje jeszcze większe jak się coś dzieje. Te zabawki powinny być o połowę tańsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Te zabawki powinny być o połowę tańszeNie chciałbym być źle zrozumianym, ale uważam,że cena jest opodwiednia - zaporowa. Panoptix w rękach kumatego wędkarza bardzo ułatwia łowienie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 (edytowane) Ale nie każdy kumaty wedkarz musi wladac takim budżetem. To nie jest cena zaporowa a wysoka. Do tego muszą być ekrany tez wysokiego tieru... ogolnie live to przyszlosc , ich ceny spadną wkoncu tak jak miało to miejsce ze structure scan Edytowane 22 Grudnia 2020 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Do tego muszą być ekrany tez wysokiego tieru...Echomap wystarczy, także żaden to wysoki model.Dobrze, że jest tak drogo. U mnie jest jeden wieśniak, który łowi na szarpaka z panoptixem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerkins Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Echomap to troche bida kupowac bo nie wykorzystuje mozliwosci panoptixa (rozdzielczosc). Dopiero 8410 wykorzystuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Echomap to troche bida kupowac bo nie wykorzystuje mozliwosci panoptixa (rozdzielczosc). Dopiero 8410 wykorzystuje...Cena czyni cuda. natomiast jak pokazałem, ryba się świeci, przynętę można zobaczyć. W ogóle te nowe systemy obrazowania zmieniają postrzeganie rybiego świata. To temat na dłuższą opowieść. Btw jakość obrazowania livescope nie jest bezpośrednio pochodna od rozdzielczośći ekranu, owszem- jest dużo lepiej na 84xx niż na echomapie, ale nie o tak bardzo jakby wskazywały cyferki rozdzielczości i ceny przede wszystkim. W tym materiale powiedziałem, że powylaczałem filtr zakłóceń, który odpowiada za jakość obrazu. Na włączonym- dno widać całkiem, całkiem jak na taki ekran. Natomiast celem była detekcja przynęty na nim. W międzyczasie wykąpałem koguta 14g i jest widoczny też z ok 15-16m, dzięki kryzie zbierającej pęcherzyki powietrza do wody. To się bardzo ładnie znaczy na ekranie. No i kwestia koloru - większośc materiałów z lvs jest robionych w miedzi lub pomarańczu. Ja wybrałem niebieski, bo najlepiej w Garminie i nie tylko świeci obiekty w toni. Jutro jadę nad wodę, może uda się jakąś nagrywkę zrobić, będzie płytko, więc perspektywa w rolach głównych, choć to nie ta sama woda co na materiale. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Mialem ultre z lvs32 , pokazywało to ladnie choc do gps serii 84x jeszcze jej troche brakuje. Odnosnie szarpakow , wieśniaków itp. To zalezy od czleka. Nie raz widzialem pro majstrów w łodziach za grube $$ urządzających sobie wlasny folwark nad woda- troling ,vert ,pełen gaz z 50hp na strefie ciszy itp. Z drugiej strony znam i dużo mniej zamożnych, którzy nieprzepuszcza niczemu co z wody wyjedzie bo szkoda, sasiad lubi a zona się znajdą 5kg okoni na tydzień ... jak jest miesiarz to nim jest i tu panoptix czy piranhia nic nie zmieni. Aby była jakosc obrazu , to sila rzeczy ekran musi być mocny. Oglądanie blueray na przejściówkach euro w rozdzielczości 720p nie odda tego co full HD po hdmi. I tu jest pod na sytuacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Marcin Ostróda
Witam kolegów, zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia i zbieram wszystkie informację.
Czy któryś z Was, używa tego przetwornika?
Jeżeli tak, to proszę o jakieś szczegóły.
Na chwile obecna informacji na temat tego urządzenia jest niewiele (oprócz dwóch filmików z testwó w necie) na Jejku też niewiele.
Top użytkownicy dla tego pytania
237
113
80
48
Popularne dni
18 Lut
25
13 Mar
23
22 Lut
22
26 Lut
21
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 237 odpowiedzi
Pietruk 113 odpowiedzi
siarq 80 odpowiedzi
binio1111 48 odpowiedzi
Popularne dni
18 Lut 2022
25 odpowiedzi
13 Mar 2020
23 odpowiedzi
22 Lut 2022
22 odpowiedzi
26 Lut 2020
21 odpowiedzi
Popularne posty
kruz
A kto się ma zastanawiać jak nie wędkarz ? Pzw jest zjabane - zgadzam się, ale to wędkarze, ktorzy jak to piszesz wezmą sobie co w limicie do domu, są problemem. Mamy głupie prawo, głupich ludzi i
Koza11
Tryb perspektywiczny w akcji, pierwsza część filmu to testy zasięgu , na którym widać przynęty, a ostatnie 6-7 minut to podchody do ryby. I tak na podsumowanie powiem- nie zmienia się nic. To ryba de
Koza11
Sonary i mapy znowu nadają:
Opublikowane grafiki
1271 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi