popper Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Jak znaleźć miejsce sączenia w neoprenach?Czy wystarczy zalać je, od wewnątrz, wodą i poczekać na wyciek?A może macie, znacie prostsze sposoby? Suszenie jest mocno upierdliwe o tej porze roku Moje Oceany zaczęły przeciekać. Nie są stare ani zniszczone.Raczej brak, uszkodzeń mechanicznych, widocznych gołym okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Waldku najczęściej neopren przecieka na łączeniach i w kroku.Ja swoje smarowałem wszystkie szwy sikaflexem i było po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Pytaj w Taimeniu u Maćka Wilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Sikaflex????? Co to za cholerstwo i gdzie je można nabyć.Acha. Dobra. Znalazłem. Dzięki Józek. Wygląda, że sporo przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Ja to załatwiałem u siebie w firmie stomil.Biały kolor-buty wyglądają ciekawie.Mam buty armii kanadyjskiejgumiakiJak mi przeciekały tylko sikaflex był w stanie czepić się tego materiału żadne inne kleje do butów tego nie brały.Chłopaki jak dawniej w kryzysie obcinali śpiochy i łączyli np. z gumofilcowymi to też sikaflexem i trzymał, że buty zdarłeś odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Waldku najczęściej neopren przecieka na łączeniach i w kroku.Ja swoje smarowałem wszystkie szwy sikaflexem i było po sprawie.A możesz napisać który sikaflex bo jest sporo symboli, a mam taki sam problem z cieknącymi neoprenami będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 hehehe sikaflex the best ja go uzywałem do łączenia blach opierzeniowych wykonanych z tytancynku, kolega w fabryce autobusów montował na to blaszane panele zewnętrzne do szkieletu stalowego nie używając nawet jednego nita bądź spawu....no jeszcze do gumiaków daje rade dobrze wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Patrzyłem w domu mam numer - to 252 tylko mam go w folii-wygląda jak kaszanka.Jest w sprzedaży nr 291 i ten będzie również odpowiedni.Kleiłem swoim buty armii kanadyjskiej, mają taki materiał, że żadne kleje normalne tego nie chwytały ( jakiś rodzaj pcv bo stoję wodzie i jest ciepło) a sikaflex sobie poradził i but trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 252 albo 291. Dzięki. Dzisiaj lecę na poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 252 albo 291. Dzięki. Dzisiaj lecę na poszukiwaniaDzięki uprzejmości i pomocy @Joziego moje poszukiwania stały się bezprzedmiotowe.Jestem właśnie, po wstępnych ustaleniach, z TYM PANEM.Wydaje się, że niech lepiej każdy robi to, co potrafi najlepiej a temu Panu umiejętności raczej nie odmówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 252 albo 291. Dzięki. Dzisiaj lecę na poszukiwaniaDzięki uprzejmości i pomocy @Joziego moje poszukiwania stały się bezprzedmiotowe.Jestem właśnie, po wstępnych ustaleniach, z TYM PANEM.Wydaje się, że niech lepiej każdy robi to, co potrafi najlepiej a temu Panu umiejętności raczej nie odmówię Jak wyglada cennik takiej naprawy neopranów?? Mam podobny problem z cieknacymi neopranami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek D Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Najlepiej spytaj się osobiście, On również jest z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 A ja wyznaję zasadę zimny klej gorące gwoździe załatwiają temat.jak by dobrze poszukać może ktoś znajdzie klej OKT+utwardzacz Desmodur jest to za....ste ustrojstwo do klejenia pasów transmisyjnych w kopalniach osobiście nie znam lepszego w razie awarii i szybkiego klejenia.Sikafleksów jest cała masa rodzaju. W różnych kolorach jak i gęstościach mają wspólną cechę kleją zamaszyście ale pozostawiają dużo śladów nie do usunięcia. Ja wiosna ubiegłego roku wkleiłem kaloszki do pianki zwykłym butaprenem za 3 zł, i do dzisiaj trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Witam, szukam namiarów na osobę zajmującą się naprawą spodniobutów/śpiochów. Kiedyś któryś z użytkowników (nie wiem, czy nie Popper) podawał namiary na takiego człowieka, ale mimo poszukiwań nie udało mi się znaleźć tego wątku. Mój problem ze śpiochami polega na tym, że spodnie są ok, ale zaczęły mi przeciekać neoprenowe skarpety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 napisz do kolegi Wisni@ on ma namiar na dobrego speca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 też miałem taki problem, wystarczyło zidentyfikować miejsce przecieku i zakleić dużą ilością kleju typu stormsure lub aquasure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ponoć za.....ta rzecz, gdzieś na forum flyfishing.pl czytałem: http://www.sklep.fishingart.pl/zestaw-naprawczy-tearaid-p-85 .html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wrzuć w google: Andrzej BłauciakNa pierwszym miejscu pojawi się, co trzebaPzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 a ktos używał tą taśmę o której barwenna wspomina ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Wrzuć w google: Andrzej BłauciakNa pierwszym miejscu pojawi się, co trzebaPzdr,FatsoJa też polecam tego pana, będziesz miał naprawione szybko, tanio i dobrze, przynajmniej w moim przypadku tak bylo Namiary już Ci wysłałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Dzięki za pomoc.Co do zlokalizowania przecieku to w moim przypadku ciężka sprawa, gdyż jest kilka bardzo drobnych przecieków, które razem dają duży przeciek (coś jak krwawienie miąższowe w medycynie) i do klejenia zużyłbym kilka tubek stormsure, czy aquasure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Dzięki za pomoc.Co do zlokalizowania przecieku to w moim przypadku ciężka sprawa, gdyż jest kilka bardzo drobnych przecieków, które razem dają duży przeciek (coś jak krwawienie miąższowe w medycynie) i do klejenia zużyłbym kilka tubek stormsure, czy aquasure. Pan Błauciak da sobie z nimi radę. Na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 a ktos używał tą taśmę o której barwenna wspomina ?? @szpiegu- czytałem gdzieś na flyfishing.pl wątek o tej taśmie.Chłopaki kleili nią różne, bardzo porządne ubrania i naprawdę bardzo chwalili, ponoć świetnie zdaje egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Dzięki za pomoc.Co do zlokalizowania przecieku to w moim przypadku ciężka sprawa, gdyż jest kilka bardzo drobnych przecieków, które razem dają duży przeciek (coś jak krwawienie miąższowe w medycynie) i do klejenia zużyłbym kilka tubek stormsure, czy aquasure. i u mnie jest najprawdopodobniej to samo o czym piszesz, dziur nie ma widocznych tylko coś się sączy teraz jest ok ale w Bałtyku jakoś nie mam zamiaru stać i zamarzać ps. jak lokalizujecie dziurę zalewacie spodniobuty wodą i patrzycie gdzie wychodzi czy na latarkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 szpiegu z tego co wiem od Wiśni to właśnie tak to się robi tylko najlepiej na leżąco bo jak tyle wlejesz to można uszkodzić,ale jak to nisko w skarpecie to spox,dobrze jest położyć taki test na szary papier i dodatkowo widać wszystko ,i jak masz spiochy to je wywróć na drugą stronę i wtedy lej.ostatecznie surzarką troche powietrza do srodka,ręka sciśnij powyżej spodziewanej dziury i do wanny z woda,zwykły test na bomble,ja tak robiłem i dało sie zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi