Skocz do zawartości

Naprawa: spodniobutów, śpiochów, woderów, itp.

benito

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy jest sens wywracania moje wewnątrz są jasne więc i plamy nie będzie widać natomiast na zewnętrznej stronie już tak więc zaleje swoje od środka dziura podejrzewam jest na szwie na wysokości łydki albo ewentualnie metoda na powietrze :D

• 11 miesięcy temu...

Witam koleg?łw mam problem ze śpiochami oddychającymi tajmen, mam je ok 3 sezon?łw ale zaczynają cieknąć na szwach.Czy jest w Polsce firma lub osoba zajmująca się taką naprawą?Dziękuje i pozdrawiam

Ja tak?źe miałem problem ze śpiochami i tak?źe polecono mi Pana Andrzeja Błauciaka i ?źałuję, ?źe oddałem swoje śpiochy do naprawy ale nie dlatego, ?źe Pan Błauciak źle naprawia, tylko dlatego, ?źe bez sensu było wstawiać nowe neoprenowe skarpety do chu..wych śpioch?łw Rapali, kt?łre po tej?źe naprawie, kt?łra kosztowało 150 zł (+20 zł przesyłka), zaczęły przeciekać w wielu innych miejscach. Żałuję teraz, ?źe po prostu nie wyrzuciłem do śmietnika tych śpioch?łw, tylko zainwestowałem niemałą kasę w ich naprawę. Nowe skarpety są teraz najlepiej wykonanym elementem w całych tych chu..wych śpiochach :lol: Wiem, ?źe jak ju?ź będę miał wyrzucać do śmietnika te śpiochy, to na pewno zostawię sobie skarpety, kt?łre mo?źe w przyszłości przydadzą się do wymiany w kolejnych śpiochach. Na pewno tych Rapali nie dam ju?ź nigdzie więcej do naprawy i nie będę inwestował kasy w coś, co mi zaraz puści w innym miejscu.

Tomi, gdzie mo?źna kupić ten klej aquasure?

• Like 1

Prawda jest smutna, ciuchy robi się tak, zeby po 2-3 sezonach max zaczeły lać i do zakupu następne.

Nie wiem czy sens jest taimene łatać, czy nie lepiej kupić następne czy solvkrokeny.

Zwykle gdy zaczną lać to jest ju?ź z g?łrki i ?źal klej kupować...

A Andrzej Błauciak potrafi ponaprawiać, polecam.

Choć najciekawsze co robi, to nie śpiochy a pudełka - rollsy wśr?łd sprzętu muchowego.

Sam mam jedno - trzymam w nim muchy łososiowe i jest to topowy produkt

klej do osadzania szyb boll do tego aktywator rekawiczki i mozna kleic najpierw aktywator na 5 10 min tam gdzie cieknie pozniej wyciskamy sobie to na miejsce klejenia zakladamy rekawiczki i rozmarowujemy palcem po dziurze

ps co jakis czas warto zmoczyc rekaciczki w wodzie z ludwikiem co by nie lepilo sie to za mocno do rekawiczek

:)Koledzy - przecie?ź tak minimalna perforacja , opr?łcz pomijalnych , nielicznych wody kropelek zdecydowanie powiększa firmowo serwowaną , rozkoszną oddychalność galot?łw . Klej będzie zab?łjczy dla tej naturalnej innowacji ..

• Like 1

http://allegro.pl/hit-uretanowy-klej-aquasure-nurzgor-i18506 56752.html

ten klej naprawde zajebiaszczy,mam talent do dziurawienia wszelkiego obuwia gumowego ,poprostu nakładasz kropelke w miejsce przecieku i odstaw na kilka godz nic tego nie odklei.

STREMER, miałem takie same śpiochy, te?ź wysłałem do naprawy do p. Błauciaka, i po naprawie czuję to samo, co Ty. Z tą r?ł?źnicą, ?źe mi skarpety zrobione przez p. Błauciaka te?ź się rozleciały.

Kuba, znajomy ma cabelasy, twierdzi, ?źe u?źytkuje je około 10 lat (a nie wiem po co miałby kłamać) i dopiero teraz zaczęła mu puszczać jedna skarpeta. Uprzedzając domysły u?źytkuje je dość intensywnie, a nie od święta.

P.S. Co do kleju, to te?ź polecam aquasure/stormsure, co do pattexa, to się nie wypowiadam, bo nie u?źywałem.

Ja mam Simms'y, działają 5 lat bez zarzutu, choć wielu koleg?łw narzeka. Mam wra?źenie, ?źe coraz częściej decyduje przypadek. Trafisz dobrą sztukę, jesteś szczęśliwy, nie masz farta, to klniesz. Nawet najlepsze firmy straciły kontrolę jakości w chińskich fabrykach. Małe, ?ź?łłte rączki, jeśli są doświadczone, to dostaniemy dobrą rzecz, je?źeli nie, to produkt rozpada się błyskawicznie. :(

• 5 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...