jasiek-morze Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Tak jak wyżej, Klej Stormsure. Powierzchnie można jeszcze potraktować zmywaczem do paznokci, lepiej trzyma. Jak brakuje materiału np gdy jest dziura, można kupić zestaw naprawczy, albo łatę wyciąć z jakiś uszkodzonych ciuchów membranowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boleks Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dziękuję za odpowiedź. Klej już zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Dobry jest (i tańszy) Repair Extreme z Pattexa - do kupienia w dużych sklepach budowlanych i innych oszołomach, teskach i realach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Witam kolegów, szukam sposobu na zlokalizowanie przecieku w gore śpiochach . Mianowicie mam prawie nowe mało śmigane portki w których lewa nogawka mi przecieka w okolicach skarpety, nie widzę najmniejszych uszkodzeń wzrokowo ,po nalaniu wody do nogawki po kilku godzinach nie widać najmniejszych nieszczelności gdy w nogawce jest ponad10-15 litrów wody .Po wylaniu i wysuszeniu spodni przewinąłem na lewą stronę i znowu zalałem wodą prawie całą nogawkę po kilku godzinach nic najmniejszej wilgoci , idę nad wodę po wejściu ponad kolana po 10-15min mam mokrą nogę. gdzieś jest jakaś nieszczelność która puszcza wodę gdy spodnie nie są napięte. Mało mnie szlak nie trafia bo nie mogę zlokalizować przecieku. Zastanawiam się już czy preparat na uszczelnianie namiotów i ubrań by pomógł , a może macie lepszy sposób? tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Kupiłeś je w Polsce? Oddaj do chłopaków z Hurcha, nawet jeśli są po gwarancji to pomogą Ci z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) Witaj Kacper nie mam pojęcia co czy kto jest tym Hurcha. może na pp byś coś dodał. pozdrawiam Władek tornado PS tak kupiłem je w Wrocławskim KROKODYLU Edytowane 29 Września 2014 przez tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Witaj Kacper nie mam pojęcia co czy kto jest tym Hurcha. może na pp byś coś dodał. pozdrawiam Władek tornado PS tak kupiłem je w Wrocławskim KROKODYLUhttp://hurch.pl/ To jest przedstawiciel Visiona na Polskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Dzięki Kacper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Odgrzewam kotleta, gdyż i mi cieknie Śpiochy moje u Pana Andrzeja Błauciaka już były, dostały drugie życie, ale ostatnio zrobiła się dziurka w kroku w nowym, nie naprawianym wcześniej miejscu. Nie na szwie. Ot, niewielki otworek. Wysikać się przez to nie idzie, a woda leci...Na naprawę oddawał ich już nie będę, bo się chyba nie opłaca, i sam bym je jakoś zreanimował. Zamieszczone linki z racji czasu szlag trafił, może pojawiły się jakieś nowe, sprawdzone już przez Was zestawy naprawcze?Z góry dzięki za pomoc! PozdrówkaKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Kamil poszukaj repair kit do gore lub kleju stormsure który jest bardzo dobry do tego typu napraw.Na Youtube jest cała masa filmów instruktażowych jak samemu naprawić cieknące gacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Polecam klej Repair Extreme firmy Pattex. Do nabycia chyba we wszystkich wielkopowierzchniowych sklepach budowlanych i innych też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam Serdecznie ! Po dzisiejszej wizycie w flyfischingeurope.de dowiedzialem sie ze Firma Simms za oplata 75 euro wymienia cieknace skarpety neoprenowe w kazdych spiochach tej Marki ! Badz dorabia rozmiar na zYczenie ! Pozdrawiam Zbigniew Edytowane 8 Kwietnia 2015 przez krokop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Odgrzewam, z racji mieszkania folkowo na wsi mysz mi zeżarła kawałek skarpety neoprenowej. Materiał jest nadgryziony ale nie przegryzła franca na wylot zeżarła tak 2,/3 z grubości noprenu. Da się podkleić jakoś sam neopren robił ktoś kiedyś taką operację? PS. Dzięki sposobowi który zapodał Tomi78(z latarką) odkryłem wadę konstrukcyjną Solvkrokenów. Na kolanach jest cordura. Przeszyli ją nicią której zakończenia są poniżej kolana, nić wchodzi do środka i tu właśnie robią się mikrodziury. Najprawdopodobniej jest to źle wszyte i jak się klęka to nić się naciąga, pracuje tam i z powrotem. Dziury są na wszystkich czterech zakończeniach tych nici. Dzięki Tomi78:) Edytowane 28 Maja 2015 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Witaj użyj kleju stormsure jest elastyczny po wyschnięciu możesz zalepić dziurę jak i posmarować po szwach cienką warstwą mnie pomagało niejednokrotnie.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Smarowałeś od zewnątrz czy od wewnątrz? Na logikę chyba powinno się z zewnątrz żeby woda to dociskała, będzie gorzej wyglądać ale nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblood Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 smarowałem z zewnątrz klej jest przezroczysty i bardzo elastyczny po całkowitym wyschnięciu czekałem 24 godziny dla pewności możesz go wyginać siągnąć we wszystkie strony polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Witam. Wiecie może, koledzy, jak to sprać? Siostrzenica dobrała się z długopisem do spodniobutów i mam całe prawe biodro pomazane... Da się to jakoś wywabić? Podejrzewam, że nie można po prostu do pralki wrzucić. Spodniobuty to Scierra CC3 XP. Szukałem na stronie producenta wskazówek dotyczących prania, ale nie znalazłem. Nie znalazłem nawet z jakiego materiału są zrobione... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Kiedyś wszelkie mazy z długopisów dobrze rozpuszczały się w alkoholu (np. jakikolwiek spirytus + wacik) i schodziły dość dobrze. Spróbować można, poza tym alkohol raczej nie zaszkodzi materiałowi spodniobutów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 SPIRYTUS NAJLEPSZY ..... ...jak zwykle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Spirytus to może w inny sposób spożytkować , a do tego to jakiś denaturat lub zmywacz do paznokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 a po co to zmywać... 2 wejścia do wody i samo zniknie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 a po co to zmywać... 2 wejścia do wody i samo zniknieEwentualnie niech pomaluje resztę będzie hipstersko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Przeciekły mi te wodery przy pierwszym założeniu...ja bym się cieszył i kazał pomalować drugie biodro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Spirytus to może w inny sposób spożytkować , a do tego to jakiś denaturat lub zmywacz do paznokci. Nie daj Bóg zmywacz do paznokci jeżeli jest na bazie acetonu!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam Na ostatnich kilku wyprawach czułem jakby coś nie tak z moimi gaciami i znalazłem powód . Przecieka na szwach i w kilku miejscach powyżej szwów . Dziur i rozdarć brak , po prostu cieknie . Jaki klej polecacie do tego typu nieszczelności ? W necie znalazłem małe 28gr tubki kleju specjalnego do naprawy woderów Aquaseal ( tylko nie wiem czy do tego typu nieszczelności będzie ok ) . Czy w sklepach DIY są odpowiedniki takiego kleju w wiekszych opakowaniach i przystępniejszych cenach ? Pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi