urasenty Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Moje Caperlany mam już 4 lata,i raczej łatwo nie mają. Jestem z nich bardzo zadowolony. Zestaw naprawczy zamówiony. Jeszcze raz dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Przede mna naprawa podciekajacych ponizej kolana Vision Ikon. Mam zamiar zastosowac metode zaproponowana przez Tomiego - czyli z latarka w ciemnym pomieszczeniu.Takie mikro przecieki na szwach zalewac samymi klejem ? czy z jakas latka wchodzic ? Pytanie o ten AQUASURE ? to jest specjalny dedykowany do oddychajacych ? czy kazdy AQUASURE bedzie OK?widze ze decathlon ma w ofercie ten klej... https://www.decathlon.pl/klej-aquasure-id_8133189.html Edytowane 15 Marca 2016 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Daniel, aquasure ten z linka się nadaje. Nie spotkałem się z innym, choć ponoć jest taki też do neoprenu . Jeśli masz mikro dziurkę, zalewasz klejem bez żadnych kombinacji. Po wyschnięciu klej jest praktycznie tak elastyczny jak membrana a po zaaplkowaniu rozlewa się na cieniutką warstewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja Ci powiem ze klej do szyb samochodowych daje u mnie rade ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Czyli kupie ten klej I do ataku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 ten który linkowałeś jest chyba do neoprenu. Do membrany jest na pewno taki https://www.decathlon.pl/zestaw-do-naprawy-aquasure-id_8004501.htmlja brałem takim klejem cienka warstwe od wewnątrz i na zewnątrz oraz na wszelki wypadek po zaschnięciu tą łatką goretex na zewnątrz, jeśli powierzchnia do klejenia była płaska.Miałem taki w tej czerwonej tubce z łatkami. https://www.polarsport.pl/latka-mcnett-aquasure-instant-repair-kit-10194.html BTW tym można kleic na mokro na łowisku też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Ja od pewnego czasu używam , kleju do wklejania szyb samochodowych .Tak jak Tomek wspomniał .Na pewno jest niezawodny , i nie potrzeba łatek.Ma wadę , jest nie estetyczny i trzeba uważać bo brudzi i trzeba uważać bo wszystko zaraz zapaskudzone.Do momentu wyschnięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Klej z linka Który podał @Guzu jest do neopranu i jest czarny.Ten jest do woderów i jest bezbarwny http://silesiasports.eu/MCNETT-AQUASURE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Klej z linka Który podał @Guzu jest do neopranu i jest czarny.Ten jest do woderów i jest bezbarwny http://silesiasports.eu/MCNETT-AQUASURE Dziekuje za link. Zamowilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Klej z linka Który podał @Guzu jest do neopranu i jest czarny.Ten jest do woderów i jest bezbarwny http://silesiasports.eu/MCNETT-AQUASUREFaktycznie, teraz widzę różnicę w opisie. Zmylił mnie fakt że i jeden i drugi jest uretanowy, bo kleje jakich używałem do neoprenu (Black Witch) uretanowy nie jest.Wniosek- czytać dokładnie opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jeśli ciekną Wam śpiochy polecam zakup poniższego produktu Caperlana https://www.decathlon.pl/zestaw-do-naprawy-spodniobutow-id_8309891.html Daje radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Wojtku, bez urazy, membrany nie znoszą wysokiej temperatury, gwałtownie kurczą się, choć nie zawsze to widać. Mikropory powstają pod wpływem czasu, nie da się tego powstrzymać. Daniel, Twoje gacie kończą się. Zalanie mikrodziurek klejem przedłuży ich żywot na kilka miesięcy. Za chwilę pojawią się kolejne, obok załatanych. Sugeruję klej na obie strony, trenowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Wojtku, bez urazy, membrany nie znoszą wysokiej temperatury, gwałtownie kurczą się, choć nie zawsze to widać. Mikropory powstają pod wpływem czasu, nie da się tego powstrzymać. Daniel, Twoje gacie kończą się. Zalanie mikrodziurek klejem przedłuży ich żywot na kilka miesięcy. Za chwilę pojawią się kolejne, obok załatanych. Sugeruję klej na obie strony, trenowałem.Tak zrobie.Mam juz dwie pary podciekajacych.Wiec je wyrychtuje I beda rezerwowe acz sprawne.Mam swieze ikony I w nich latamJak poceruje stare ikony I scierry sc3 to bede mial na zapas.I o to chodzi Kleju wzialem z zapasem.Pojdzie na dwie strony Edytowane 15 Marca 2016 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Odnajdowanie dziurek to jest zabawa Polecam wieczorkiem stanąć pod mocnym oświetleniem, wetknąć łeb do wnętrza, zawołać pomocniczkę z flamastrem i wytykać paluchem każdy prześwit. Pomocniczka ma robić kółeczko wokół palucha. Zdziwisz się, jaka masa ich jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Panowie, to co robicie to barbarzyństwo dokonywane w biały dzień na oddychalności . Nie można ot tak sobie likwidować niezależnie rosnącej przepuszczalności ani ekologicznej wymiany mikrokanałowej A jeśli ktoś się notorycznie nie poci, a hightec powłoki są szczelne, to co niby membrana ma usuwać dalej precz od przerażonego ciałka ? Powinny moim zdaniem cieknąć , a inteligentna membrana nadążać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Panowie, to co robicie to barbarzyństwo dokonywane w biały dzień na oddychalności . Nie można ot tak sobie likwidować niezależnie rosnącej przepuszczalności ani ekologicznej wymiany mikrokanałowej A jeśli ktoś się notorycznie nie poci, a hightec powłoki są szczelne, to co niby membrana ma usuwać dalej precz od przerażonego ciałka ? Powinny moim zdaniem cieknąć , a inteligentna membrana nadążać.. Jeszcze nie mam problemow z trzymaniem moczu. Wiec wole szczelne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Wojtku, bez urazy, membrany nie znoszą wysokiej temperatury, gwałtownie kurczą się, choć nie zawsze to widać. Mikropory powstają pod wpływem czasu, nie da się tego powstrzymać. Daniel, Twoje gacie kończą się. Zalanie mikrodziurek klejem przedłuży ich żywot na kilka miesięcy. Za chwilę pojawią się kolejne, obok załatanych. Sugeruję klej na obie strony, trenowałem. Cześć! Pytanie jak dla membrany to jest wysoka temperatura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dajmy spokój, bo wyjdzie nam akademicka dyskusja w stylu "o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dajmy spokój, bo wyjdzie nam akademicka dyskusja w stylu "o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia" Ja zapytałem całkiem poważnie Bez uszczypliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) No dobra, skoro nalegasz Większość membran zaczyna ginąć przy 55 Celsjuszach, około 70 są wyraźne ślady skurczu.Czytałem gdzieś, że Goretex nie powinien przekraczać temperatury 50 stopni, a po osiągnięciu 60 traci całkowicie swoje właściwości. Dlatego myślę, że te łatki żelazkowe będą dobre do tkanin nieprzepuszczalnych (dla wody i powietrza), ale nie ryzykowałbym atakowania żelazkiem nowoczesnych tkanin technicznych. Kolega ma drukarnię, sugerował, że wszelkie sygnatury na takich tkaninach tylko sitodrukiem, właśnie ze względu na temperatury. Edytowane 16 Marca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Dziękuję za informację. Zapytam jutro technologów z Francji, co sądzą na ten temat i jaką temperaturę proponują Edytowane 23 Marca 2016 przez Wojtek B. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 WitamZaczęły mi cieknąć spodniobuty oddychające- spod taśmy przykrywającej szew pod kolanem. Pamiętam, że był kiedyś artykuł- chyba Adama Sikory- w Wędkarskim Świecie na temat naprawiania tego typu gaci. Pamięta ktoś może w którym numerze? W sieci też nie mogę za bardzo nic ciekawego znaleźć. Mam kawałek zapasowej taśmy i materiału. Kojarzę, że było napisane coś o prasowaniu żelazkiem, ale nie chcę sobie zepsuć śpiochów do końca i chcę poznać dokładną procedurę postępowania w takich wypadkach.DziękiBobby0404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Tasma nie uzywalem. Uzywalem silikonu specialnego (storm sure czy jak mu tam sure). Poszukaj na yt repairing waders / chest waders. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 http://www.flyhouse.pl/4723Na youtube masz masę filmów o naprawie śpiochów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Żadnych żelazek! Tylko łatki klejone na zimno. Polecam Aquaseal, to klej do "zalania" przecieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi