skagit Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Aquasure,stormsure zalej i po sparawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Polecam to http://www.decathlon.pl/zestaw-do-naprawy-spodniobutow-id_8309891.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Większa tubka, i chyba ciut taniej wychodzi, to klej firmy Pattex Repair Extreme, do nabycia w większości dużych sklepów z materiałami budowlanymi i w wielkopowierzchniowych typu tesco, auchan itd.Ja, i moi kumple, kleimy nim oddychacze i zwykłe gumiacze też. http://www.pattex.pl/pl/produkty/ekstremalne-naprawy/repair-extreme.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Witam, cieknie mi prawa noga w moich woderach DAM Hydroforce G2, może ktoś polecić jakiś serwis albo kogoś kto mi to naprawi , najchętniej w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Cześć, Mam (miałem) spodniobuty neoprenowe. Niestety, urwana jest jedna szelka i mają niewielkie rozdarcie na plecach.Ponieważ szkoda mi ich wyrzucać, zastanawiam się, czy można byłoby je przerobić na spodnie do pasa?Macie jakieś pomysły, czy i ewentualnie jak można byłoby to zrobić? Wstępna koncepcja jest taka, żeby je obciąć od góry, zawinąć w celu wzmocnienia (podwójna warstwa w pasie) i doszyć jakieś szlufki na pasek (ewentualnie wszyć szeroką gumę).Mogłoby być? Andrzej Edytowane 15 Lipca 2016 przez Durzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Szlufki na pasek wydają mi się bardziej trafne i łatwiejsze. Na maszynie krawcowa może Ci to bardzo ładnie zrobić i posłużą Ci kawał czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jeżeli nie potrzebujesz długich i krótkie cie zadowolą to wszyj szlufki z pasów bezpieczeństwa (za grosze ze szrotu) i noś je z pasem (z pasów bezpieczeństwa b. dobry) jako "do pasa".Ja we wszystkich długich przerabiam szelki gumowe na te z pasów. Trzymają i nie ma żadnego ich zużycia. Rozcięcie na plecach można zszyć i wzmocnić (uszczelnić) Aquasurem lub innym klejem z nazwą "sure". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 To rozcięcie na plecach jest na tyle wysoko, że przy przeróbce na spodnie do pasa, nie miałoby żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) macie jakiś patent na przecierające się podeszwy w skarpecie neoprenowej w śpiochach? Ja już mam dziury na śródstopiu na tym wzgórku pod dużym paluchem, a śpiochy maja dopiero 10 miesięcy , visiony. Edytowane 12 Września 2016 przez Radeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Słaba skarpeta. W 3mm Rapalach mojego kumpla tez widziałem cos takiego po kilkunastu wyjściach. Najlepsze skarpety to 5mm. Nie ciekną, nie puszczają na szwach nie wybijają sie. W Twoim przypadku pozostaje ci serwis gwarancyjny lub wymiana (doklejenie) nowych skarpet. W przyszłości możesz chronić swoje skarpety zakładając na nie skarpety z Polartecu 300 lub inne grubsze. Buty niestety musza byc wtedy z automatu wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) macie jakiś patent na przecierające się podeszwy w skarpecie neoprenowej w śpiochach? Ja już mam dziury na śródstopiu na tym wzgórku pod dużym paluchem, a śpiochy maja dopiero 10 miesięcy , visiony. tak samo mam Visiony Icon 1 rok , leją wszędzie i skarpety poprzecierane.ale podobno gwarancja i naprawy prawie dożywotnie...zobaczymy , bo właśnie oddałem do naprawy.Miałem wcześniej Tajmeny z wyższej półki, kilka lat nie lały, a potem...Myślałem ,ze wreszcie Visiony to jest to, ale trochę się myliłem.Mam jednak nadzieję,że serwis firmy Vision , posiadający w Krakowie bardzo dobrą reputację sprosta oczekiwaniom... Edytowane 12 Września 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 18 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 tak samo mam Visiony Icon 1 rok , leją wszędzie i skarpety poprzecierane.ale podobno gwarancja i naprawy prawie dożywotnie...-----------Co tzn. "leją wszędzie"? Wszędzie czyli wszystkie szwy na spodniach i skarpetach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Dokładnie.Ale lały :)faktycznie w różnych miejscach szwy, ale były też małe ukłucia,przetarcia.Obecnie dostałem wiadomość z serwisu Vision z Krakowa, że wysyłają mi nowe!,gdyż tamte miały wady fabryczne.A więc sprawdzają się wieści o doskonałej gwarancji i postępowaniu tego serwisu!Wszystkie materiały przecież w koncu się zużyją, a ten serwis dodatkowo zapewnia bezpłatne wieloletnie naprawy, tak mnie zapewnili!A więc naprawdę polecam!Ogólnie niewiele na rynku jest takich firm! mówię ogólnie o wszelkich branżach! , nie tylko wędkarskich, większość zbywa warunki reklamacji,ale istnieją całe szczęście rodzynki w cudzysłowiu , a jednymi z nich są ludzie z Vision Kraków!Szczerze polecam! Edytowane 22 Września 2016 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 11 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Witam.Wymieniał ktoś zamek w spodniobutach?Nie chodzi mi o wymianę samodzielnie tylko czy gdziekolwiek jest szansa na taką usługę.tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Niestety wczoraj przedziurawiłem wodera Będąc na rybkach natrafiłem na....drut kolczasty, który wystawał z ziemi. Dziadostwo wbiło mi się w wodera na wysokości łydki i zrobiło dziurę wielkości główki od zapałki. I teraz zastanawiam się jak to zakleić. Czy łatka z rowerowego zestawu naprawczego i butaprem załatwią sprawę ? Czy trzeba to zakleić z 2 stron, czy też wystarczy tylko od zewnętrznej ? Proszę o porady co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ja dostałem przy zakupie woderów tzw.zestaw naprawczy.Jeśli go nie posiadasz to "reparaturka" uzależniona jest od rodzaju materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 szukaj kleju o nazwie Bison do PCV i zalej tym dziurę o zewnątrz. Dla pewności możesz użyć silikonowej łatki dołączonej do kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Sprawdzone:https://www.google.pl/search?q=stormsure&biw=1366&bih=638&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjh09OlisvQAhVChiwKHRRiAeEQ_AUIBygC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliweX Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) Podłącze się pod temat z podobnym problemem. Z tą różnicą że w moim przypadku dziura jest w podeszwie :/ Czy ktoś ma jakąś radę ? Edytowane 28 Listopada 2016 przez oliweX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Sprawdzone:https://www.google.pl/search?q=stormsure&biw=1366&bih=638&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjh09OlisvQAhVChiwKHRRiAeEQ_AUIBygCTomek też go używam, bardzo fajny.Podłącze się pod temat z podobnym problemem. Z tą różnicą że w moim przypadku dziura jest w podeszwie :/ Czy ktoś ma jakąś radę ?To zależy gdzie masz ta dziurę. Miałem dwie pary spodniobutów i w każdej pekał but, a dokładniej jego podeszwa. Niestety ale nie dało rady tego naprawić, bo akurat w tym miejscu but się zginał. Jedyny ratunek to odklejenie i wymiana buta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 szukaj kleju o nazwie Bison do PCV i zalej tym dziurę o zewnątrz. Dla pewności możesz użyć silikonowej łatki dołączonej do kleju.Bison i łatka niestety nie dają rady w miejscu zgiecia materiału, moją dziura okazała się nienaprawialna niestety. (Ale głupio to zabrzmiało :-)) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Może komuś się przyda kilka instruktażowych filmów : https://www.simmsfishing.com/repairs-landing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Bison i łatka niestety nie dają rady w miejscu zgiecia materiału, moją dziura okazała się nienaprawialna niestety. (Ale głupio to zabrzmiało :-)) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaMiałem to samo, klej Bison na zgięciu łatka się zawsze odklejała po jakimś czasie.Polecam klej Stormsure jes świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Gdzie ten klej Stormsure można zakupić i ile on kosztuje ? I czy jest on "wypełniaczem", tzn. wystarczy go nałożyć na dziurę, czy też trzeba kleić łatkę ? A jeśli trzeba łatkę, to od zewnątrz czy od środka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Zobacz "Wujek Google" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi