Skocz do zawartości

Naprawa: spodniobutów, śpiochów, woderów, itp.

benito

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

W woderach zrobiła mi się mała dziura w kształt litery V. Efekt przeprawiania się przez drut kolczasty ktoś sobie odgrodził dostęp do samej wody. Czy jest sens naklejania łaty? Mogę użyć kleju z zestawu naprawczego od pontonu? Ewentualnie jaki klej ogólnodostępny ze sklepu aby nie trzeba było zamawiać? Dzięki, Pozdrawiam

• Like 1

W woderach zrobiła mi się mała dziura w kształt litery V. Efekt przeprawiania się przez drut kolczasty ktoś sobie odgrodził dostęp do samej wody. Czy jest sens naklejania łaty? Mogę użyć kleju z zestawu naprawczego od pontonu? Ewentualnie jaki klej ogólnodostępny ze sklepu aby nie trzeba było zamawiać? Dzięki, Pozdrawiam

Tym skleisz wszelkiego rodzaju pcv

https://liquid-patch.com/

• Like 1

Astral, 

masz chłopie dziurę w gumie i przy okazji w neoprenie. 

Klej gumę tym co do gumy przystało... łat w dętce rowerowej nie robiłeś? 

Neopren z rozerwaną gumą chcesz kleić? 

Łata na zewnątrz, na gumę. Czym to ja już nie wiem.... do wulkanizatora idź. 

• 3 miesiące temu...

Hm dziwne...Dziś dotarł do mnie alkohol IPA 70%.Do testów zrobiłem dziurę igłą na samej górze woderów.Później to miejsce spryskałem obficie IPA(oczywiście od wewnętrznej strony) i .... nic...

ja znam to troszke inaczej.

Pryskasz obficie alkoholem zewnetrzna strone i wywracasz gacie szybciutko na lewa strone. W miejscu gdzie jest uszkodzenie wystepuje ciemna plama. Zaznaczasz markerem i gotowe. 

• 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam. mam kilka (bodaj 5?) par spodniobutow i niektore maja juz 10lat + i ciekna. Z powodzeniem uzywalem wczesniej storm sure (ale tylko na male dziury bo drogi + trzeba cala tube wykorzystac na raz)..

Niedawno stwierdzilem, ze poswiece jakis czas i przy okazji lockdownu i grzebania przy belly boat'ie naprawie wodery. Napelnilem moje neopreny  woda powieszone na kolku w scianie by sie w powietrzu trzymaly na lewa strone i napelnilem woda - zaznaczylem pisakiem gdzie woda leci i wysuszylem. Przy okazji mocowania gratow do bb (wiekszoscv rzeczy kupowalem na alledrogo u kolesia o ksywie import ua) kupilem 2 tubki kleju "plynne pvc" czy jak mu tam. uzylem go na moich neoprenach i chyba mi sie udalo je zalatac - klej kosztowal ca 40pln za tube (styknela luzno na 5 wiekszych wyciekow zza szwow + 5 malych). poczekam kilka dni i powitorze test - bede relecjonowal na biezaco - jak zadziala to mam kolejne 2 pary do zalatania - mysle ze 40pln za tube to dokladnie tyle ile chicialbym wydac na cos co dziala... ;)

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Cześć.

Mam problem z przeciekającymi w kroku neoprenami.Wyszukałem zestaw naprawczy IRON ON,łata do zaprasowania żelazkiem chyba coś na zasadzie wulkanizacji.Na zdjęciu wygląda bardzo dobrze,może ktoś to używał ichciałby się podzielić spostrzeżeniami o tej metodzie uszczelniania,łatania.

Czy może pójść w motoryzacje i spróbować preparatu do uszczelniania szwów miękkiego dachu w kabriolecie.Może wśród nasnas jest tapicer i podał nazwe jakiegoś preparatu.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Wojtek.