mack Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Z oddychaczami idź do Flyhouse, robiłem tam już 2 pary. Doskonała jakość usługi. Jedne stare Ikony chciałem juz 2 lata temu wywalić . Po serwisie we Flyhouse do dziś w nich łowię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Potwierdzam, serwis we flyhouse.pl bardzo profesjonalnie podchodzi do roboty, ni znają takiego pojęcia jak "nie da się tego naprawić". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 W woderach zrobiła mi się mała dziura w kształt litery V. Efekt przeprawiania się przez drut kolczasty ktoś sobie odgrodził dostęp do samej wody. Czy jest sens naklejania łaty? Mogę użyć kleju z zestawu naprawczego od pontonu? Ewentualnie jaki klej ogólnodostępny ze sklepu aby nie trzeba było zamawiać? Dzięki, Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Napisz, co to za wodery, a konkretnie z jakiego materiału? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 W woderach zrobiła mi się mała dziura w kształt litery V. Efekt przeprawiania się przez drut kolczasty ktoś sobie odgrodził dostęp do samej wody. Czy jest sens naklejania łaty? Mogę użyć kleju z zestawu naprawczego od pontonu? Ewentualnie jaki klej ogólnodostępny ze sklepu aby nie trzeba było zamawiać? Dzięki, PozdrawiamTym skleisz wszelkiego rodzaju pcv https://liquid-patch.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Napisz, co to za wodery, a konkretnie z jakiego materiału? http://skleprybka.pl/sklep/odziez-wedkarska/wodery-i-spodniobuty/wodery-z-neoprenem-eiger-ron-thompson-deluxe-rozm-42-2/ Cholera jaka obniżka z 250 na 45zł, a mojego rozmiaru nie ma. Co proponujesz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Neopren to tylko łaty, pogmeraj w necie, są kleje dedykowane do neoprenu. Może w sklepach dla płetwonurków?Nic nie wiem na temat kleju do pontonu. Na pewno musi być bardzo elastyczny, neopren mocno się rozciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Astral, masz chłopie dziurę w gumie i przy okazji w neoprenie. Klej gumę tym co do gumy przystało... łat w dętce rowerowej nie robiłeś? Neopren z rozerwaną gumą chcesz kleić? Łata na zewnątrz, na gumę. Czym to ja już nie wiem.... do wulkanizatora idź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Poszukaj np. klei stormsure - dobór w zależności od materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 W neoprenie nie ma, a nawet jeśli to nie robi mi różnicy czy 0.5 cm dziurka jest. Najgorsze, że zaczęły puszczać gdzieś na kapciu. Ok, dzięki za radę jaki klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Panowie czy patent z alkoholem Ipa działa tylko na membranie Gore-tex?Macie jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 klei stormsure klei bezproblemowo laty na neoprenie, najlepiej takie rowniez wykonane z neoprenu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Panowie czy patent z alkoholem Ipa działa tylko na membranie Gore-tex?Macie jakieś doświadczenia? dziala na kazdej membranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 (edytowane) Hm dziwne...Dziś dotarł do mnie alkohol IPA 70%.Do testów zrobiłem dziurę igłą na samej górze woderów.Później to miejsce spryskałem obficie IPA(oczywiście od wewnętrznej strony) i .... nic... Edytowane 25 Czerwca 2019 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 uzywalem isopropanol minimum 95% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zamówiłem takie stężenie bo na dwóch filmach jakie znalazłem na youtube używają właśnie 70%-go.Jutro zrobię jeszcze jedną próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 a moze gacie nie sa dziurawe i dlatego nic nie wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Tak jak pisałem wyżej.Dziura na pewno była bo sam ją zrobiłem.Dziś robiłem drugą próbę i znowu nic nie wyszło.Może 70% to za niskie stężenie jak dla membran innych niz Gore-tex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 A może.... tam nie ma żadnej membrany? Co to za gacie? Nie z Aliexperess ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Hm dziwne...Dziś dotarł do mnie alkohol IPA 70%.Do testów zrobiłem dziurę igłą na samej górze woderów.Później to miejsce spryskałem obficie IPA(oczywiście od wewnętrznej strony) i .... nic... ja znam to troszke inaczej.Pryskasz obficie alkoholem zewnetrzna strone i wywracasz gacie szybciutko na lewa strone. W miejscu gdzie jest uszkodzenie wystepuje ciemna plama. Zaznaczasz markerem i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Witam ,jak skleić neoprenową skarpetę w woderach klejem do szyb samochodowych ,czy daje się łatę z neoprenu i klei miejsce uszkodzone ,czy nakłada się po porostu klej na uszkodzone miejsce? Edytowane 3 Marca 2020 przez Zack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 U mnie puszczaja skarpety w okolicach piet. Ten klej do mocowania szyb nalozyc od wewnatrz czy na zewnatrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Witam. mam kilka (bodaj 5?) par spodniobutow i niektore maja juz 10lat + i ciekna. Z powodzeniem uzywalem wczesniej storm sure (ale tylko na male dziury bo drogi + trzeba cala tube wykorzystac na raz)..Niedawno stwierdzilem, ze poswiece jakis czas i przy okazji lockdownu i grzebania przy belly boat'ie naprawie wodery. Napelnilem moje neopreny woda powieszone na kolku w scianie by sie w powietrzu trzymaly na lewa strone i napelnilem woda - zaznaczylem pisakiem gdzie woda leci i wysuszylem. Przy okazji mocowania gratow do bb (wiekszoscv rzeczy kupowalem na alledrogo u kolesia o ksywie import ua) kupilem 2 tubki kleju "plynne pvc" czy jak mu tam. uzylem go na moich neoprenach i chyba mi sie udalo je zalatac - klej kosztowal ca 40pln za tube (styknela luzno na 5 wiekszych wyciekow zza szwow + 5 malych). poczekam kilka dni i powitorze test - bede relecjonowal na biezaco - jak zadziala to mam kolejne 2 pary do zalatania - mysle ze 40pln za tube to dokladnie tyle ile chicialbym wydac na cos co dziala... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Cześć.Mam problem z przeciekającymi w kroku neoprenami.Wyszukałem zestaw naprawczy IRON ON,łata do zaprasowania żelazkiem chyba coś na zasadzie wulkanizacji.Na zdjęciu wygląda bardzo dobrze,może ktoś to używał ichciałby się podzielić spostrzeżeniami o tej metodzie uszczelniania,łatania.Czy może pójść w motoryzacje i spróbować preparatu do uszczelniania szwów miękkiego dachu w kabriolecie.Może wśród nasnas jest tapicer i podał nazwe jakiegoś preparatu.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Wojtek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Kupilem na sliexpress tasme tska mleczna do naprasowywania szer ca 2cm. Zamowilem 2 sztuki. Tylko 1 przyszla. Do niczego. Moze mala lata w kurtce od srodka ok, ale nie do spodniobutow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi