Kacper.K Opublikowano 19 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Na szwach naprawić jest trudno. Spróbuj silikonem po taśmie, a nawet szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 3h w wodzie na bellyboat. plynna latka dziala. do konca tygodnie bedzie kolejne xx h testow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polier Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Cześć,posiadam buty do brodzenia Hodgman Aesis i zaczynają mi pękać na noskach i w okolicach pięt. Nie przeszkadza to w uzytkowaniu, ale oczy bolą Obecnie posmarowane PVC w płynie ale nie działa to jak powinno. Może zna ktoś z Was jakiegoś Magika, który podjąłby się uszkodzonych elementów ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Witam. Naprawiał ktoś skarpety neoprenowe od śpiochów? Mam śpiochy z Ali od Piscifun. Po ok 10 wypadach jedna ze skarpet zaczęła przeciekać na czubkach palców. Z tego co widać neopren w tym miejscu się wyrobił i zaczął przepuszczać wodę. Zamówiłem już klej Aquasure i zamierzam dać warstwę w to miejsce z obu stron. Tylko nie wiem czy nie usztywni to materiału. A może lepiej kupić klej do neoprenu ten czarny i przykleić łatę? Druga sprawa to widzę że na pięcie już zaczyna odklejać się ta taśma zakrywająca szwy. Jak to zabezpieczyć żeby w tamtym miejscu na pięcie też nie zaczęło puszczać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Aquasure to dobry wybór. Nic Ci nie usztywni. Tworzy giętką „gumową” spoinę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Wszystko uszczelnisz i pokleisz tym klejem, pędzelek się przyda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Enio na skarpetę neoprenową zakładaj zwykłe skarpety zanim wsadzisz nogę do buta.Ochroni to neopren i taśmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Chyba za małe skarperty masz Albo pazury przypiłuj ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 16 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Fakt te skarpety neoprenowe w woderach z ali są dość cienkie. Moje wytarły się na piętach cieknąc. Kupiłem grube skarpety z neoprenu Behr chyba w ciut większym rozmiarze zalałem klejem do pontonów i włożyłem w nie stare mając wodery na sobie. Teraz już nic się nie wyciera cieknie itp. i cieplej w stopy zimą . Reszta materiału jak do tej pory nie zawodzi mimo że często są używane i nawet gdzieś mi się rozdarły szły na wzmocnieniach kolan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 17 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Ok. Już po klejeniu. Testy w wannie przebiegły pomyślnie. Zobaczymy nad wodą ile naprawa wytrzyma. Dzięki za rady. Fakt skarpety są dość cienkie. Do tego zamówiłem rozmiar L niby but 43-44. Mam 43 i skarpety są ciasne. Za to w klacie znów szerokie dobrze że jest pasek do spięcia. Ogólnie jakość jest Ok. Kupiłem z myślą żeby rok wytrzymały. Spróbuje patentu ze zwykłą skarpetą na neopren. Pracują przy brodzeniu jak i łowieniu z belly płetwami więc może to też ma wpływ że się szybko wytarły bo noga cały czas pracuje. Taśmy na pięcie też asekuracyjnie podkleiłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galanonim Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Podpowiedzcie gdzie można wysłać wodery do naprawy. Ciekną mi obie skarpety neoprenowe na piętach (dziury i przetarcie). Szukam jakiegoś sprawdzone serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 U mnie kolejna awaria. Tym razem gleba na kamieniach i rozdarcie pod kolanem. Przynajmniej sandacze dopisały Może ktoś przerabiał podobne rozdarcie i podpowie jak to najlepiej zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Ja bym "obszył" i na to łata na kleju aquasure Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Obsuszyc, odłuścić...Od strony wewnętrznej można dać łatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 U mnie kolejna awaria. Tym razem gleba na kamieniach i rozdarcie pod kolanem. Przynajmniej sandacze dopisały Może ktoś przerabiał podobne rozdarcie i podpowie jak to najlepiej zrobić? Hej, kiedyś takie samo rozdarcie naprawiłem zestawem naprawczym z Decathlon. Trzymało bardzo dobrze.https://www.decathlon.pl/p/zestaw-do-naprawy-spodniobutow/_/R-p-328856 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Gdyby ktoś miał problem z zasychaniem kleju Stormsure, to na nowych opakowaniach jest instrukcja żeby po użyciu dać go do zamrażalnika. Potem wyjąć, chwila żeby się do pokojowej nagrzał i używać. Sprawdzone. Działa. Klej nie zasycha. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Jako iż już dawno po naprawie to wrzucę jakieś foty jak to wyszło. Zależało mi na czasie więc na szybko to zszyłem i nakleiłem dużą łatę od tyłu na Aquasure. Zostało mi jeszcze sporo po klejeniu skarpet. Z przodu dodatkowo zalałem klejem wzdłuż rozdarcia aby to lepiej zabezpieczyć. Co prawda trochę nieestetycznie to wygląda ale grunt że już po łowieniu i nic nie przecieka. Myślę że sposób z tymi łatami zaprasowywanymi żelazkiem, który podsunął kolega Białek byłby jeszcze łatwiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad31 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Panowie, kogo polecacie do serwisu spodniobutów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enio Opublikowano 18 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Chyba mało komu chce się w to bawić. Jak nikogo nie znajdziesz to próbuj sam. Ja swoje kleiłem już kilka razy. Będę tak robił do puki się całkiem nie rozlecą. Wtedy zamówię nową parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad31 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Słyszałem że jest kilka osób w Polsce co tym się zajmują i chciałbym namiar na takiego kogoś.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Nafb jest ktos kto ma w nazwie naprawa spodniobutow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 (edytowane) https://woderyserwis.pl/https://m.facebook.com/serwis.woderow.uszczelnianie.szwow Edytowane 4 Czerwca 2022 przez hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2022 Tani i skuteczny klej(technicqll klej montażowy neoprenowy) , sprawdził mi się przy naprawie przetarć w skarpetach neoprenowych (śpiochy) Dostępny w większości marketów budowlanych,ok.15 pln za 100 ml. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 4 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2022 Tani i skuteczny klej(technicqll klej montażowy neoprenowy) , sprawdził mi się przy naprawie przetarć w skarpetach neoprenowych (śpiochy)Dałbyś radę wrzucić fotkę miejsca naprawy? To zastyga na miękko? Nie będzie się przecierać? Mma ten klej i być może spróbuję w przyszłości, praca ze Stormsurem i Aquasurem jest dość upierdliwa, może jest to lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Cześć. Ostatnio podczas pływania na bb pękł mi but w neoprenie. Pęknięcie na szczęście nie jest przy neoprenie ale na łączeniu gumowca. Polecicie jakiś solidny klej do łączenia? Dodam tylko że jest to na zgięciu które cały czas pracuje czy to przy chodzeniu czy pływaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi