Skocz do zawartości

Naprawa: spodniobutów, śpiochów, woderów, itp.

benito

Rekomendowane odpowiedzi

Jak znaleźć miejsce sączenia w neoprenach?

Czy wystarczy zalać je, od wewnątrz, wodą i poczekać na wyciek?

A może macie, znacie prostsze sposoby? Suszenie jest mocno upierdliwe o tej porze roku :wacko:

Moje Oceany zaczęły przeciekać. Nie są stare ani zniszczone.

Raczej brak, uszkodzeń mechanicznych, widocznych gołym okiem.

Ja to załatwiałem u siebie w firmie stomil.Biały kolor-buty wyglądają ciekawie.Mam buty armii kanadyjskiejgumiakiJak mi przeciekały tylko sikaflex był w stanie czepić się tego materiału żadne inne kleje do butów tego nie brały.Chłopaki jak dawniej w kryzysie obcinali śpiochy i łączyli np. z gumofilcowymi to też sikaflexem i trzymał, że buty zdarłeś odpuścił.

hehehe sikaflex the best :huh: ja go uzywałem do łączenia blach opierzeniowych wykonanych z tytancynku, kolega w fabryce autobusów montował na to blaszane panele zewnętrzne do szkieletu stalowego nie używając nawet jednego nita bądź spawu....no jeszcze do gumiaków daje rade :o dobrze wiedzieć :mellow:

Patrzyłem w domu mam numer - to 252 tylko mam go w folii-wygląda jak kaszanka.Jest w sprzedaży nr 291 i ten będzie również odpowiedni.Kleiłem swoim buty armii kanadyjskiej, mają taki materiał, że żadne kleje normalne tego nie chwytały ( jakiś rodzaj pcv bo stoję wodzie i jest ciepło) a sikaflex sobie poradził i but trzyma.

252 albo 291. Dzięki. Dzisiaj lecę na poszukiwania

Dzięki uprzejmości i pomocy @Joziego moje poszukiwania stały się bezprzedmiotowe.

Jestem właśnie, po wstępnych ustaleniach, z TYM PANEM.

Wydaje się, że niech lepiej każdy robi to, co potrafi najlepiej a temu Panu umiejętności raczej nie odmówię :lol:

252 albo 291. Dzięki. Dzisiaj lecę na poszukiwania

Dzięki uprzejmości i pomocy @Joziego moje poszukiwania stały się bezprzedmiotowe.

Jestem właśnie, po wstępnych ustaleniach, z TYM PANEM.

Wydaje się, że niech lepiej każdy robi to, co potrafi najlepiej a temu Panu umiejętności raczej nie odmówię :lol:

Jak wyglada cennik takiej naprawy neopranów?? Mam podobny problem z cieknacymi neopranami.

A ja wyznaję zasadę zimny klej gorące gwoździe załatwiają temat.jak by dobrze poszukać może ktoś znajdzie klej OKT+utwardzacz Desmodur jest to za....ste ustrojstwo do klejenia pasów transmisyjnych w kopalniach osobiście nie znam lepszego w razie awarii i szybkiego klejenia.Sikafleksów jest cała masa rodzaju. W różnych kolorach jak i gęstościach mają wspólną cechę kleją zamaszyście ale pozostawiają dużo śladów nie do usunięcia. Ja wiosna ubiegłego roku wkleiłem kaloszki do pianki zwykłym butaprenem za 3 zł, i do dzisiaj trzymają.

• 10 miesięcy temu...

Witam, szukam namiarów na osobę zajmującą się naprawą spodniobutów/śpiochów. Kiedyś któryś z użytkowników (nie wiem, czy nie Popper) podawał namiary na takiego człowieka, ale mimo poszukiwań nie udało mi się znaleźć tego wątku.

Mój problem ze śpiochami polega na tym, że spodnie są ok, ale zaczęły mi przeciekać neoprenowe skarpety.

Wrzuć w google: Andrzej Błauciak

Na pierwszym miejscu pojawi się, co trzeba

Pzdr,

Fatso

Ja też polecam tego pana, będziesz miał naprawione szybko, tanio i dobrze, przynajmniej w moim przypadku tak bylo :D

Namiary już Ci wysłałem na priv.

Dzięki za pomoc.

Co do zlokalizowania przecieku to w moim przypadku ciężka sprawa, gdyż jest kilka bardzo drobnych przecieków, które razem dają duży przeciek (coś jak krwawienie miąższowe w medycynie) i do klejenia zużyłbym kilka tubek stormsure, czy aquasure.

Pan Błauciak da sobie z nimi radę. Na pewno

Dzięki za pomoc.

Co do zlokalizowania przecieku to w moim przypadku ciężka sprawa, gdyż jest kilka bardzo drobnych przecieków, które razem dają duży przeciek (coś jak krwawienie miąższowe w medycynie) i do klejenia zużyłbym kilka tubek stormsure, czy aquasure.

i u mnie jest najprawdopodobniej to samo o czym piszesz, dziur nie ma widocznych tylko coś się sączy teraz jest ok ale w Bałtyku jakoś nie mam zamiaru stać i zamarzać

ps. jak lokalizujecie dziurę zalewacie spodniobuty wodą i patrzycie gdzie wychodzi czy na latarkę :D??

szpiegu z tego co wiem od Wiśni to właśnie tak to się robi tylko najlepiej na leżąco bo jak tyle wlejesz to można uszkodzić,ale jak to nisko w skarpecie to spox,dobrze jest położyć taki test na szary papier i dodatkowo widać wszystko ,i jak masz spiochy to je wywróć na drugą stronę i wtedy lej.

ostatecznie surzarką troche powietrza do srodka,ręka sciśnij powyżej spodziewanej dziury i do wanny z woda,zwykły test na bomble,ja tak robiłem i dało sie zlokalizować.