trout master Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam Na ostatnich kilku wyprawach czułem jakby coś nie tak z moimi gaciami i znalazłem powód . Przecieka na szwach i w kilku miejscach powyżej szwów . Dziur i rozdarć brak , po prostu cieknie . Jaki klej polecacie do tego typu nieszczelności ? W necie znalazłem małe 28gr tubki kleju specjalnego do naprawy woderów Aquaseal ( tylko nie wiem czy do tego typu nieszczelności będzie ok ) . Czy w sklepach DIY są odpowiedniki takiego kleju w wiekszych opakowaniach i przystępniejszych cenach ? Pomocy ! Wycieka ci z pod taśmy? Czy na materiale oddychającym???Co to za spodnie? Ile sezonów śmigały? Ile lat mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Wycieka z pod taśmy , na materiale w kilku miejscach powyżej skarpety też coś się pojawia . To hardy marksman , 3 sezony używane raczej umiarkowanie , trochę w solance . Wcześniej używałem wyłącznie lemigo , jakis neoprenów . To są pierwsze gacie oddychające jakie mam , no drugie greysa miałem ze dwa tyg i oddałem z przeciekajacymi skarpetami .Fajne są bo lekkie , dobrze oddychają ale jak widac nie do końca jakość zachowana , chyba napiszę do hardy obsługi kllienta , że mi kit wcisnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Więc najpierw rady jak uniknąć przecieków na skarpecie neoprenowej i łączenia skarpeta-spodnie. Zawsze wkładaj spodnie do butów wcześniej namoczonych! Gdy wypychasz na siłę nogę w suchego buta to przecieki na szwach masz prędzej czy poźniej murowane. Jak już musisz, stosuj jakiś "poślizg", np. reklamówka jednorazówka. Staraj się sprawdzać przecieki pompując kompresorem lekko powietrze i zanurzaj w wodzie. Naciąganie pod obciążeniem pełnych wody spodni powoduje dalsze rozrywanie słabszych połączeń klejonych szwów ( jak na fotkach).Naprawę mozesz wykonać sam o ile nie myślisz ich zwracać w ramach gwarancji czy z innych powodów. Podgrzej taśmę żelazkiem przez papier do pieczenia wypieków i oderwij ją w miejscu gdzie cieknie. Pokarze ci się dziurka, kleisz Aquasure (Aquaseal, Aquastorm, lub innym do nepprenu) i po całkowitym wyschnięciu i sprawdzeniu szczelności kleisz ponownie żelazkiem. Taśmy są klejone klejem termicznym wiec nie grzej za mocno. Oderwiesz na pewno, jak i pózniej je ponownie przykleisz. Powodzenia. Jak coś nie pójdzie to przywieź do Leska nad San i ci zrobię. Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Dzięki za radę i chęć pomocy . Kupię nowe a te postaram naprawić lub naprawią mi ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie daj Bóg zmywacz do paznokci jeżeli jest na bazie acetonu!!!!!!!!!! Już chyba takich nie ma w sprzedaży a jak są to na pewno ciężko je kupić. A te co są bez acetonowe będą miały duży problem z rozpuszczeniem tuszu.Próbować z alkoholem a nie to olać to - prawdopodobnie po jakimś czasie woda załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Chciałbym przedstawić waders repairs made in aberdeen by scottish PENDZEL Zaznaczyłem specowi kilka punktów gdzie cieknie , on znalazł jeszcze dwa i zrobił ..... kąpiel w kleju , starym pędzlem co gubi włosie . Kleju nie żałował , aż się gule i zacieki porobiły , szczególnie na skarpetach . Wogóle to wszędzie ostre krawędzie , klej śmierdzi . Extra wypędzlował wszystkie łączenia taśmy ( tam akutat nie było przecieków ) , zrobił to bogato tym starym pędzlem . Tak bogato , że kieszeń wewnętrzną też zalepił Na koniec posypał to wszystko pudrem dla dzieci , twierdząc , że musiał to zrobić aby w trakcie transportu nic tam się nie posklejało , a itak rozrywałem w dwóch punktach bo się jednak posklejało . Reklamowałem ale to nic nie da , tak robią od 8-miu lat i jest dobrze . Najsmutniejsze jest to , że Hardy mi polecił usługi tego speca ... no i teraz za to dostanie stosowne podziękowanie Co do przecieków to mogę sobie wyobrazić , że nie cieknie no i że gacie straciły status oddychalności zalepione po całości klejem .Mam już nowe vision ikon zip , hardy będzie jako zapas na łatki Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez emigrand 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A spece pewnie kosztująąąąąą !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 A spece pewnie kosztująąąąąą !!!!!!! Usługa pędzlowania po całości £45 plus wysyłki w dwie strony razem £20 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suli102 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Oooo Panie!!! Dobrze ze walkiem nie smarowal:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Usługa pędzlowania po całości £45 plus wysyłki w dwie strony razem £20Ważne że nie "ciekną" (chyyyyyyyba). Lepsze to niż sikaflex choć niekoniecznie tańsze. Efekt wizualny … podobny. P. S. Skarpety wyglądają jak by przy betoniarce ktoś w nich robił. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam Zima się zbliża a moje neopreny dziurawe. Jest to model w którym spodnie są "zintegrowane" ze zwykłymi, gumowymi kaloszami. Niestety jeden gumiak pękł, na wierzchu, na wysokości śródstopia. Dziura się rozstąpiła i na pewno nie da się z tym nic zrobić. Szkoda mi wyrzucać na śmietnik bo góra nie cieknie... Jedyne co przychodzi mi na myśl to odcięcie kaloszy i połączenie spodni z nowymi gumowcami. Jest to możliwe? Jeśli tak to znacie kogoś kto zajmuje się tego typu naprawami??Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) ..robiłem to kilka razy...łatka z gumy plus klej do taśm Super Cement...grunt to odpowiednia technologia klejenia, czyli warstwa kleju na obie powierzchnie, odczekać do lekkiego podeschnięcia i mocne połaczenie powierzchni. Nie ma szans na odklejenie. Edytowane 12 Października 2015 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Zawsze możesz napisać do p. Błauciaka, ile by kosztowało np. wszycie skarpety neoprenowej i do kompletu dorzucenie jakiś tanich trekkingów- też powinno robić robotę. Kolega ostatnio poszedł tą drogą w kwestii właśnie uszkodzonych kaloszy w spodniobutach gore.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Miałem w tym roku podobny problem .Zestaw do naprawy basenów do kupienia w OBI za około 20 pln rozwiązał sprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzięki, w takim razie próbuję samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 "...robiłem to kilka razy...łatka z gumy plus klej do taśm Super Cement...grunt to odpowiednia technologia klejenia, czyli warstwa kleju na obie powierzchnie, odczekać do lekkiego podeschnięcia i mocne połaczenie powierzchni. Nie ma szans na odklejenie."Masz gdzieś dostęp do takiego taniego kleju? Chcę kupić trochę na próbę bo jak do tej pory niczym nie mogę przykleić podeszwy Vibram go gumy przy bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Tu jest klej o takie samej nazwie... Może to wersja mini http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5737154623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Nieeeee, no porażka. Ten widziałem a tamten jest dwuskładnikowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwaniak Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Ja też miałem zepsutego gumiaka w swoich spodniobutach i zaniosłem je do wulkanizatora.W 10 min mi to naprawił za dosłownie parę groszy.Natomiast dałem ciala bo ze dwa razy powiesiłem je gumiakami do dołu i chyba pod ich ciężarem nieco szwy popuszczały i trochę ciekną. Niezbyt pomagają kleje.Może ma ktoś na to jakiś pomysł? Dodam,że są to spodniobuty oddychające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Natomiast dałem ciala bo ze dwa razy powiesiłem je gumiakami do dołu i chyba pod ich ciężarem nieco szwy popuszczały i trochę ciekną. Niezbyt pomagają kleje.Może ma ktoś na to jakiś pomysł? Dodam,że są to spodniobuty oddychające.Jakie to oddychacze? Firma? Drogie? Tanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Potrzebuje pomocy. Znalazłem dziś rozdarcie na materiale oddychajacym ok 10mm,w śpiochach Caperlan 3c.Szwy nie ciekną,skarpety też.Szkoda mi je wywalić.Może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób jak można to załatać,bądź gdzie mogę kupić jakiś zestaw naprawczy. Za każdą pomoc dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Ja kleję śpiochy łatkami od SImm's. Dobrym rozwiązaniem jest też zalanie klejem Aquaseal, obustronnie.Zajrzyj do sklepiku WIlka, coś tam ma - http://www.taimen.com/pl/pl/product/airflo-bloc-it-emergency-wader-patch_99931342/103701 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja kleję śpiochy łatkami od SImm's. Dobrym rozwiązaniem jest też zalanie klejem Aquaseal, obustronnie.Zajrzyj do sklepiku WIlka, coś tam ma - http://www.taimen.com/pl/pl/product/airflo-bloc-it-emergency-wader-patch_99931342/103701Dziękuje Bartku. Myslę że temat uda się ogarnąć pomyślnie,i portki mi jeszcze posłużą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Ja śpiochy Caperlan (poprzedni model) zakleiłem przy pomocy http://www.decathlon.pl/zestaw-do-naprawy-spodniobutow-id_8309891.html Trzyma bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dziękuje Bartku. Myslę że temat uda się ogarnąć pomyślnie,i portki mi jeszcze posłużą. Posłużą, posłużą. Moje pierwsze Simm'sy kleiłem kilkadziesiąt razy, w końcu membrana tak się rozlazła, że jak spojrzałem od wewnątrz, to zobaczyłem setki mikrodziurek. Nastąpiło to po 8 latach katowania po około 40 dziesięciogodzinnych dni. Kolejne dopiero 2,5 roku, na razie bez konieczności lepienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi