Skocz do zawartości

Dwie wędki jerkowe

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Pomysł nie jest zły - jest dobry! Będziesz na pewno bardzo zadowolony bo to świetna i mocna maszynka. Jednakże na Twoim miejscu wybrałbym C4. Dlaczego? Z prostej przyczyny ma on większe przełożenie 6.3:1 co jest szczególnie przydatne podczas łowienia pulbaitami oraz twitchbaitami gdzie możliwość szybszego ściągania przynęty jest mile widziana. Osobiście preferuję c4.

Jeszcze kontynuując o profixie. Rozumiem, że poszedłeś raczej w stronę lekkiego jerkowania? Cw. do 75g eliminuje fatso 14s. Staraj się nie przeciążać tej wędki. Z tego co wiem one moga mieć problemy w łączeniu (popękana struktura blanku w miejscu łączenia w przypadku stosowania cięższych przynęt).

Pozdrawiam

Remek

Mnie osobiście rozbraja fakt,że profix o parametrach 15-75 zachowuje się przynajmniej tak jak ROZE'k 80-120. Mowa oczywiście o wędkach o takiej samej długości... Oczywiście Roze'k jest bardziej dopracowany, ładniej wykończony, ma odpowiedniej długości rękojeść, ale.... Mi wydaje się, że profix ma dużo większy zapas mocy i jest jakby szybszy - subiektywne odczucie... Tak czy owak byłęm w posiadaniu kilku rozemajerkow i jakoś ciągle jeszcze większym sentymentem darze profix'a. Szkoda tylko, że są tak niedopracowane i powtarzalność jeśli chodzi o jakośc jest też na raczej niskim stopniu... :(

Widzisz Mifku to jest tak jak z kupnem zegarka. Można kupić tani zegarek w kiosku Ruchu i drogi u dobrego zegarmistrza. Obydwa pokazują tak samo dokładnie czas. To czym się różnią oprócz ceny. To proste. Przy tym z kiosku nigdy nie wiesz kiedy stanie.

Podobnie jest z kijami. Jakość musi kosztować.

pozdrawiam i idę na mecz do drugiego pokoju.

Zdaje sobie z tego sprawę Andrzeju i jednocześnie niezwykle się cieszę, że mój profix działa bez zarzutów (jak na razie)

choć i tak myślę o jakiejś armacie takiego typu jak miałeś Mam nadzieje, że na zlocie miły i sympatyczny kolega pozwoli ciepnąć tym cudem kilka razy :mellow:

Mifek, ale to WRX kosztuje około 150 w Krakowie, w salonie, a jak wyjedziesz tylko na drugą stronę ulicy to już tylko 120 tyś.

To jest rekordowe osiągniącie. Żaden inny wózek na tak krótkim odcinku i w tak krótkim czasie (turbodoładowany boxer) nie potrafi tyle zrzucić ceny z siebie.

Ale potem możesz się chwalić, że twoje jerkówki przemieszczały się tak szybko i nic nie straciły na wartości.... .

pozdrawiam

Thymallus, TO STI jeszcze jest niedostępne w Polsce (będzie w Q1 2006). Generalnie można kupić jeszcze poprzednią wersję z okrągłymi światłami.

Gdybym był milionerem to może kupiłbym w salonie ale ... Większość ludzi kupuje taki wóz w Niemczech. Całkowity koszt około (!!!) 120 tys PLN. Nadal dużo ale ... to mruczenie silnika :D i filozofia podobna do castingu. :lol:

Pozdrawiam

Remek

Tylko do Remka

Ja nie wiem o jakim Ty mruczeniu silnika piszesz?. Co tam może mruczeć? Jak chcesz sobie posłuchać mruczenia to proszę

http://www.cuoresportivo.pl/_mm/silniki/v6/gfx/v6_gallery/so und/gtv6_25_bond_es.mp3

koniecznie przes słuchawki !!!

miłego słuchania

Chciałoby się powiedzieć ... typowo włoskie brzmienie. :D

Ale jeśli chodzi o włoskie brzmienie i jakość niektórych konstrukcji z tej fabryki, mówię o alfie, to zdania są podzielone. Znana ze swojego sporotowego stylu Alfa GTA częscto była krytykowana. Pamiętam taką scenę w TOP Gear, gdzie jeden z prowadzących rzucił luźno na sali ...czy jest tutaj ktoś kto ma Alfę GTA? ... nikt nie podniósł ręki ... odpowiedź była taka ... no tak pewnie zepsuła się w połowie drogi do studia. Mój kolega miał wymieniany silnik (cały !!!) dwa razy. :D

Pozdrawiam

Remek