Salmo_Salar Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jak oceniacie wędki Bass Pro Shops, od tych najtańszych do najdroższych?? Może ktoś ma jakieś spinningi z tego sklepu?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @Salmo, teraz posiadam dwie wędki castingowe BPS. Jestem z nich bardzo zadowolony. Są bardzo dobrze uzbrojone i super wykończone. A cena jest rewelacyjna.Poza tym, sprowadziłem z Usa już kilka wędzisk BPS i wszystkie były strzałem w 10tkę. Nie ma się co obawiać. Oni produkują sprzęt w tych samych fabrykach co najwięksi producenci. Markują je tylko swoim logiem BPS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Osobiście wolę wędziska z Cabela's. Ale to moja subiektywna opinia. W serii XML, blanki są, o ile mi wiadomo, robione w USA. Natomiast wszystkie wędziska BassPro (chyba bez wyjątku) są w 100% produkowane w Chinach. PS. Obsługa klienta też chyba lepsza w Cablea's. Ostatnio dostałem wędzisko BPS ze szczytówką, która pod wpływem niewielkiego obciążenia złamała się 8 cm poniżej szczytowej przelotki - na 99% wada materiałowa (tuba w transporcie nie ruszona). Gwarancja może zostałaby uwzględniona gdybym wędzisko przesłał na adres BassPro. Niestety było to nie opłacalne. Chciałem dokupić szczytowy segment (lub blank szczytowego segmentu)- dowiedziałem się, że nie jest to możliwe - Chińczycy dostarczają im tylko całe wędziska. Na odpowiedzi z Customer Service z hasłem, że mogą mi sprzedać przelotki do przezbrojenia górnego segmentu zakończyłem korespondencję. PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Slavecky Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja posługuję się 210cm ulight Mictobite śmieszna witeczka ale wykonana zacnie (na przyzwoitych sic'ach) i porządnym korku...Trochę za kluchowaty ale dzięki temu poprzedniej wiosny kwietniowy pstrągal 42cm umarł na kiju po 5 minutach.a jaziki 40-45 cm wyciągam bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mialem okazje obejrzec kilka konstrukcji z obu sklepow - Cabela?s i BPS.Moim zdaniem to jest DOKLADNIE TO SAMO.Glebsza analiza pokaze, ze roznice w poszczegolnych seriach wedzisk sa minimalne, zas ogolna opinii a calosci oferty bedzie dokladnie taka sama w obu przypadkach.To (chyba) dwa najwieksze sklepy online ze sprzetem wedkarskim w USA, nie pozostawiaja one niczego przypadkowi, wiec nie sadze by ktorys byl lepszy od konkurenta. Wieksza kwestia niz wybor BPS czy Cabela?s moim zdaniem jest sprowadzenie tego tanio, szybko i w dobry stanie.Ale ten watek juz byl kilka razy Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Salmo, Moim zdaniem mozesz kupowac w ciemno. Zdazaja sie wpadki, kazdemu. Ale uwazam, ze nie ma tam nieprzemyslanych produktow w ofercie, moga byc tylko takie ktore nie pasuja do naszych wyobrazen o wedkowaniu. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja posługuję się 210cm ulight Mictobite śmieszna witeczka ale wykonana zacnie (na przyzwoitych sic'ach) i porządnym korku...Trochę za kluchowaty ale dzięki temu poprzedniej wiosny kwietniowy pstrągal 42cm umarł na kiju po 5 minutach.a jaziki 40-45 cm wyciągam bez problemuNie Microbite tylko Microlite. A te przyzwoicie wyglądjające SICi to HARDy FUJI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Mialem okazje obejrzec kilka konstrukcji z obu sklepow - Cabela?s i BPS.Moim zdaniem to jest DOKLADNIE TO SAMO.GuzuChyba nie zupełnie - nie ma ofery blanków BassPro w sprzedaży, a dostępność części zamiennych też może mieć znaczenie.Tak poza tym link to blanków serii XML http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/product/standard -item.jsp?_DARGS=/cabelas/en/common/catalog/item-link.jsp_A& amp;_DAV=MainCatcat20166-cat410034_TGP&id=0003507311225a &navCount=2&podId=0003507&parentId=cat410034& ;masterpathid=&navAction=push&catalogCode=6IS&ri d=&parentType=index&indexId=cat410034&hasJS=true - czarno na białym stoi Made in USA. Ten napis może mieć jednak znaczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Slavecky Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Ja posługuję się 210cm ulight Mictobite śmieszna witeczka ale wykonana zacnie (na przyzwoitych sic'ach) i porządnym korku...Trochę za kluchowaty ale dzięki temu poprzedniej wiosny kwietniowy pstrągal 42cm umarł na kiju po 5 minutach.a jaziki 40-45 cm wyciągam bez problemuNie Microbite tylko Microlite. A te przyzwoicie wyglądjające SICi to HARDy FUJI Chyba masz rację A co do SIC'ów - patrz pan... a ja żyłem w błędzie Ale hyba te Fuji nie są takie okrutne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Radegs, Przyznaje, nie znam linii blankow XML. Kiedys planowalem zakup albo wedki albo jakis blankow z oferty Cabelasa.Skonczylo sie na planach. Mam swoje zdanie na temat tego ile jest wart napis made in USA. Z tego co kojarze marka Browning to produkty BPS. Chyba jakies Browningi sa odpowiedzia na te XML z Cabelasa. Tak jak napisalem, moim zdaniem mozna to zamawiac w ciemno. Pozostaje kwestia gustow, o ktorych sie nie dyskutuje. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @Slavecky Skoro jesteś z nich zadowolony, to nie są Zacne to kluseczki. Mam ten sam kij tylko w serii sprzed chyba 4 czy 5 lat - fajniejszy miał wtedy uchwyt kołowrotka - górną część (z korkiem) nakręcało się na dolną. Coś w tym guście: http://www.basspro.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=445 29&hvarDept=100&hvarEvent=&hvarClassCode=2&h varSubCode=2&hvarTarget=browse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Pozostaje kwestia gustow, o ktorych sie nie dyskutuje. Z tym stwierdzeniem zgadzam się w 100% A co do Made in USA i Made in China, to ja jednak zostanę przy swojej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Radegs, Ja tez lubie ten pierwszy napis. Ten drugi wole na odziezy i obuwiu. Jak mowiali radzieccy marynarze pokazujac metalowe zeby: nie wszystko zloto co sie swieci Kiedys, byly takie wedki Zebco Hypercast sie nazywaly. Nawet mialy flage amerykanska, dla tych ktorzy nie wiedzieli co znaczy made in USA Uznawane za nowoczesne konstrukcje wedki Dragon HM maja blanki made in Taiwan, z jakis wzgledow dystrybutor nie pisze tego na nich. Moim zdaniem wazniejsze niz napis made in... jest ten duzy napis, marka firmy, ktora jest gotowa sie podpisac i cos zagwarantowac danym produktem. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Cześć,Ja równiez miałem wędkę z BPS. Był to sprzęt sygnowany przez Pete Mainę. Wędka atom o ogromnych mozliwościach. Świetnie zrobiona, świetnie wyważona i z całkiem niezłych komponentów - Fuji SiC + hardloy. Cena przy tym była też bardzo dobra. Największe spotkało mnie zdziwienie jak zauważyłem, że Pete Maina dokładnie tych samych wędek używał w swoim filmie Pete and John's Excellent Adventures. Ktoś by mógł powiedzieć ... bo mu za to płacą. Racja ... ale ten film kręcony był od 1995r i zebrali tam 10 najlepszych akcji z Pete czyli wychodzi na to, że musiał nimi łowić częściej niż tylko 10 razy (chyba, że gościu ma na 10 brań, 10 monsterów). W większości z nich on używa właśnie tych wędek łowiąc sztuki grubo powyżej 50. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @GuzuCo do gwarantowania, to nawet najwyższa seria Bass Pro Shops® Johnny Morris Signature Series ma (o ile mi wiadomo) tylko rok gwarancji, a XML Cabelas'a ma 25 lat. To też może mieć znaczenie. PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @Slavecky Skoro jesteś z nich zadowolony, to nie są Zacne to kluseczki. Mam ten sam kij tylko w serii sprzed chyba 4 czy 5 lat - fajniejszy miał wtedy uchwyt kołowrotka - górną część (z korkiem) nakręcało się na dolną. Coś w tym guście: http://www.basspro.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=445 29&hvarDept=100&hvarEvent=&hvarClassCode=2&h varSubCode=2&hvarTarget=browse Zastanawiałem się nad tą wędką. Wybrałbym jakby były w ofercie wędki do 3/4 oz a takich nie ma z tej serii . Może coś byście zaproponowali. Chodzi mi o dwa spiny, krótkie, z krótkimi dolnikami: jeden do 3/4 oz drugi do 3/8 oz. No oczywiście nie za drogie, bo i to nieukrywam, też się liczy. Obie wędki łacznie do 60 USD. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Będąc szczery tą przykrą niespodziankę miałem z kijem właśnie z serii Pete Maina PS. Jakby ktoś miał na zbyciu szczytowy segment wędziska PMX66MHT-2 w rozsądnej cenie to prosiłbym o info PozdrawiamKonrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Radegs, Mialem kiedys wedke St Croix Avid. Zglosilem zastrzezenia co do jakosci polakierowania omotek. Wedka wrocila do polskiego sprzedawcy a potem powedrowala za ocean. Wrocila po 3 miesiacach. Zaplacilem 70 PLN za rozne wysylki.Omotki byly poprawione. Wedka objeta byla dozywotnia gwarancja. Jak wyglada to w przypadku Cabelasa - nie wiem. 25 lat...robi wrazenie. Sam mam 27 (prawie). Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Slavecky Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @Slavecky Skoro jesteś z nich zadowolony, to nie są Zacne to kluseczki. Mam ten sam kij tylko w serii sprzed chyba 4 czy 5 lat - fajniejszy miał wtedy uchwyt kołowrotka - górną część (z korkiem) nakręcało się na dolną. Coś w tym guście: http://www.basspro.com/servlet/catalog.TextId?hvarTextId=445 29&hvarDept=100&hvarEvent=&hvarClassCode=2&h varSubCode=2&hvarTarget=browse To zdaje się, że mamy obaj takie same kije Mój też ma chyba ok.5lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @Salmo_SalarSugeruje poczekać na posezonowe wyprzedaże - ceny lecą często o 50% lub więcej. Może wtedy coś z Bionic'a. Tylko bardziej kieruj się mocą wędzisk niż ciężarem wyrzutu - mam Bionic'a 6-17 LB, 1/4 - 5/8 OZ. Nie za bardzo mogę się zgodzić, ze 18 gram to górna granica ciężaru wyrzutu tego wędziska. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 @GUZUWyszło tak tanio, bo pewnie Krokus wysłał to przy okazji z innymi rzeczami i z powrotem podobnie. Niestety BassPro nie ma przedstawiciela w Polsce i nie ma tak różowo. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Radegs, Moim zdaniem to mocno srednio wyszlo i dlatego wogole o tym wspomnialem. Wowczas moglem przelozyc te przelotki np w Fishing Center po 10 PLN za sztuke. Jak chodzi o BPS to sa w jakiejs formie obecni tu - w Hiszpanii.Widuje ich reklamy i sponsoruja zawody - bassy. Czy maja tu serwis...nie wiem. Pozdrawiam Guzu p.s. juz bardzo mocno odbieglismy od tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Warto czy nie warto?Jak ktos ma niefart i okaze sie, ze przyslali co innego albo nie do uzytku to nie warto.Jezeli dokladnie wie sie co kupic i przysla cale to warto. Klopot w tym, ze czesto, zwlaszcza w przypadku wedek nie wiadomo, co kupic, zeby spelnialo subiektywne odczucia wlasciciela... W przypadku kazdego innego sprzetu warto, sklepy o ktorych mowa raczej nie sprzedaja rzeczy, ktore nie pojda. A nie pojda, jak beda miernej jakosci...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczuply_maciek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem kijka Pete Maina (dzięki Remek ) i powiem tak, jeśli ryba nie ma metra to można przy holu wysuszyć rybie łuskę Kij jest masakrycznie mocny i ożywa dopiero przy wabikach z przedziału od 50g w górę, przy czym nawet lżejszymi rzuty są super. baaaardzo polecam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Był taki fajny kijek w promocji na cabelasie - Cabelas Fish Eagle Trout Series. Kosztowała 39 USD, teraz 69 USD Kurcze, tak wypadło, że nie zdąrzyłem. Jest szansa na powtórzenie się takiej promocji (chodzi o ww. wędke)?? Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Czy zrobią taką samą promocję trudno powiedzieć. Jeśli Ci się nie pali z zakupem, to chyba warto poczekać. Zwróć jeszcze uwagę na oferowane zestawy (combo) w Cablas'ie. A nóż przyda Ci się jeszcze kołowrotek, albo dogadasz się z kimś, kto jest zainteresowany samym młynkiem. Polecam młynek Cabela's Prodigy - to ulepszona wersja Daiwy Capricorn. Jeśli masz na myśli Fish Eagle II, to krótkich nie miałem w ręce, ale te z serii Salmon-Steelhead mają dosyć daleko od uchwytu pierwszą przelotkę od strony kołowrotka (co przy kijach 7 jest raczej nie możliwe), dlatego raczej ich nie polecę (jeszcze raz podkreślam, że mam na myśli głównie kije 10, 7 i krótszych nie miałem w ręce i nie wiem jak są uzbrojone). Fish Eagle XML natomiast jest całkiem fajniutki - Fuji Alconite, uchwyt Fuji DPS, bardzo szybki blank, ogólnie bardzo fajny kij. Miałem tylko jedno zastrzeżenie (mam model 10 - nie wiem jak jest w innych) - zastanawiałem się po jaką cholerę dali przelotki dwustopkowe do 1-no uncjowego kija, bałem się, że wędka będzie przez to wolniejsza. Mimo tych przelotek kij jest jednak szybki i już mi to nie przeszkadza, zasięg rzutów też ma imponujący. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Salmo_Salar
Jak oceniacie wędki Bass Pro Shops, od tych najtańszych do najdroższych?? Może ktoś ma jakieś spinningi z tego sklepu??
Pozdr.
Salmo
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi