Matteoo Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Mam pytanie do fachowców:- moj Johnson po przeplynieciu okolo 500m traci moc i gasnie, później nie chce odpalic, po kilku dniach stania znow odpala i gasnie, czasem jednak mozna plywac cały dzień i jest ok, co moze byc przyczyna?- czy ktos ma instrukcje do tego typu silnikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 (edytowane) Chłodzenie ok? Nie przegrzałes silnika? Sprawdź caly układ paliwowy łącznie z czyszczeniem gaźnika. Edytowane 10 Sierpnia 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Przegrzanie jest bardzo prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) To panie jedyny ratunek wymiana uszczelki pod głowica, termostat out, czyszczenie kanałow. Ostatnio ze trzy sztuki robiłem przegrzane i pomogło.... Jeśli go tylko przegrzałes delikatnie to pół biedy, ale niestety bywa że silnik mocno przegrzany potrafi się rozhartowac i wtedy to już najlepszy ruski chirurg nie pomoże:) Jeśli się zdecydujesz na wymianę uszczelki to będziesz miał problem delikatny z planowaniem głowicy bo mało kto chce się tego dotknąć brak uchwytow itd, ale oczywiście są sposoby i na to. Przy wymianie uszczelki pod głowica trzeba też wymienić uczelke pokrywy głowicy - wody. Rozumiem że głowica jak i ten dekiel zmienił kolor z białego na pomarańczowy, - żółty itp? Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Podobno akurat te silniki ciężko mocno przegrzać, ale coś w nim było z chłodzeniem. Zastanawia mnie jedna istotna przypadłość, gdy pływałem tak na max 80% mocy silnika to działał cały dzień, gdy natomiast po odpaleniu płynąłem na maksa to już po około 500m tracił siły ( jak by brakowało paliwa) i gasł, tego samego dnia już się odpalić nie dał niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Moim zdaniem przegrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 dzięki za opinie, ile u Ciebie kosztuje taka naprawa? Na pw dasz mi odpowiedz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi