Robert Crocker Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Mam na myśli ok. 3 calowe gumy okoniowe. Jak wiadomo okoń najczęściej atakuje ofiarę od strony głowy. Czy nie bardziej skuteczne byłoby zbrojenie przynęty z hakiem odwróconym w stronę ogona. Czyli odwrotnie niż robi się to standardowo ? Pomijając póki co kwestię techniczne takiego zbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Kup takie. Sprawdzisz i napiszesz nam czy się lepiej sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A jak zatniesz przy takim odwrocomym haku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Mam na myśli ok. 3 calowe gumy okoniowe. Jak wiadomo okoń najczęściej atakuje ofiarę od strony głowy. Czy nie bardziej skuteczne byłoby zbrojenie przynęty z hakiem odwróconym w stronę ogona. Czyli odwrotnie niż robi się to standardowo ? Pomijając póki co kwestię techniczne takiego zbrojenia.Ale żeś teraz wymyślił jaki ty masz problem z zacieciem okonia??? Ja osobiscie stosuje krótkie haki nawet do 3calowych gum. Nigdy nie miałem problemu z zacieciem okonia nawet jak zasysal od ogona to poczekałem z przycieciem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 gwoźdź -> zagwozdka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Problemu nie ma, tylko nabijam posty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Okoń atakuje od strony głowy?To ciekawe,zawsze myślałem ze okoń głównie atakuje uciekająca ofiarę-czyli od ogona.Zresztą można sobie popatrzeć w przezroczystej wodzie -prawie zawsze podskubuja od tyłu.Szczupak i owszem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 A ja zanim nie pojechałem do UK to nie wiedziałem jak okoń atakuje, bo żadnego nie złowiłem...Ah szczęśliwi ludzie, mający w swoich wodach okonie a nie okonki Natomiast nie wiem jak Wam, ale mnie okonki czasem obrywały ogonki w twisterach. A oberwanie ogonka atakując od głowy wymaga zapewne jakiejś wyjątkowo zaawansowanej techniki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 nie wiem jak Wam, ale mnie okonki czasem obrywały ogonki w twisterach. U mnie to norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Kilkanaście lat temu sporo wedkowalem na Bugu granicznym i normą było dozbrajanie około 10 cm gum małą kotwiczką zaraz za główką. Oprócz okoni (ryby 30paro centymetrowe) byly też sandacze zachaczone właśnie za kotwiczkę a nie za hak. Nie widziałem jak atakowaly przynętę ale skoro zachaczone były za kotwiczkę zakładam, że przynęta byla właśnie atakowana od strony głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Witam Panowie Ja uważam, że wszystko zależy od...miękkości gumy. nie tylko sandacze zwijaja gumy w literę U. Okonie robią to równie genialnie. One nie tylko ładują ofiarę od tyłu itd.. Sam po wielokroć miałem sytuacje, w ktorych, duża guma była w pysku niewielkiego okonia zwinięta w U.Polując celowanie na okonia, nie trzeba dobrojek, łuk kolanka wystaje z grzbietu gumy w 1/3 lub nawet w 1/4 jej długości, licząc od strony głowy.Wystarczy. Działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Kup takie. Sprawdzisz i napiszesz nam czy się lepiej sprawdzają http://www.ebay.de/itm/Quantum-Joker-Gummikoder-3-Stuck-verschiedene-Grosen-und-Farben-/352127909327?var=&epid=1004252486&hash=item51fc757dcf:m:mik2jkcWuyYlKXhzadl65EQ Mam je, są zaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 ale tu raczej odwrócony kot, tfu tzn ryba ogonem a haczyk jak miał grot w stronę zwijania, tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 ale tu raczej odwrócony kot, tfu tzn ryba ogonem a haczyk jak miał grot w stronę zwijania, tak ma Hak miał być w stronę ogona przynęty i tak jest w powyżej wskazanych Nikt nie pisał, że grot ma być w odwrotnym kierunku do zwijania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 "nasze" ryby nie takie głupie żeby atakować psycholi pływających do tyłu chyba że humanitarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Kto podpowie, jak toto zbroić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) nphttp://www.firmadragon.pl/czytelnia/testerzy-relacjonuj/2126-mustad-power-lock-plus-nowa-jako-prezentacjito tylko przykład. Ja lubię również Ownera.Przy czystych łowiskach może być zwykła główka Edytowane 2 Września 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Czeburaszka i z podwójną kotwiczką nielutowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Kto podpowie, jak toto zbroić? Normalna glowka, albo offset;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Kto podpowie, jak toto zbroić? Zbroję Jerky na dwa sposoby :1. Hak offsetowy z czeburaszką lub nawet bez.2. Hak V-Point 10/0 z główką 5g, max. 7,5g. Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) W zaleznosci do wody, podobne gumy savage gear jerk minnow 19cm zbroje: A) duzy hak ofsetowy savage gear + reszte do carolina rig lub jesli sa to plytkie zarosniete polacie to sam hak B)duzy hak ofsetowy z dociazeniem na luku kolankowym - cos w stylu mustada polecanego przez bob C)mozna zbroic w zwykla glowke jigowa z hakiem ale nie jestem pewien rozmiaru. Wazne zeby byla to leka glowka tak do pewnie 5gr max. Guma tak uzbrojona czasami pozwoli otworzyc wode, a na wielkich plyciznach byla odkryciem zeszlej jesieni. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Września 2017 przez mathew.stepnicki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Na razie, testowo, wyszło tak. Czy hak nie za mały się wydaje? Niestety, na większe haki muszę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Mały. I wolę te mocowane na wkręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Witam pozwole sobie odswiezyc watek , macie jakies sprawdzone wkręty do gum (może ktoś z forum robi ) i jak zbroicie małe Westin Shad Teezy 12cm 9 cm ten sposob wydaje mi sie najlepszy : https://www.instagram.com/p/B2i7QkzofiS/ czy lepiej dać główke jiggowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi