tpe Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Przeglądam ebay - jeden z japońskich sprzedawców twierdzi, że szpule Stelli FD pasują do FE (przynajmniej w rozmiarze 2500-3000). Gdybym kupił do swojej FE szpulę FD Jozi w końcu przestał by się ze mnie śmiać, że mam kołowrotek jak wirnik pralki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 I to nowoczesny model pralki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 I to nowoczesny model pralki . Przyjadę to przymierzymy Twoją FD do mojej FE, chyba dobrze pamiętam, że masz 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 2500 i 4000 też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Nie slyszalem o takiej opcji by pasowaly.jak dotad... masz zamiar sprobowac i sprawdzic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Nie slyszalem o takiej opcji by pasowaly.jak dotad... masz zamiar sprobowac i sprawdzic ? Sprawdzę w listopadzie, a potem zdecydują, którą kupić (jeżeli będzie pasować). Myślę raczej nad 2500, jeden młynek, dwie różne szpule. Jak kiedyś z Aero czy TP XTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 I jeszcze link do aukcji: http://www.ebay.com/itm/New-Original-Shimano-Stella-2500FD-2 500-FD-Spare-Spool-fit-3000FD-3000FE-/360397033491?pt=LH_Def aultDomain_0&hash=item53e9565013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 temu sprzedawcy wierze. Bralbym w ciemno. Ciekawa sprawa tak swoja droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Ale i tak nie zaszkodzi najpierw zobaczyć jak będzie się komponować szpula FD z FE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Nie będzie bębna z pralki automatycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Właśnie wróciłem od Joziego Oświadczam, że szpule Stelli FD i FE są wymienne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Dobrze wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wizualnie młynki są identyczne, szpule mają zasadniczo wygląd podobny, jakieś drobne szczegóły różniące je typu rancik, rowek inne chłodzenie szpuli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Przeglądnąłem ebay i okazuje się, że dostępne są tylko szpule do FE. Poczekam jeszcze, może pojawia się do FD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Tomek może być też 3000-ka.W USA widziałem ale do nas cło+Vat lepiej zamówić do IRE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wiem, wiem, zamówię do Ire. Chciałbym wielkość 2500, będzie trochę głębsza niż 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Jak skończe kompletować sprzęt castingowy to na pewno jedna stella u mnie zawita. I FE bardziej mi pasuje niż FD. Oczywiście to rzecz gustu ale czy zakładanie szpuli Fd do FE to nie przykrywanie alusów kołpakami Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Wiesz to kwestia gustu mnie FD lepiej się podoba .Organista lubi ogórki a ksiądz jego córki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Mi w nowej stelli bardziej odpowiada ciemna tonacja. I te drobne otworki z delikatnymi złotymi obwódkami bardziej pasują niż duże placki złota na FD. Ale to kwestia gustu. Mam tylko nadzieję że do wakacji ukaże się Stella SW FE to bym wszystko ogarnął jednym kołowrotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Sprawdziliśmy z Jozim jeszcze w zimie, szpule Stelli FE-FD pasują wymiennie. A dzisiaj przekonałem się też, że pasują między TP SW 4000, a Stellą 4000 FE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tomek potwierdzam w 100% Szpulka od 4000FE pasuje do TP SW4000PG i odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Fajnie, że pasują. Jak z nawijaniem linki, bo wydaję się, że ta od TP jest nieco dłuższa? Być może to tylko złudzenie optyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Fajnie, że pasują. Jak z nawijaniem linki, bo wydaję się, że ta od TP jest nieco dłuższa? Być może to tylko złudzenie optyczne Na oko niby to samo, nie mam niestety sprzętu żeby to dokładnie pomierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi