hlehle Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling WTF?? Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Another one bites the dust… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling WTF?? Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat? Ci ktorzy decyduja tak nie lowia. To jest argument wystarczajacy. czyz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling WTF?? Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat? Ci ktorzy decyduja tak nie lowia. To jest argument wystarczajacy. czyz nie ? To jest pewnie faktyczna przyczyna, ale pewnie ktoś widział jakie było oficjalne stanowisko okręgu (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zamki Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 I teraz zastanawiam się czy w kołach na walnym ktokolwiek zburzy się na taką nieuzasadnioną decyzję? Na widzimisię okręgu ? Ale jak się ktoś mo?źe zburzyć jak nie będzie go na zebraniu. ?Frekwencja na poziomie 10% to podobno super wynik .... ps. Ale mo?źna i na poziomie 40% bynajmniej w moim kole dawalismy rade zebrać nma walne a?ź tylu koleg?łw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Pewnie boja się ?źeby nie wytrolować im siatek.Trolując często podczepia się siatkę lub inny sprzęt do szybkiego pozyskiwania ryb i panowie z Polskiego Związku Rybackiego mają straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Wiecie co..?A niech to juz wreszcie fiknie (PZW). Zamiast wprowadzac zakazy moze by sie panowie zainteresowali jak tu pozyskac z Unii(poki jeszzce mozna) kase?Argumentow by nie zbraklo - zachowanie naturalnego biegu rzeki (w Europie tak duza rzeka plynaca naturalnie to unikat), usuwanie skutkow powodzi...przy okazji mozna by zadbac o ryby... Ale po co? Ruchy jak chyba w wiekszosci okregow - widac na jakich czlonkach im zalezy. Wbic w brzeg pare wedek, palik na siateczke i siedziec latami w jednym miejscu... Troche to dziwne bo taki wedkarz, ktory sie rusza zostawia dookola duzo wiecej pieniedzy. Jak widac nikt tych pieniedzy nie chce i trzeba bedzie je wydac za granica... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 anpart Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Tak szybko nie fikną,zobacz kolego na mapę Wojew?łdztw w Polsce i por?łwnaj ja z Okręgami PZW.Wojew?łdztw nie ma a Okregi trzymaja się jak przyspawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Zało?źyłem ten wątek nie po to ?źeby psioczyć na PZW, mimo ?źe i mnie te leśne dziadki wkurzają Z drugiej strony znam wiele os?łb w związku, kt?łre są wędkarzami z prawdziwego zdarzenia i robią bardzo du?źo dobrego. Po prostu jeszcze nie nadszedł czas ?źeby skruszyć beton. Wracając do tematu - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?Bardzo lubię odcinek poni?źej Wyszogrodu i jest tam sporo wody idealnej pod trolling, ale ... no właśnie nie wolno i trzeba rzeźbić wiele rynien z ręki.Mo?źe ktoś z Płocka jest w stanie dać jakąś odpowiedź i przy okazji wypowiedzieć się jakie są szanse, ?źe ten przepis zostanie zniesiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 hlehle a mo?źe najlepiej zadać pytanie u źr?łdła?Poza tym, mo?źesz pływać na tym odcinku, wywalić przynętę za burtę, ciągnąć ją za łodzią i poruszać szczyt?łwką w g?łrę i w doł, nazwać tę metodę jakoś z amerykańska i jak Cie ktoś zatrzyma to powiesz, ze to nie trolling tylko skroling woling nordik walking i niech spieprza jak sie nie zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wobek Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 PZW z Włocławka ma najdro?źsze opłaty w kraju. Płaci się za wędkowanie z ł?łdki, za spinning i była propozycja opłat za trolling.Poniewa?ź miejscowa ludność w postaci wędkarzy zaprotestowała przeciw dalszym opłatom,to trolling jest zakazany skoro nie chcecie płacić to nie będziecie wędkować tą metodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 PZW z Włocławka ma najdro?źsze opłaty w kraju. Płaci się za wędkowanie z ł?łdki, za spinning i była propozycja opłat za trolling.Jest to sprzeczne z uchwałą ZG PZW nr 103 z dnia 27 wrzesnia 2008 roku. Treść uchwały tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Bardzo lubię odcinek poni?źej Wyszogrodu Daniel, do Kępy Polskiej (ujście rzeczki Mołtawy) jest jeszcze Mazowiecki... A to ponad 20 km rzeki w d?łł od mostu w Wyszogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Bardzo lubię odcinek poni?źej Wyszogrodu Daniel, do Kępy Polskiej (ujście rzeczki Mołtawy) jest jeszcze Mazowiecki... A to ponad 20 km rzeki w d?łł od mostu w Wyszogrodzie Nie wiem czy wiesz co się dzieje w Wyszogrodzie od kilku lat. Ł?łdek jest tyle, ?źe cię?źko momentami znaleźć miejsce. Mn?łstwo ludzi pływa a?ź do Kępy.Mo?źe czas przywyknąć do tego, ?źe dawne czasy ju?ź nie wr?łcą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Daniel, przejrzałem bardzo dokładnie stronę okręgu i nie znalazłem ani wzmianki o zakazie. Taki zapis jest w zezwoleniach na poł?łw? Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Daniel, przejrzałem bardzo dokładnie stronę okręgu i nie znalazłem ani wzmianki o zakazie. Taki zapis jest w zezwoleniach na poł?łw? Bartek Bartek, spr?łbuj jeszcze raz A jak Ci się nie uda, to przeczytaj zasadę 2.9 z tej strony Swoją drogą te składki to chyba trochę na bakier z ideą uchwały przytoczonej wy?źej przeze mnie są.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Dzięki Artur, chyba rzeczywiście słabo szukałem, nawet ju?ź wiem gdzie popełniłem błąd. Przeczytałem uchwały wstecz tylko do grudnia 2010.A znalazłeś jakieś uzasadnienie? Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling
WTF??
Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?
Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi