Skocz do zawartości
  • 0

PZW Płock a trolling

hlehle

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling

WTF??

Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?

Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat?

Ci ktorzy decyduja tak nie lowia. To jest argument wystarczajacy.

czyz nie ?

• 0

Zakaz wędkowania na wszystkich wodach Okręgu metodą trolling

WTF??

Co prawda 95% mojego łowienia jest z ręki, ale kompletnie nie kumam zakazu trollingowania?

Jest jakieś merytoryczne uzasadnienie okręgu na ten temat?

Ci ktorzy decyduja tak nie lowia. To jest argument wystarczajacy.

czyz nie ?

To jest pewnie faktyczna przyczyna, ale pewnie ktoś widział jakie było oficjalne stanowisko okręgu (?)

• 0

I teraz zastanawiam się czy w kołach na walnym ktokolwiek zburzy się na taką nieuzasadnioną decyzję? Na widzimisię okręgu ?

Ale jak się ktoś mo?źe zburzyć jak nie będzie go na zebraniu. ?

Frekwencja na poziomie 10% to podobno super wynik .... :lol: :lol:

ps. Ale mo?źna i na poziomie 40% bynajmniej w moim kole dawalismy rade zebrać nma walne a?ź tylu koleg?łw.

• 0

Wiecie co..?

A niech to juz wreszcie fiknie (PZW).

Zamiast wprowadzac zakazy moze by sie panowie zainteresowali jak tu pozyskac z Unii(poki jeszzce mozna) kase?

Argumentow by nie zbraklo - zachowanie naturalnego biegu rzeki (w Europie tak duza rzeka plynaca naturalnie to unikat), usuwanie skutkow powodzi...przy okazji mozna by zadbac o ryby...

Ale po co?

Ruchy jak chyba w wiekszosci okregow - widac na jakich czlonkach im zalezy. Wbic w brzeg pare wedek, palik na siateczke i siedziec latami w jednym miejscu...

Troche to dziwne bo taki wedkarz, ktory sie rusza zostawia dookola duzo wiecej pieniedzy.

Jak widac nikt tych pieniedzy nie chce i trzeba bedzie je wydac za granica...

Gumo

• 0

Zało?źyłem ten wątek nie po to ?źeby psioczyć na PZW, mimo ?źe i mnie te leśne dziadki wkurzają :lol:

Z drugiej strony znam wiele os?łb w związku, kt?łre są wędkarzami z prawdziwego zdarzenia i robią bardzo du?źo dobrego. Po prostu jeszcze nie nadszedł czas ?źeby skruszyć beton.

Wracając do tematu - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?

Bardzo lubię odcinek poni?źej Wyszogrodu i jest tam sporo wody idealnej pod trolling, ale ... no właśnie nie wolno i trzeba rzeźbić wiele rynien z ręki.

Mo?źe ktoś z Płocka jest w stanie dać jakąś odpowiedź i przy okazji wypowiedzieć się jakie są szanse, ?źe ten przepis zostanie zniesiony?

• 0

hlehle

a mo?źe najlepiej zadać pytanie u źr?łdła?

Poza tym, mo?źesz pływać na tym odcinku, wywalić przynętę za burtę, ciągnąć ją za łodzią i poruszać szczyt?łwką w g?łrę i w doł, nazwać tę metodę jakoś z amerykańska i jak Cie ktoś zatrzyma to powiesz, ze to nie trolling tylko skroling woling nordik walking i niech spieprza jak sie nie zna.

• 0

PZW z Włocławka ma najdro?źsze opłaty w kraju. Płaci się za wędkowanie z ł?łdki, za spinning i była propozycja opłat za trolling.Poniewa?ź miejscowa ludność w postaci wędkarzy zaprotestowała przeciw dalszym opłatom,to trolling jest zakazany skoro nie chcecie płacić to nie będziecie wędkować tą metodą.

• 0

Bardzo lubię odcinek poni?źej Wyszogrodu

Daniel, do Kępy Polskiej (ujście rzeczki Mołtawy) jest jeszcze Mazowiecki... A to ponad 20 km rzeki w d?łł od mostu w Wyszogrodzie :D

Nie wiem czy wiesz co się dzieje w Wyszogrodzie od kilku lat. Ł?łdek jest tyle, ?źe cię?źko momentami znaleźć miejsce. Mn?łstwo ludzi pływa a?ź do Kępy.

Mo?źe czas przywyknąć do tego, ?źe dawne czasy ju?ź nie wr?łcą ... :wacko:

• 0

Daniel, przejrzałem bardzo dokładnie stronę okręgu i nie znalazłem ani wzmianki o zakazie. Taki zapis jest w zezwoleniach na poł?łw?

Bartek

Bartek, spr?łbuj jeszcze raz

A jak Ci się nie uda, to przeczytaj zasadę 2.9 z tej strony

Swoją drogą te składki to chyba trochę na bakier z ideą uchwały przytoczonej wy?źej przeze mnie są....