siwypike Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Darku świetna robota zawsze daje efekty - wobki super.Adrian , Patryk gratulacje ładniutkie te wasze rybki. Pozdrawiam i połamania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nasa Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Bardzo ładne woblerki, fajnie że trocie w nich gustują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Dzięki wszystkim,gęba mi się cieszy satysfakcja ogromna - strugam dalej !!! Pozdrawiam serdecznie. Kolejna seryjka woblerów pod hasłem Troć z której jestem zadowolony Przy dł.7,5cm,wadze 10gr. wraz z uzbrojeniem (kółka łącznikowe,kotwiczki) - praca tych woblerów charakteryzuje się dużą amplitudą drobnych drgań wyraźnie wyczuwalnych na blanku.Boczki jego ładnie i wyraziście lusterkują , przy czym sam wobler nie wykłada się nadmiernie na boki.Zachowanie jego w dużym uciągu wody jest stabilne ,a pod naporem wody jego praca nie gaśnie.Zastosowanie dość dużego steru i zamontowanie go pod odpowiednim kątem spowodowało to że wobler natychmiastowo nurkuje i osiąga odpowiednią głębokość nawet na krótkim dyszlu ,przez co można wypuszczać go na krótko w bardziej ciekawych miejscach, takich jak różnego rodzaju podmycia burtowe,głębsze rynny czy dziury bez konieczności wykonywania dalekich rzutów - co w przypadku trociowych rzek jest dużym plusem ,gdyż nie zawsze warunki pozwalają na pełną swobodę ruchów jak i samą prezentację woblera w pełnej krasie.Pracę tego woblera można również korygować prędkością zwijania linki - wolne prowadzenie to równomierne kolebanie się na boki - szybsze prowadzenie zwiększa częstotliwość jego pracy.Myślę że pierwsze moje testy i obserwacje co do tego egzemplarza spełnią moje oczekiwania i wobler sprawdzi się nad trociowymi rzekami czego sobie i Wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam, sroga zima w ostatnim dniach dała czadu ostro jeden weekend zamiast nad rzeką spędziłem w domu co z kolei przełożyło się na odrobinę wolnego czasu ,który w pełni wykorzystałem na stworzenie i dopieszczenie nowych przynęt Trociowo-pstrągowych Oto one 7- emeczki trociowe o wadze 10-12gr. a miedzy nimi na drugiej fotce,smuklejsze 6-ścio centymetrowe woblerki na czerwone kropki waga tych drugich to 7gr. Tak wyszło. Drugi weekend mimo tęgich mrozów krótka decyzja - jedziemy!! nad rzeką udaje się gdzie nie gdzie zarzucić węde cztery metry kwadratowe wody wolnej od lodu i syn Adrian zacina i następnie z pomyślnym skutkiem holuje rybę.Gratulacje !!! Spełniony wędkarz - twórca przynęty także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Po pierwsze - gratulacje dla Adiego za rybę i wytrwałość. Po drugie, Daro - pilnuj pudełka, przesadziłeś z tymi pstrągówkami ....Przepiękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po pierwsze - gratulacje dla Adiego za rybę i wytrwałość. Po drugie, Daro - pilnuj pudełka, przesadziłeś z tymi pstrągówkami ....Przepiękne!!! Dzięki Patryk Dzisiejsza wyprawa nad trociową rzekę odbyła się bez ryb.Jednym słowem niesprzyjające warunki, ograniczony dostęp do koryta rzeki,urywające się nawisy lodowe,mętna i bardzo zimna woda od początku nie wróżyły nic dobrego.Wszystko to spowodowało mniejszą koncentracje niż zazwyczaj a w przerwach pstryknąłem kilka fotek swoich najnowszych wyrobów Pozdrawiam zaglądających. Trocióweczki 7cm Pstrągóweczki 6cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Daro M w akcji.. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Chudy ale byk dzięki Patryk ,fajowo cieszą mnie takie rybki a i skuteczność Tych wobków nie jest mi obojętna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Wyjazd nad wodę takiej ekipy zawsze musi kończyć się sukcesem. Gratuluję rybek , łownych wobków i udanego wypadu nad wodę - o zdjęciach nie wspomnę. Jak najwięcej takich chwil, pozdrawiam i połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 No, noo, że też tak późno do tego wątku trafiłem. Ale, jak mówią, lepiej późno niż wcale. Pogratulować wyrobów, wobki pierwsza klasa. I jeszcze jedno, na jednej z fotek, gdzie wobek ledwo z pysku rybie wystaje, to raczej jest samica łososia a nie troć. Choć, po tych wszystkich zarybianiach to hybryd czy innych wynalazków nie brakuje. Chodzi o ten obrazek; http://img220.imageshack.us/img220/3821/obraz1639.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Wielka frajda ten Twoj watek Darku.Ciesze sie ze sie rozkreca. Coraz wiecej przynet, zdjec, ryb Super!Nie moge sie doczekac odrzanskich fotek A.D 2012 z Twoimi rybami Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam ,dziękuje za zainteresowanie i gratulacje siwypike - tak jak piszesz - takich chwil nad wodą jak najwięcej - życzę Tobie i sobie janusz.walaszewski - tej rybie - http://img220.imageshack.us/img220/3821/obraz1639.png - również przyglądaliśmy się dokładnie - większość wskazała na Troć , były jednak zastrzeżenia. Po łbie można było faktycznie dostrzec łososia ,także barwa to taki metaliczny fiolet ,co skłania ku łososiowi.Ogon jednak prosty -wskazujący na troć - chodź troszkę postrzępiony i pokaleczony po okresie godowym, sam jego trzon również wąski.Do pyska nikt nie zajrzał dokładnie i nie stwierdził ile ma łuków zębnych.Jednym słowem rybę określiłem jako problematyczną do określenia jej przynależności Pozdrawiam. Guzu- dzięki również ,mam nadzieje że w nowym sezonie 2012 Odra będzie darzyć i jakieś foto się cyknie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benito Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Darku, gdzie łowisz takie piękne klenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Darku, gdzie łowisz takie piękne klenie? Rzeka Odra w jej dolnym biegu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam ! Śledzik którego miałem przyjemność przedstawić już wcześniej - na ostatnich wyprawach oszukał kilka ładnych srebrnych rybek i sprawdził się w stu procentach po czym został gdzieś na dnie rzeki po jednym z bardzo złośliwych zaczepów mój kolega o takich zaczepach mówi że są one poniemieckie A to jedna z oszukanych rybek Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ten śledzik bardzo ładny jest, jakbym był rybą to kto wie.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Świetny wobler, wystrugany przez niezłego wędkarskiego świra <_< .Pozdro Daro... P.S dwa razy podchodziłem do poniemieckiego...pozostaje spuścić wodę z rzeki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Świetny wobler, wystrugany przez niezłego wędkarskiego świra <_< .Pozdro Daro... P.S dwa razy podchodziłem do poniemieckiego...pozostaje spuścić wodę z rzeki <_< Patryk od razu świr ? lekko zryta głowa od jakiegoś czasu ( jakieś 35 lat) co gorsze choroba postępuje z licznymi powikłaniami ( struganie woblerów i tworzenie innych przynęt) dolegliwości teoretycznie nasilają się w różnych okresach a praktycznie trwają cały rok. W moim przypadku zdiagnozowane jest to jako : Stan ciężki bez żadnych rokowań na poprawę,mogę być troszkę upierdliwy dla ludzi spoza grona chorych Patrząc na Ciebie i podpierając się swoim doświadczeniem ,zauważyłem podobne objawy które wskazują na tą samą chorobę Pozdrawiam. P.S. albo spuścić wodę ,albo wystrugać nowe inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ostatni okres czasu uganiałem się za srebrną trocią. Wiadomo nie od dziś że doskonałą przynętą na te ryby są wahadła morso - podobne.Skłoniło mnie to do wyklepania kilku morsów swojej produkcji,które dały już kilka rybek Pozdrawiam. Blacha nierdzewna 2mm, waga morsa to ok. 25gr.dł.9cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Daro, a co złowiła ta pani z wędką w tle <_< ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Ta pani pomagała łowić,szło jej całkiem dobrze tym razem nic nie złowiła,ale od przyszłego sezonu kupuje wędkę także ma szansę ,może się jej uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam,Sum jest rybą która fascynuje chyba każdego wędkarza,kto nie marzy o złowieniu wielkiej ryby? Swoje pierwsze sumy łowiłem w latach 80-tych w słynnym wówczas na całą Polskę kanale elektrowni Dolna Odra .Kanał ten słynął z rekordowych sumów oraz karpi. W tamtych latach łowisko to było wielkim eldorado.Wystarczy spojrzeć ( jeśli ktoś ma stare gazety WW ) na zgłoszenia rekordowych ryb z tamtego okresu. W jedynej wówczas gazecie jaką były Wiadomości Wędkarskie ,połowa jak nie lepiej zgłoszonych tam rekordowych sumów czy karpi pochodziła właśnie z kanału Dolnej Odry. Ale to już historia - było i minęło jak nie na jednym dobrym łowisku w Polsce... przyczyniło się do tego kilka czynników , ale nie o tym chciałem.... Sumową przynętą nr1 na tym kanale było wahadło , algo lub gnomo - podobne,uwieszone na żyłce 0,45 made in Stilon Gorzów, na inne przynęty takie jak woblery nikt wtedy nie łowił,były one mało dostępne ,jak również drogie. Natomiast przynęty gumowe na początku lat 80 były jeszcze mało znane.Już wtedy samodzielnie wykonywałem wahadłówki na sumy, które cieszyły się powodzeniem ,z racji swojej pracy w Stoczni miałem ku temu doskonałe warunki.Właśnie pierwszą przynętą którą wykonałem samodzielnie i następnie na którą złowiłem suma było algo -podobne wahadło miałem wtedy 16 lat i radość moja była wielka Dzisiaj poszedłem z postępem i oprócz wahadeł algo - podobnych ,wykonuje również woblery :D Algo - podobne wahadła z blachy nierdzewki 2mm i wadze 30gr. Baryłka 6,5cm i 18gr. Baryłka 7cm i 21gr Odrzański sumek na baryłkę Również ryba z Odry. Pozdrawiam wszystkich zaglądających. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Piękny Sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Powtórzę za DanielemWielka frajda ten Twoj watek Darku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Witam,rozpoczęcie sezonu na Odrze w naszym wykonaniu można uznać za udane,były bolenie i szczupaki ,jak na maj przystało Kilka rybek mogło się podobać i jesteśmy z nich dumni Standardowo uwieczniliśmy je na fotkach.Bardzo cieszy również skuteczność przynęt z podpisem Daro M. słuchy donoszą że nie tylko my na te przynęty połowiliśmy - co motywuje do dalszego udoskonalania warsztatu.Wszystkim życzę udanego sezonu 2012. i do zobaczenia nad wodą Pozdrawiam. Szczupak złowiony przez Adriana okazał się rybą wyprawy. P.S. Korzystając z okazji chciałbym przeprosić wszystkich którzy zgłaszali się do mnie na priv. i byli zainteresowani moimi przynętami ,a którzy ich nie otrzymali. Powodem opóźnienia w produkcji jest kilka zakrętów które wystąpiły w moim życiu i którym musiałem stawić czoła.Wszystko po woli się prostuje i myślę że w najbliższym czasie ruszę z wykończeniem wobów Pamiętam o Was Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi