Skocz do zawartości

Daro M. - w wolnych chwilach.

Darekspin

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Witam ,w moim przypadku ciężko zrobić jakiegoś wobka kiedy sezon wpełni :D nie ma czasu ,ciągle jestem na rybach :D ale kilka udało mi się skończyć - tych które zacząłem jeszcze w zimie :D Oto jeden z nich - pogromca odrzańskich kleni ( i nie tylko) :D

http://img441.imageshack.us/img441/8127/obraz2337.png

http://img171.imageshack.us/img171/729/obraz2221.png

http://img837.imageshack.us/img837/5669/obraz2248.png

@patu ale na dwóch ostatnich fotkach jest ten sam kleń, czyli wynika, że dał się złowić dwa razy?

Dwa klenie o różnej długości,4 cm różnicy jest między nimi ,złowione w dwa inne dni - czyli nie ten sam ,albo się skurczył po tygodniu :D Pierwszego czyli większego złowił Adrian,tydzień wcześniej. Nie fotografujemy się z cudzymi rybami. Pozdrawiam.

W okresie zimowym wystrugałem oto takiego wobka dł.8cm i wadze 10gr. ,który okazał się wporzo :D na sandacze przy opaskach. Chodzi w górnych partiach wody,zdecydowanie lepiej pracuje podczas szybszego ściągania lub kiedy jest prowadzony pod prąd :D

Sam wobek i kilka sandaczy w jednym miejscu z tego sezonu - nie wszystkie złowione na ten wobler :D

obraz2374.png

obraz2075.png

obraz2032.png

obraz2089.png

obraz2064.png

Edytowane przez Darekspin

takie potwory na własne woblery - to musi motywować do dalszej dłubaniny. Gratulejszyn - piękne wobki i jeszcze piękniejsze ryby

Dzięki ,nie aż takie potwory :D na potwora czekam dopiero :D takie przyzwoite sandacze pod 80 cm :D nie ma dużo czasu na dłubaninę ,wole łowić :D kończę obecnie to co zaczynałem w zimę,nie ukrywam że robię małą reklamę na przyszłość :lol: :lol: ,myślę że na daleką przyszłość :D ,obecnie uda się coś zrobić dla siebie i kilku dobrych znajomych ;) póki zdrowie dopisze to będę częściej łowił niż strugał. Ale kiedyś może .....? Pozdrawiam serdecznie.

@patu ale na dwóch ostatnich fotkach jest ten sam kleń, czyli wynika, że dał się złowić dwa razy?

Dwa klenie o różnej długości,4 cm różnicy jest między nimi ,złowione w dwa inne dni - czyli nie ten sam ,albo się skurczył po tygodniu :D Pierwszego czyli większego złowił Adrian,tydzień wcześniej. Nie fotografujemy się z cudzymi rybami. Pozdrawiam.

Ja nigdzie nie napisałem, że ktokolwiek robi sobie fotki z cudzymi rybami.

Nie bierzcie moich postów za złośliwe, ja pasjonuje się rybami i to co się Wam przytrafiło to jak trafić szóstkę w totka albo jeszcze większy fart, super i cieszę się, że są te fotki.

Podobieństwo tych ryb jest ewenementem, hoduję ryby od ćwierć-wieku i celowo staram się uzyskać osobniki podobne ale w tym przypadku podobieństwo jest wręcz niespotykane. Muszę to pokazać moim kolegom bo to jest bardzo ciekawe zjawisko.

http://img407.imageshack.us/img407/729/obraz2221.png

http://img15.imageshack.us/img15/5669/obraz2248.png

guciolucky - absolutnie nie odebrałem Twoich spostrzeżeń za złośliwe ;) ,jak coś Cię uraziło to przepraszam.Faktycznie być może ciekawe zjawisko.Punkty które zaznaczyłeś faktycznie są podobne - choć myślę że takich punktów różniących też można się dopatrzeć - może się mylę :D Z wędkarskimi pozdrowieniami :D

• 2 tygodnie później...

Serdeczne gratulacje Darku

Piękne rybki na świetne wobki. Co do podobieństw i różnic to trudno żeby ich nie było biorąc pod uwagę charakterystykę pewnych gatunków :lol:. Czekam z niecierpliwoscią na kolejne zdjęcia z udanych wędkarskich eskapad. Pozdrawiam i połamania dla Ciebie oraz Adriana oczywiście. :D

Serdeczne gratulacje Darku

Piękne rybki na świetne wobki. Co do podobieństw i różnic to trudno żeby ich nie było biorąc pod uwagę charakterystykę pewnych gatunków :lol:. Czekam z niecierpliwoscią na kolejne zdjęcia z udanych wędkarskich eskapad. Pozdrawiam i połamania dla Ciebie oraz Adriana oczywiście. :D

Witam ,dzięki Darek :D również pozdrawiamy Ciebie wraz z Adrianem :D udanych wypraw z pięknymi rybami życzymy.

• 1 miesiąc temu...

Witam -woblery wystrugane na kolanie z drzewa lipowego - dł.10cm , waga 18-22gr. bez kotwic i kółek łącznikowych....nie będę rozpisywał się jak pracują itp. napiszę krótko -mieszają wodę tak jak się wymaga od tego rodzaju przynęt

W tym sezonie dawały sobie radę :) .... przy pomocy tych drewienek :) wyjechało kilka przyzwoitych rybek.......

Pozdrawia serdecznie.

obraz2659.png

Synuś :) z sandaczem.

96995109.png

Dzięki wujek -bardzo miło :)

mifek - dzięki za zainteresowanie. Cieszę się że woblery są już rozpoznawalne w szerokim świecie :) :) :) :)

Z wędkarskimi pozdrowieniami.

czy szerokim to nie wiem... pewnie tak :)

w sumie to... nie zdziwilbym sie gdyby sie nagle okazalo ze jestesmy NIEMAL sąsiadami :P

czy szerokim to nie wiem... pewnie tak :)

w sumie to... nie zdziwilbym sie gdyby sie nagle okazalo ze jestesmy NIEMAL sąsiadami :P

Miasto to samo :) słynne powiedzenie byłego prezydenta M.Jurczyka w Twoim opisie ,przy zakładce lokalizacja :) A co dalej? Ja bytuję i egzystuję w sąsiedztwie takiego wielkiego jeziora polodowcowego :) które miejscowe plemiona od lat nazywają RUSAŁKA :) Bardzo przyjazna okolica dla wędkarzy a szczególnie osób które same wykonują przynęty :) Kiedy nie mogę doczekać się jak zawitam nad rzekę aby sprawdzić jak zachowuje się nowo wystrugany wobler - wychodzę z domu a vis a vis mam możliwość przetestować daną przynętę. Choć to woda typowo stojąca a ja częściej łowię tam gdzie płynie ,to jednak przepuszczenie woblera w RUSAŁCE wiele powiedzieć już może :)

Pozdrawiam sąsiada :)

wildriver :) - dzięki ,gratulacje przekazałem i Adrian dziękuje.