Darekspin Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Siemanko Morskie Trocie tuż,tuż...z okazji na zbliżającą się okoliczność wyklepałem kilka morsików.Taka dłubanka - klepanka domowym sposobem według przepisu dziadka Dziadek wiedział co robi tęgie ryby wyciągał - a niektóre urywały mu żyłki Blacha nierdzewna o gr. 2mm - poddana procesom cieplarnianym do czego posłużył palnik do cięcia tlenem. Ile ważą i jaką mają długość nie pamiętam moment zaraz wrócę - już jestem będzie z 26gr i 9cm.W morze daleko polecą - rzekę trociową każdą przelecą w wodzie ładnie się kolebią pokazując boczki - co z kolei daje refleksy świetlne o różnym natężeniu w zależności od kąta padającego światła - jak i jego natężenia.Dziadek bardzo wierzył w tego morsika przez co wielkie ryby łowił a wiedzę miał przeogromną nikt nie był w stanie go przegadać co do skuteczności tej przynęty miał niepodważające argumenty mówiące o wyższości tej przynęty nad innymi. Wiedział w jakie miejsce trzeba go rzucić i jak poprowadzić by złowić rybę.Nie uznawał innych przynęt i nawet nie chciał ich oglądać a wyniki miał nie gorsze od tych którzy łowili na cud przynęty z kraju i ze świata Dziadek kochał Polskie rzeki i ryby w nich mieszkające. Dziadka podpatrywali wszyscy W późniejszym czasie przypisując sobie zasługi które jemu zawdzięczali. Dziadek miał talent - a talentu nie nabywa się w trakcie życia - z talentem trzeba się urodzić. Zawsze mi powtarzał że nie pomorze fura sprzętu jak nie ma talentu Dziadek był nieugięty i stał przy swoich racjach twardo - nie był zmienny i przekupny - nie fruwał na prawo i lewo.Dlatego dziadka każdy darzy sympatią i wielkim szacunkiem.Mówił że najgorzej jest jak dużo mówią ci - którzy nie mają nic do powiedzenia. Dziadek nigdy nie zaistniał ani nie zajął miejsca które mu się należało - bo był uczciwy i nie ogarniał biznesu i całej machiny oszustów i kombinatorów Dziś na ryby już nie jeździ ale zawsze przypomina mi żebym zabrał morsika A morsik i nie tylko morsik w utalentowanych rękach i dziś łowi wielkie ryby.Pozdrawiam serdecznie i trociowych sukcesów z morza życzę :) Morsiki na wzór dziadka Dziadek oprócz pasji łowienia ryb był wiernym kibicem POGOŃ SZCZECIN Edytowane 10 Listopada 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Darek. Piękne wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Waldek.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dwa woblery o dł.7cm i wadze 18gr. złowiły wszystkie ryby drapieżne zamieszkujące dużą rzekę nizinną z pominięciem klenia i jazia.Zrobione do penetracji tych najgłębszych miejsc w rzece.Pracują mocno i ciężko i drugi Kilka fotek zwierzaków spotkanych nad wodą Bo ciągle tylko te woblery i ryby Żyć w zgodzie z przyrodą rzecz ważna.Przyznam się że trochę się nudzę Nie pojechałem na ryby i cierpię Ale najważniejsze uwolnić rybę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Witam ,wobek wizualnie przeciętnej urody konstrukcje podobne,niekoniecznie takie same - kilka sandaczy namierzyły.Były i okazy. Na fotkach towarzysze moich wypraw - z którymi miałem przyjemność moczyć kija a nawet cyknąć fotkę :) Adrian szybko się nauczył Adaś stary traper Pawcio profesor logistyki i strategi :) Swoje sandacze pokaże innym razem :) Pozdrawiam serdecznie z humorem wszystkich zaglądających - wędkarstwo ma być przyjemnością, luzować i łączyć ludzi oddanych pasji.Łowienie ryb i prace z tym związane to nie wojna Zdrowych klimatów wszystkim nie tylko na rybach życzy Daro M. Edytowane 16 Listopada 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Miło tutaj zajrzec - faktycznie.Ładne zdjecia z nad wody. Tekst z nytka humoru, to to, co lubie.Pozdrawiam i zycze kolejnych niezapomnianych chwil nad Odrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Dzięki Marcel za miłe słowo Pozdrawiamy Cię serdecznie wraz z Adrianem. Życzymy niezapomnianych chwil nad Wisłą i gdziekolwiek Twoja noga postanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam ,wobek wizualnie przeciętnej urody Bardzo mi się podoba kolorystyka tego wobka. Mógłbyś zdradzić jakiej farby użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Oczywiście że mogę zdradzić wobler oklejony jest tkaniną w takim kolorze - który Ci się podoba - to nie farba. Jedynie grzbiet woblera i jego brzuszek pomalowany jest lakierem w sprayu. Grzbiet czarnym lakierem a brzuszek troszkę pomarańczowym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 A mógłbyś zdradzić dokładnie co to za materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dokładnie jaki to materiał to nie wiem i Ci nie napiszę - bo się na materiałach nie znam.Poszedłem do sklepu z tkaninami - pomacałem, uznałem że się nada do oklejenia woblera i kawałek kupiłem. I tak stałem się szczęśliwym posiadaczem kawałka tej szmatki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witaj Darku ! Podoba mi się Twoje podejście do materiałów z których robimy swoje przynęty . Poszedłem - zobaczyłem - pomacałem - kupiłem . To jest to . Też nieraz chodzę po jakimś sklepie ze świecidełkami i zastanawiam się co do czego można by wykorzystać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Oczywista sprawa Pawle - trzeba mieć trochę wyobraźni a jeśli wyobraźnia podpowiada że dany produkt może się nadać - warto spróbować i poeksperymentować A nóż będzie to strzał w 10-tkę czego Ci życzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Trzeci raz w ciagu jednego sezonu watku chwalic nie wypada Zamiast tego zapytam - a jak jazie w tym roku Darku ? Byly jakies do uwiecznienia na fotkach ? Pozdrawiam i najszczersze slowa uznania dla Twojego Warsztatu wedkarskiego Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Witaj Guzu! Toś mnie zaskoczył tymi jaziami aż się zawstydziłem troszku Przyznam się że jaziowi tego roku odpuściłem na rzecz ich większych braci. Może nadrobię to w zbliżającym się nowym roku W tym sezonie ich nie łowiłem ,także powinny podrosnąć Nie to żebym nie złowił żadnego ( tu się tłumaczę) ze trzy w sezonie były - ale straszne mizeroty no i nie na swój wobler złowione - co smuci może i dobrze że nie na swój - bo za małe :) Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Kurna,Darek,mam nadz.ze ten jaz nie połamał Ci tak tej wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 A skąd - nie miał szans na pokładzie mojej łodzi bolszoj kije no i kołowroty z plećką kilkanaście lb Pierwszy odjazd na 40m w dół rzeki drugi raz odchodzi w górę na 20 - pompka - pompka i jest przy łodzi niecałe 30min i po walce :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ile ten jazior mial mozna wiedziec i na jaki sprzet ;p ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ile ten jazior mial mozna wiedziec i na jaki sprzet ;p ? A kto to wie? O!!!!! razem ze sprzętem na jaki został złowiony i półtora litrową butelką wody miał szanse mieć ze 3kg :) rafaelo1996 -tak serio to nie było ani co mierzyć ani co ważyć - rybka odpłynęła bez pomiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Chciałem wkleić post ale taki komunikat mi wyskakuje przy wysłaniu do publikacji ? - Nie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum - Nie wiem o co chodzi? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Może format pliku nie jest obsługiwany przez portal? No chyba że jest to zwykły .jpg to w takim razie musisz pisać do szefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Plik PNG z którym nie było problemu - do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Wystąpił błądNie możesz użyć grafiki o takim rozszerzeniu na tym forum. Dokładnie taki komunikat wyświetla mi się kiedy chcę wysłać zdjęcie - w sposób jaki robiłem to do tej pory z powodzeniem. Przy wysłaniu zdjęcia korzystam z programu - Imageshack. Czy coś zmieniło się na forum pod tym względem? Za ewentualną pomoc i wyjaśnienie problemu z góry dziękuję P.S. Napisałem dwa dni temu do administratora - ale nie odpowiada. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez Darekspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekspin Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 j.w. ????? Ktokolwiek widział ,ktokolwiek wie............ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Darku, Wczoraj pojawil mi sie komunikat tej samej tresci gdy dodawalem plik JPG.Otworzylem od nowa strone i juz sie udalo. Ten sam plik zostal dodany bez problemu.Nie wiem o co chodzi i czemu tak sie dzieje.Ale u mnie za drugim razem sie udalo.Pozdrawiam i cierpliwosci! Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi