sucks_one Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Witajcie, Mam problem z kołowrotkiem Stradic 1000fd ... otóż żeby go wprawić w ruch trzeba zdrowo przekręcić korbką. Na rozruchu jakby zacinał się, stawiał wielki opór po czym kręci się płynnie.Jakie tam licho blokuje start młynka? Z góry dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Kiedy ostatni raz byl serwisowany ten stradic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 wystarczy wymienić środki smarne na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 ewentualnie brud w oporowym i ciężko ma wystartować,koledze ostatnio smarowałem super X i własnie tak było,oczywiście resztę smarów też wymieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Zdaje się, że czyściłem go na początku sezonu.Prawdopodobne jest, że mógł mieć kontakt z wodą może nawet z piaskiem. Pytam o przyczynę ponieważ nie wiem czy to kwestia wymiany jakiejś części czy może tylko przeczyszczenia. Jutro będę go miał w rekach to zobaczę co piszczy w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 są takie smary które zaczynają kleić pod wpływem wilgoci.produkty shimano malaysja kontakt z woda to tragedja po wysuszeniu jak nowy.ostatnio dostałem od kumpla jakieś fajne smarowidlo tyle że im chłodniej tym ciężej się kręci.pomogła oliwka nie wiem na jak długo po chłodne dni dopiero nastaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 16 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 witam!mój stradic ma jakiś problem i za cholerę nie mogę dojść o co chodzijak kręcę ze szpula w dol kołowrotek pracuje pięknie,aksamitnie ,jak tylko wezmę go uniosę do góry to jakby piasek w przekładniwie ktoś o co comon?dzięki za wszelkie porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Banalne pytanie zadam. Rozkręcałeś ? Wszystkie elementy na miejscu i we właściwym położeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 17 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 tak ,jedyne co przychodzi mi na myśl to oporowka,jeszcze sprawdzębo rozkładałem ja na części pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 tak ,jedyne co przychodzi mi na myśl to oporowka,jeszcze sprawdzębo rozkładałem ja na części pierwszeEfekt "piachu na przekładni" daje też uszkodzone łożysko na dolnym podparciu piniona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 możecie podać jego wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 5x8x2,5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 witam!mój stradic ma jakiś problem i za cholerę nie mogę dojść o co chodzijak kręcę ze szpula w dol kołowrotek pracuje pięknie,aksamitnie ,jak tylko wezmę go uniosę do góry to jakby piasek w przekładniwie ktoś o co comon?dzięki za wszelkie porady!Zrób jeszcze test butelki z wodą, kołowrotek z wędką i podpięta butelka z wodą.Jak będzie zgrzytać przy kręceniu to murowane łożysko podparcia piniona. Tą przypadłość ostatnio notują również droższe konstrukcje shimano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 sprawdzałem łożysko piniona i działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 sprawdzałem łożysko piniona i działa poprawnieTeż sprawdzałem te łożyska na rurce węglowej i wydawało się dobre a "piach" był nadal. Po podmiance na nowe bolączka przechodziła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Zrób test butelki, inaczej to wróżenie z fusów. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Najlepiej to od razu wymień łożysko i po temacie bo koszt bardzo niewielki. I wspominał ktoś niedawno, że w nowym stradicu wymieniał jakieś łożyska po jednym czy tam dwóch wypadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Zrób test butelki, inaczej to wróżenie z fusów. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu TapatalkaNa czym polega test butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Kupujesz butelkę ze smakowitą zawartością. Nie mniej niż 40% takiego popularnego związku chemicznego. Opróżniasz i nalewasz wody. Linkę z testowanego młynka przez przelotki a do niej podwieszasz magiczną butelkę i skręcasz linkę młynkiem. Można z okna, balkonu czy choćby ze stołu. Przy uszkodzonym łożysku piniona chrobocze jakby miał się rozlecieć młynek. Smacznych testów. Też tak miałem i z pozoru łożysko było cacy, nowiuśkie, ciche. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Na czym polega test butelki?Daruś no Ty nie wiesz na czym polega test butelki? :) Zasmucasz mnie :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Józiu, już wiem i początek tego testu najbardziej mi się podoba ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Myślę że Józek nie ma nic przeciwko żebyśmy Ci pomogli w tych testach. Możemy a nawet musimy zwiększyć obciążenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Aż strach pomyśleć, coby było jakby dać wam do testowania np. Stellę SW 30 000... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dalibyśmy rade. W tym gronie już było testowanie na dużych pojemnikach. Przynajmniej pierwsza część. Jedynie korbka nie wytrzymała 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Aż strach pomyśleć, coby było jakby dać wam do testowania np. Stellę SW 30 000...Myślę że Stella by tego nie przeżyła ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi