Skocz do zawartości

Pomoc w wyborze zestawu.

shorty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jako ,że to mój pierwszy post chciałbym wszystkich przywitać B) .

Sprawa wygląda tak ze prosiłbym o pomoc w wyborze zestawu do Jerkowania(castingowego) takiego do cw 100g długość kija 1,80cm + plecionka tylko dostępnego w sklepach w Polsce ewentualnie allegro.Kolejna sprawa, czy do takiego ciężaru wyrzutowego będzie się nadawać multiplikator niskoprofilowy bo na takim mi najbardziej zależy(ABU Garcia REVO STX-L ten mnie najbardziej zainteresował pytanie czy będzie się nadawać do przynęt 60-90g). Cena zestawu do 900zł (+ , -). Katalog przeglądałem lecz tam nie ma nic (albo bardzo mało) dostępnego w Polsce.Czytałem sporo na ten temat lecz na nic nie mogę się zdecydować. Ewentualnie prosiłbym o jakieś linki do sklepów. Z góry dziękuje i proszę o profesjonalne podejście do tematu.

Pozdrawiam Jacek.

Witaj na forum, życze miłego użytkowania i zachęcam do dzielenia się też z nami.

Co do Twojego pytania, wiele odpowiedzi znajdziesz na forum, po za katalogiem

Multiplikator wybrałeś dobrze, pociągnie 2x tyle co chcesz - 120, nawet 180g i to bez problemów.

Co do wędki, skoro warunkiem ma być dostępnośc w Polsce, to drogi widze trzy:

-chrust i chińszczyzna opakowane w znane i dostępne w każdym sklepie marki

-zbrojenie wędki u rodbuildera

-kupno używanej wędki od kogoś na forum, w dziele Sprzedam, ew zamieszczenie ogłoszenia w dziale kupię.

Z tym że nie wiem ile teraz STX kosztuje, ale wydaje sie mi ze w 900plnach to się łatwo nie zmieścisz.

Szukałbym używanego sprzętu przy takim budżecie - multika i kija, np st croix. Powinieneś się w budżecie zmieścić 50:50 jeśli chodzi o kij i wędkę, plecionkę do tego extra, szukałbym PP ze sprawdzonego źródła

Wielkie dzięki za odpowiedz.

To kołowrotek mam już wybrany. Od jakiej kwoty zaczynają się wędki godne polecenia? Bo jak mam kupić jakiś chłam to rzeczywiście może lepiej dołożyć trochę kasy i kupić coś lepszego. Plecionkę też już mam wybraną wiec pozostaje sam kij. Najbardziej się boje, ;) że casting stanie się moim kolejnym nałogiem dobrze, że tym przyjemnym :D Kwestia wyboru kija pozostaje otwarta czekam na propozycje.

Pozdrawiam Jacek.

Patyk kupusz już za 200zł. np Dragona ,a młynek :unsure: ja na JB w dziale sprzedam kupiłem SXa i jestem zadowplony ,dopiero raczkuję w temacie casta ale polecam :D .Oprócz sliderów używam go do napierdzielania na Wiśle główkami po 30-50g +guma ,fakt że z podbicia ręką aby go zbytnio nie zmęczyć ,choć wydaje mi się, że z korby dałby radę B)

Pozdro

• 3 miesiące temu...

Witam.

Odświeżam trochę temat :D Kołowrotek został zakupiony, miał być Abu SX padło na Curado 201E7 od kolegi z forum teraz tylko czekam aż do mnie dojedzie :D. Kwestia wyboru kija niestety dalej nie jest dla mnie prosta. Zastanawiałem się nad tym co polecał kolega @marcin_krych czyli dragon skinner 40-80g kwota tego kija to koło 410zł może ktoś się wypowie na temat tej wędki? . Na patyk mogę przeznaczyć max 500zł możne w tej cenie znajdzie się coś lepszego i godniejszego polecenia ,Przypomnę ze wolał bym kij 2 częściowy (kwestia wygody, chodzi generalni o transport) o długość 1,8m.

Pozdrawiam Jacek.