ObraFM Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Czyli przeróbka go na spin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Raczej cierpliwe ćwiczenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Z pierwszym zestawem początek z castem poszedł szybko i gładko, nie wiem czy będę miał na tyle cierpliwości aby zbyt długo ćwiczyć.No nic- zobaczę jeszcze z cieńszą plecionką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Z cieńszą linką możesz mieć odstrzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Czyli wyciągnąć z tego wniosek że "miękki parabolik" jest trudniejszy do opanowania w castingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Każdy ma inne preferencje i technikę. Powinno sie ładować kij ruchem do tyłu. Przy parabolicznym jeśli załadujesz go mocno, siłowo to go przeładujesz i po wyrzucie wejdzie znowu w pozycję naładowania przez co wyhamowuje przynętę a szpula leci dalej. Na szybkich XF ładowanie trzeba robić dynamiczniej ze względu na ich typowo szczytową akcję. Nie można twierdzić, że paraboliki są trudniejsze. Zobacz na tubie https://www.youtube.com/watch?v=b5EM9_VAVZs to będziesz wiedział o czym piszę. PS. Sorry Andrzej za OT Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez sucks_one 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Mistrzu na tym filmie , może faktycznie nawyk już mam do tego sztywnego, i co widzę- faktycznie inaczej trzeba podejść do miękkiego.Dzięki- bo jeden obraz to nieraz więcej jak przeczytana cała księga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 A do tego, jakiż zestaw! Szklak z tym rewelacyjnym multikiem (chyba go mam? ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Nie wiem czemu Robert ale ja sądzę, że go masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 ...a jednak nie! mam ale w rozmiarze 4500C. Ten pozostaje w sferze marzeń w wersji 2500 Sport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Każdy ma inne preferencje i technikę. Powinno sie ładować kij ruchem do tyłu. Przy parabolicznym jeśli załadujesz go mocno, siłowo to go przeładujesz i po wyrzucie wejdzie znowu w pozycję naładowania przez co wyhamowuje przynętę a szpula leci dalej. Na szybkich XF ładowanie trzeba robić dynamiczniej ze względu na ich typowo szczytową akcję. Nie można twierdzić, że paraboliki są trudniejsze. Zobacz na tubie https://www.youtube.com/watch?v=b5EM9_VAVZs to będziesz wiedział o czym piszę. PS. Sorry Andrzej za OTCzysta poezja w wykonaniu tego pana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 ...a jednak nie! mam ale w rozmiarze 4500C. Ten pozostaje w sferze marzeń w wersji 2500 Sport Ostatnio podczas mojego urlopu w "krzakach" gdzie odpoczywałem bez zasięgu telefonii pojawił się na giełdzie 1601 IAR. Perełka zdaje się że z availem za bardzo przyzwoite pieniądze. Ehhhh może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 ...może to ten, który ja kiedyś miałem i sprzedałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Tutaj technika bardziej czytelnie pokazana. https://www.youtube.com/watch?v=2KXxqmjTlvM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Cześć,Po ostatnim weekendzie jestem pewien odnośnie tego co napisałem trochę wyżej.Mianowicie nawet na sześciu bloczkach można zrobić potężny odstrzał ponad 80g przynęty kiedy strzeli się ją nerwowo.Płynny ruch wybaczy wszystko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Kiedy się strzeli to pewnie tak. Ja jeszcze strzelać nie potrafię tylko rzucam to mi na razie chyba nie grozi Ci wędkarze na filmikach to dają radę Patyczki pewnie ze 180 cm. i max. 6 g. wyrzutu.Muszę sobie kiedyś tam w przyszłości sprawić taki sprzęt Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Może taki egzemplarz? Kiedyś trafiłem taki C3 albo C4, mimo wszystkich bloczków zapiętych nie chciał wcale hamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Miałbym do Ciebie prośbę. Rzuć również około 100 g przynętą z tak dokręconym dociskiem, aby po wpadnięciu przynęty do wody szpula sama się zatrzymywała. Napisz potem, proszę, jaka jest różnica w odległości w stosunku do ustawień "na zero". Z góry dzięki Bardzo duża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Z dociskiem trzeba się pobawić żeby zrobił swoje, trzeba go precyzyjnie ustawiać i nie skraca nadto rzutu. Bloczki też skracają, wszystko kwestia dogrania proporcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Być może felerny egzemplarz Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Andrzeju, jestem gotów pożyczyć Ci mój egzemplarz. Przetestujesz porównawczo. Ja dla zakładu, podpiołem go kiedyś do HM69 do 10g i rzucałem oliwka 5gr uzyskując ... kurde już nie pamiętam ale było to 20+ metrów. Były oczywiście bródki ale większość rzutów było "czyste" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Andrzeju, jestem gotów pożyczyć Ci mój egzemplarz. Przetestujesz porównawczo. Ja dla zakładu, podpiołem go kiedyś do HM69 do 10g i rzucałem oliwka 5gr uzyskując ... kurde już nie pamiętam ale było to 20+ metrów. Były oczywiście bródki ale większość rzutów było "czyste"Jak wybierasz się nad zlot Dadaj to zabierz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Jesteśmy umówieni Zabierz tylko jakąś plecionkę bo mojej jest końcówka Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Bardzo duża.Szkoda, że tak precyzyjnie. No nic. Od siebie dodam, że różnica jest ok. 40:70 obrotów korbką w przypadku np. 30 g jerka. Zakładając, że moja Tatula nawija 0,6 m na obrót, to ok. 25 metrowa odległość jest dla mnie zadowalająca. 100 g klocek zapewne poleciałby dalej. Gdybym rzeczywiście tak łowił, to nie musiałbym zatrzymywać szpulki palcem i mógłbym podziwiać okoliczności przyrody. Jaki komfort, nie trzeba się irytować "puchnącymi szpulami", itp., itd... Sytuacja skrajna, ale chciałem tylko zwrócić uwagę, że jakoś chyba nie docenia się docisku szpuli. No ale jak ktoś chce miotać ciężką artylerią na zerowych ustawieniach, to kto bogatemu zabroni . PS Ilu procentowo wędkarzy potrzebuje rzucać jerkiem/gumą dalej niż 30 m? Zakładam, że nie w morzu? PS 2 Tomek vel @siatkaz dziś zwykłym spinem odległościowo mnie zmiażdżył. I nie pomogły optymistyyyyczne ustawienia wszelkich hamulców. Ale czy w castingu chodzi o odległość? Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi