Skocz do zawartości
  • 0

Czy cenzura prewencyjna jest pozadana i dpouszczalna?

Kuba

Pytanie

Poszedl post na cafe. I dostal klódke tylko dla tego ze moderator przeczuwal, ze moze pojawic sie polemika polityczna. Rozumiem, pare dni do wyborów, ale bez przesady. Mozna bylo dac w leb, owszem, ale jakby ktos wyskoczyl.

Cenzura prewencyjna to najgorsze g...rodem z glebokiego prl-u.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak, cenzura prewencyjna to gówno. Natomiast to jest forum wędkarskie, ja np. nie mam ochoty widzieć tu wyborczej agitacji. Mam tego po dziurki w nosie, cofa mnie od tego, gdzie się nie obejżę lub jakiego radia nie słucham, to wszędzie mam styczność z tym syfem. Bardzo dobrze, że takie tematy są banowane, bo są tu niepotrzebne. :D

• 0

Poszedl post na cafe. I dostal klódke tylko dla tego ze moderator przeczuwal, ze moze pojawic sie polemika polityczna. Rozumiem, pare dni do wyborów, ale bez przesady. Mozna bylo dac w leb, owszem, ale jakby ktos wyskoczyl.

Cenzura prewencyjna to najgorsze g...rodem z glebokiego prl-u.

@Kuba,

Niestety wszystkie podobne dyskusje kończyły się tak samo- zamknięciem tematu, wzajemnymi oskarżeniami, ostatnio jeden z userów dostał tymczasowego bana. Myślę, ze nie jest to potrzebne tutaj. Szkoda nerwów.

Bujo

• 0

Kuba

To nie cenzura, bowiem nikomu postów nie wywaliłem, nie mylmy pojęć. To oszczędzenie roboty nam i kwasu Wam.

Robi się gorąco w niektórych głowach, a to aż się prosi o dym i polityczne piedoły. Dlatego czasowo zablokowałem to i zamierzam odstrzeliwać każdy tego typu topic, zawsze kończy się to kwasem. Obiecuję ze w poniedziałek odblokuję topic i koledzy będą mogli sobie dalej dyskutować do woli, tak długo jak nie będzie wycieczek prywatnych.

• 0

Cisza wyborcza jest od sobotniej północy , tutejsi nadgorliwcy ..

Generalnie i pro forma wnoszę więc o likwidację tego haniebnego i gorszącego działu - cafe.jerkbait , który to jest cenzurowany ustawicznie , wedle poglądów własnych modów , co jest dopiero umysłowym obciachem i kopią kulturowego kargulizmu stosowanego powszechnie w naszych mediach . To ci cenzor się znalazł zapobiegliwy , a nadgorliwy :lol: :lol:

Ponadto zawiera treści z wędkarstwem niezwiązane jako to : bajdurzenia o automobilach , chore gusta muzyczne , głupkowatą sportową popkulturę i inne niemniej niebezpieczne ..

• 0

aż Remek zaniemówił :D)

Proponuję porozmawiać o kulinariach <_<

Co będzie jak zmieszamy porzeczki z papryką i salami, a do tego szczyptę różanych pyszności, pesto słoik litrowy, solone liście dębu i prawie jagodowa nalewkę?

Oczywiście na forum wędkarskim nie wypisujemy przepisów z ryb <_<

• 0

Kuba

To nie cenzura, bowiem nikomu postów nie wywaliłem, nie mylmy pojęć. To oszczędzenie roboty nam i kwasu Wam.

Robi się gorąco w niektórych głowach, a to aż się prosi o dym i polityczne piedoły. Dlatego czasowo zablokowałem to i zamierzam odstrzeliwać każdy tego typu topic, zawsze kończy się to kwasem. Obiecuję ze w poniedziałek odblokuję topic i koledzy będą mogli sobie dalej dyskutować do woli, tak długo jak nie będzie wycieczek prywatnych.

Czyżby o tą odmianę dżentelmeńskiej umowy chodzi modowi ?? Ginę w domysłach :unsure:

Jerkbait jest wspaniałym miejscem w sieci , tak uważam , i jest w stanie pomieścić i pogodzić poprzez wspólnie wyznawaną pasję rozmaitych ludzi , a także nawet współczesne edycje straszliwych mieszczan , czyli poprawnościowych konformistów z genetycznie zainstalowaną autocenzurą

:lol: :lol: :lol:

• 0

Temat odblokowałem w niedzielę więc... w czym jest problem?

Czyżby frustracja po 6 z rzędu zwycięstwie genialnego stratega spać nie dawała? :lol: <_<

Nie wiem, czy forum jest w stanie tych mieszczan i genetycznych patriotów też pogodzić, wszak to gatunek z rodzaju tych, co bez uczucia pokrzywdzenia i oni się czegoś boją jak bez tlenu funkcjonować nie może...

Wiele sobie dyskutowaliśmy Sławku, jednak ostatnio coraz mniej chce się mi na to czas przeznaczać. Z prostego powodu, gdy nagle okazuje się, że trochę po cienkim lodzie stąpasz, słyszę że to esbecka fałszywka, nieprawda i spisek. A w ogóle to u Was biją czarnych. :lol:

Jakoś wolę, jak piszesz o rybach, niż serwujesz papkę godną onetowego forum. Dla własnego samopoczucia możesz zaginać rzeczywistość w dowolną stronę, uważać że masz nieustającą rację. Mi to aktualnie niestety wisi, fajny kijek na Wisłę sobie sprawiłem, muchy kręcę. To w co chcesz wierzyć i do wiary w co usiłujesz nas nakłonić chwilowo zeszło na bardzo daleki plan. Możesz wierzyć w Wielkiego Patriotę Zbawcę Polski, możesz i w garbate aniołki. Ja idę na ryby :D

Koniec i odbioru i chyba nadawania z mojej strony.

• 0

Jest pewne kryterium rzeczowej dyskusji o polityce sprawdzone w doborowym środowisku. Dotyczy osobistego dystansu i braku afektywnego zaangażowania w wykładane racje. Pytanie tylko czy człowiekowi zdystansowanemu chce się pisać o polityce akurat na forum wędkarskim?

• 0

Tak więc , Artmaniacu , dyskutować o rzeczywistości będzie można dopiero wtedy kiedy się całkowicie bezpiecznie przedawni ?? Pozostawiając ją tymczasem propagandystom i innym koniunkturalnym narratorom , wygodnie kalkując albo powielając ich wykładnie i wskazania , co jest w końcu tylko oczywistą zgodą na intelektualne nieistnienie . Tak w końcu pożądane i kompatybilne z intencjami społecznych pedagogów . Ale chować głowę w piasek tylko dlatego , że zaszczepiony wścieklizną może swoje dwa grosze wtrącić , to zupełna przesada . Zawsze można go na rybcie , albo do kącika fotograficznego odesłać na zbawienną kurację :lol:

• 0

http://www.youtube.com/watch?v=p-RGN21TSGk&feature=relat ed

Polecam Ci Sławku ostatnie przykazanie z tego filmiku :unsure: :unsure:

Zarzucasz mi wiele rzeczy, jakby zapominając, że to raczej Ty tu wpadasz z jedynie słusznym światopoglądem, co może początkowo było i zabawne, teraz bardziej w stronę nudzenia konia zmierza... Lotność języka zastąpiłeś okładaniem ideolo - sztachetą. Ci którym się nie podoba mają milczeć i słuchać mądrości.

Jakoś nie przypominam sobie topicu na forum założonego o złych genetycznych patriotach. Póki co mamy kalkę z onetu, wpad na publikę, zrobienie kupy i żal że reszta nie jest zachwycona... Z resztą, co tam żal, oburzenie, że nie chcemy bezhołowia i wolnej amerykanki wolnością słowa nazywać.

Sprowadza sie to z grubsza do znanego z życia codziennego układu.

Uczucia religijne posiadają jedynie katolicy, reszta to sekty z którymi nie trzeba się liczyć.

Wolność słowa dotyczy tylko zwolenników prezesa, w druga stronę to jedynie skandaliczne naruszanie czci i dobrego imienia, uczuć religijnych, esbecka fałszywka i powinno być ścigane przez współczesne służby.

Jednym słowem, za nazwanie na forum jednego Lecha K..wom czy agentem sowieckim jesteś mistrzem odwagi cywilnej, za powiedzenie tego o dowolnym biskupie, czy prezesie, te same osoby wsadzą cię na stos. O nieobecnych źle się nie mówi, ale dotyczy to tylko tych z Wawelu, Geremek czy Kuroń niestety już na to nie zasługują.

I tak w koło Macieju, kręci się polskie piekiełko...

I ty mi Sławku hipokryzję zarzucasz?

• 0

Oczywiście dyskutować można a nawet trzeba na bieżąco, ale rzeczowo. Chodzi mi o dystans emocjonalny a nie czasowy. Bez tego niepodobna jest dostrzec racjonalnych przesłanek własnego światopoglądu. To trochę tak, jakby tłumaczyć romantycznemu młodzikowi, że jego płomienne uczucie do wybranki serca jest wysublimowana formą popędu płciowego. Jest wielce prawdopodobne, iż tak długo będzie racjonalizował swoje uczucie, aż dojdzie (zapewne w fazie plateau) do piedestału jedynej prawdy, najprawdziwszej prawdy, prawdy prawdziwej itp. i faktycznie uwierzy, że można żyć bez „ciupciania”. A przy okazji z perspektywy i wysokości piedestału prawdy, wyraziście dostrzeże buractwo wszystkich tych, którzy nie uznają bądź podważają jego rację. W tej analogii zapewne można znaleźć jeszcze jedną prawidłowość. Im więcej emocji, tym bliżej do piedestału, a im mniej wiedzy i rzeczowych argumentów, tym szybciej obrzucamy interlokutora inwektywą. Taka prawidłowość nie jest zresztą przywilejem dyskusji o polityce, ale można ją dostrzec także w dyskusjach o wędkarskiej pasji.

... a niewątpliwie wstawki o sensie, rzeczowym argumentem nie są i bliżej im do inwektyw niż głosu w dyskusji