Skocz do zawartości
  • 0

PETYCJA DO ZG PZW

Zdzisław Czekała

Pytanie

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Zdzisławie ja o zakazie docią?źanie much napisałem troszkę przewrotnie,troszkę ironicznie.

Ja mam w swoich pudełkach mn?łstwo docią?źonych much.Nawet takze od czasu do czasu łowię na dolną nimfę.

Czasami nawet mi to sprawia przyjemność.Powiem więcej.Nawet sobie zrobiłem wedkę do metody ?źyłkowej.

Ale le?źy i sie kurzy.Miałem okazję takie cudo zrobić za zupełną darmochę,wiec sobie zrobiłem prezent.

A co mi tam.

Ja jestem muszkarzem wychowanym na suchej i mokrej muszce.Nimfy nauczyłem się po 2-3 latach.

A pierwsze moje nimfy to były tzw. makrelki.Kto je jeszcze pamięta?

Potem pojawiła sie liczna rzesza internetowej muszkarskiej elity,co to podstawową i jedyną metodą była kosa,

czyli dolna nimfa.A podanie suchej muszki na 10 metr?łw i prawidłowe zacięcie lipienie graniczyło z cudem.

Oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka.Ale takie mo?źna mieć spostrze?źenia nad wodą.

Tak?źe od czasu do czasu pojadę na zawody.Nawet takie jak GP Polski.(ostatnio bylem na JLS 2011)

I tam czasem mo?źna dojrzeć jak to rasowy,muchowy zawodnik ma problemy z podaniem suchej muszki :D

A tak powa?źnie, docią?źanie muszki bardzo ułatwia jej prowadzenie,wykonanie.

To samo sie tyczy kotwic w innych przynętach sztucznych.