Zdzisław Czekała Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Link - PETYCJA do ZG PZW w sprawie ochrony P&L moje stanowisko ZA znacie ze swojej strony proszę o ustosunkowanie się do powy?źszej petycji według własnego uznania, sumienia i wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 @Zdzisławie ja o zakazie docią?źanie much napisałem troszkę przewrotnie,troszkę ironicznie.Ja mam w swoich pudełkach mn?łstwo docią?źonych much.Nawet takze od czasu do czasu łowię na dolną nimfę.Czasami nawet mi to sprawia przyjemność.Powiem więcej.Nawet sobie zrobiłem wedkę do metody ?źyłkowej.Ale le?źy i sie kurzy.Miałem okazję takie cudo zrobić za zupełną darmochę,wiec sobie zrobiłem prezent.A co mi tam.Ja jestem muszkarzem wychowanym na suchej i mokrej muszce.Nimfy nauczyłem się po 2-3 latach.A pierwsze moje nimfy to były tzw. makrelki.Kto je jeszcze pamięta?Potem pojawiła sie liczna rzesza internetowej muszkarskiej elity,co to podstawową i jedyną metodą była kosa,czyli dolna nimfa.A podanie suchej muszki na 10 metr?łw i prawidłowe zacięcie lipienie graniczyło z cudem.Oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka.Ale takie mo?źna mieć spostrze?źenia nad wodą.Tak?źe od czasu do czasu pojadę na zawody.Nawet takie jak GP Polski.(ostatnio bylem na JLS 2011) I tam czasem mo?źna dojrzeć jak to rasowy,muchowy zawodnik ma problemy z podaniem suchej muszki A tak powa?źnie, docią?źanie muszki bardzo ułatwia jej prowadzenie,wykonanie.To samo sie tyczy kotwic w innych przynętach sztucznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Dochodzimy do prostej prawdy - gdyby nie cwaniactwo i kombinatorstwo większosci wędkarzy, nie trzeba by było połowy tych zapis?łw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 chub norris Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Dochodzimy do prostej prawdy - gdyby nie cwaniactwo i kombinatorstwo większosci wędkarzy, nie trzeba by było połowy tych zapis?łw... Ototo.A kolejne regulacje i obostrzenia przypominają dramatyczną prośbę: Prosimy nie srać do pisuaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Zdzisław Czekała
Top użytkownicy dla tego pytania
13
7
5
5
Popularne dni
9 Paź
20
7 Paź
14