Michci0 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jaki jest koszt lakierowania blanki? Jeżeli to nie tajemnica ewentualnie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Nie tajemnica, ale dokładnie nie pamiętam - z tego co kojarzę coś około 100 zł , najlepiej zapytać w FishingArt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Korek zawsze można odświeżyć - każdy to może zrobić domowym sposobem - trochę drobnego papieru ściernego (800) trochę szpachli z OBI w szpary (wood-filler) na koniec jak wyschnie jeszcze raz przecierka papierem ściernym, 2x cienka warstwa Cork Seala i znowu na 2 lata spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Dokładnie Tutaj został tylko oszlifowany i na to wtarta stearyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Taka wędeczka z ostatniego czasu - Jaxon Monolith Nymph , 11' , wędka została oskrobana i oszlifowana.Dostała nowy korek , i przelotki jednostopkowe Pac Bay , nici to ProWrap metallic.Wędka bardzo zyskała na dynamice - przynajmniej w mojej ocenie Przed : I po : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tez pewnie niedlugo bede taka przerabial. Zmieniales spacing w tym jaxonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tak , spacing jest inny , dobrany na zasadzie prób i błędów , zamiast dwóch przelotek wejściowych dałem jedną, potem już druciaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Mozesz podac w wolnej chwili? Tez bede musial nad nowym pomyslec, a muchowy nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Kontynuujac watek lakierowania blankow, pomyslalem ze lepiej to robic w Twoim watku.Po powiedz jakich lakierow uzywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Kontynuujac watek lakierowania blankow, pomyslalem ze lepiej to robic w Twoim watku.Po powiedz jakich lakierow uzywasz? Generalnie nic skomplikowanego - na chwilę obecną Domalux lub Hartzlack , oczywiście odpowiednio rozcieńczone.Pierwszy blank lakierowałem kupionym w FC lakierem Gudebrod - powiem szczerze że wyszło to bardzo ładnie, lakier był bardzo twardy , a przy tym , w odróżnieniu od poliuretanów - bezzapachowy.Jak do tej pory lakierowałem blanki tylko lakierami bezbarwnymi - mam teraz wielką ochotę poeksperymentować, by na bazie tych bezbarwnych zrobić kolorowe, transparentne - głównie chodzi mi o taki głęboki , orzechowy brąz...Do wcierania natomiast w oskrobane blanki używam najczęście żywicy do omotek - Threadmaster jakoś mi leży najbardziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Wlasnie tez mysle nad kolorowym lakierem, ewentualnie kolorowa wcierka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 No to w tą samą stronę kombinujemy Muszę kupić jakieś pigmenty i popróbować pobarwić lakiery , i pomalować trochę , zobaczymy co z tego wyjdzie...Jak zwykle , największy jest problem z czasem na takie eksperymenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 To dawaj znac, swoje pewnie eksperymenty zaczne w koncowce maja dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 No ja niestety podobnie... Do końca maja nawał pracy - później trochę więcej czasu będzie...Mam nadzieję.Wieczorem podeślę spacing Monolitha, jak z pracy wrócę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 To jeszcze jedna nimfowa...Tym razem Ventus od FA - konkretnie FR1164-4 , ubrany w przelotki jednostopkowe S6 , korek i uchwyt również od FA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Sandacz na lekko Blaas SLXF7015-1N , blank ubrany w przelotki S6 , uchwyt firmowy FA , rękojeść korek aglomerowany plus korkoguma.Cylindryczny kształt reargripu wymuszony średnicą uchwytu na wędkę w pontonie, z którego jest używany.Wędka z solidnym zapasem mocy , w ręku sprawia wrażenie subtelnej okoniówki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Taka parka Blaas 10010-2N , oraz Blaas 10025-2N , obydwa blanki w nanotechnologii , zestawik pod dużą rzekę, lżejszy na klenie , jazie, a i z bolkiem na lekko sobie świetnie poradzi , cięższy natomiast ma łowić sumy ,oraz pomorskie trocie.Blaas 10010 -2N uzbrojony w przelotki Minima z Fishing Art , uchwyt również firmowy FA.10025 -2N , dostał przelotki dwustopkowe S6 , uchwyt od Fa.Wędki zgodnie z gustem właściciela ubrane bardzo skromnie i spokojnie Rękojeści to korek aglomerowany plus korkoguma, z wąskim paskiem burnta , nici ProWrap Colorfast Olive. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Widzieliście kiedyś tak złamaną wędkę ??Bo ja jeszcze nigdy...Właściciel upadł z Hardym w ręce , kołowrotek wsparł się o ziemię , blank powyżej rękojeści o kamień, i cały nacisk masy poszedł na korek...Blank strzelił wraz z rękojeścią...Taki "pacjent" dziś do mnie trafił , chcę go naprawić tak , by nie uszkadzać oryginalnych omotek , mam już pewien plan, zobaczymy czy się uda... Edytowane 6 Maja 2017 przez Tomek Wielgus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Spokojnie dasz rade Spigot w srodek i sprawa zalatwiona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Spokojnie dasz rade Spigot w srodek i sprawa zalatwiona.No właśnie chciałbym żeby to było takie proste Niestety dolna część blanku jest też trochę zgnieciona wewnątrz korka...Najpierw pozbędę się całego korka do uchwytu kołowrotka , a potem będę dalej kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Po co pozbywać się całego korka?lepsza będzie kilkunastocentymetrowa wstawka zarówno nowego korka jak i wstawka w wewnątrz banku kawałka innego banku. Prosta naprawa i śladu nie będzie Edytowane 6 Maja 2017 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Po co pozbywać się całego korka?lepsza będzie kilkunastocentymetrowa wstawka zarówno nowego korka jak i wstawka w wewnątrz banku kawałka innego banku. Prosta naprawa i śladu nie będzieno właśnie chcę wstawić do środka rurkę z innego blanku , korek nowy powyżej uchwytu kołowrotka - stary jest już bardzo zniszczony , myślę że po wymianie całości , lepiej się to będzie prezentowało niż kombinowanie z wymianą kawałka...Poza tym dolna część rurki w rękojeść jest zgnieciona, chcę zdjąć korek by zobaczyć jak bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Batson SPG780...W końcu wędka dla mnie Blank oskrobany z lakieru , przedłużony do 210 cm , przelotki Pac Bay minima , uchwyt Fuji DPS 17 przycięty od dołu.Wędeczka powstała z myślą o pstrągach na koguta , dziś sprawdzona z małymi woblerkami na klenio - jaziach.Po pierwszym łowieniu mogę napisać tylko jedno - uwielbiam szklalki Wędka swoją pracą wymusza wolniejsze, bardzo płynne wymachy , daje niesamowite bezpieczeństwo podczas holu większych ryb...Sprawdził ją dziś przyłowiony bolenik pięćdziesiąt kilka cm.Generalnie zupełnie inne łowienie niż blankami grafitowymi - bardziej spokojne, jak dla mnie takie po prostu...eleganckie... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Oskrobanie z lakieru faktycznie coś dało, da się odczuć różnicę w szybkości blanku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Oskrobanie z lakieru faktycznie coś dało, da się odczuć różnicę w szybkości blanku?Zdecydowanie tak. Tego lakieru jest naprawdę sporo , do tego jeszcze taki szary podkład... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi