Tomek Wielgus Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Tomuś, witaj znowu ! Kłaniam się nisko Tomek z Twoim nastawieniem szybko wrócisz do formy, trzymam kciuki !Zrobię co w mojej mocy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Dobrze że wracasz do formy Ostatnio odkurzyłem nimfową trójkę którą mi zrobiłeś Straszna szpada ryby wyciąga z zielska jak katapulta..... bardzo się cieszę że zrobiłem u Ciebie ten kij Pozdrawiam i powrotu do zdrowia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Dzięki , Wiktor - miło że się wędka sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 29 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Ten blank czekał długo na swoją kolej...Dostałem go w prezencie na 35 urodziny , prawie rok temu - i tak sobie czekał...czekał...Z założenia miała to być lekka boleniówka, koncepcje wykończenia wędki zmieniały się jak w kalejdoskopie , a że czasu do maja było sporo...To też nie spieszyłem się bardzo , w końcu zwyciężyła koncepcja pierwotna - a niewiele brakło by skończyło się na Delcie i Delfinie...Blank wykonany jest w wykończeniu bez szlifowania , dostał rękojeść dzieloną z tygrysa w dwóch kolorach , plus delikatne przekładki z korkogumy , uchwyt SKSS17 , insert drewniany made by Tomek Sudety.Przelotki to S6 Zirconium , omotki z nici Pro Wrap Nylon Midas Gold , pierścienie w kolorze gunsmoke.A właśnie - blank to Fishing Art Blaas SLF9010 -2N Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Tomek Wielgus 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 ???????????? Tomuś bardzo ładnie dobrane proporcje i kolory. Fajny kij, witaj znowu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Tym razem mała przeróbka wędki.Jest to Team Dragon Voyager Trout , wędka przebudowana w sposób jaki prezentował kiedyś Mekamil.Patyk został oskrobany z lakieru , lekko został przeszlifowany korek , zniknęła ogromna gałka z korkogumy która zamykała rękojeść , doszła za to biżuteria w kolorze bronze Przelotki zostały oryginalne.Wędka bardzo straciła...na wadze , około 25 g , no i na długości - miała 245 , ma teraz 236,5 cm.Straty na długości wyniknęły zusunięcia gałki z korkogumy , oraz konieczności podocinania składów w celu dopasowania złącz , co było konieczne po usunieciu potwornej ilości lakieru. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Uwielbiam tak "wyprofilowane" omotki. Samo cięcie złącz (myśle że tylko męskie???) załatwia sprawę dopasowania? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Uwielbiam tak "wyprofilowane" omotki. Samo cięcie złącz (myśle że tylko męskie???) załatwia sprawę dopasowania?Dzięki Arku Ciąłem i męskie i żeńskie - dosłownie po kilka mm odcinałem , tak by składy wyszły w miarę równe , no i by wszystko dobrze leżało bez klikania.Udało się , choć kilku milimetrowe różnice w długości składów są.Szczytówka i kolejny skład od szczytu są o 5 mm krótsze od dolnych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 (edytowane) W topowych markach (np. Sage, Loomis) nie takie różnice w długości składów sa wiec nie ma się z czego tłumaczyć. Aaaaaa!!! A gdzie opis? Edytowane 1 Sierpnia 2018 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 W topowych markach (np. Sage, Loomis) nie takie różnice w długości składów sa wiec nie ma się z czego tłumaczyć. Aaaaaa!!! A gdzie opis? Yyyyyyyyyyyyyyyyyy... opis....ten , tego....No wiesz , kaligrafem nie jestem , i pewnie nie będę...Właściciel życzył sobie bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Prezentowany jakiś czas temu , kompletnie przerobiony mój ukochany staruszek - Dragon Tournament Hornet Special ciągle w formie - mimo upływu lat daje radę 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ladny kropek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Ja dzisiaj zmyliłem samiczkę (ok 45cm, nie mierzona). Trochę grubsza jak twój Pan, prawie jak karp. Jak zobaczyłem jak wypłynęła "spod deski" to bałem się jej ponownie rzucić. Jednak instynkt .... wiesz ..., nie pozwolił nie zaliczyć i pokonać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Del Toro - dzięki Arku , mój był o 10 cm z małym okładem dłuższy od Twojej samiczki, emocje niesamowite , a instynkt...no cóż coś nami musi rządzić i kierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Coś tam powstaje kolejnego 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 To to ja rozumiem ręce już ok ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 To to ja rozumiem ręce już ok ?A dziękuję Wracam do formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Tym razem coś na Dunajeckie bolenie - wędka wykonana na blanku z tych co to ostatnio o nich na forum sporo Wędka długości 9 stóp , mocy 10 lb , fajnie rzuca w zakresie 3-15 g , bardzo szybka , ale głęboko pracująca.Blank został ubrany w przelotki Sea Guide LS , w ramce stalowej , uchwyt kołowrotka AT Apex16 , insert grafitowy .Rękojeść wykonana z korka Wave , z elementami z korkogumy. Butt cap to lakierowana korkoguma.Nici pro wrap metallic . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Moje Dziecię zażyczyło sobie "Kleniową Różdżkę" i macham takim patykiem ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) Fajny patyk już kilka podobnych udziergalem o ile dobrze moje oczy widzą i pomijając wszelkie walory które są istotne to z każdym kolejnym gęba mi się cieszy jak patrzę na ugięcie, jest obłędnie perfekcyjne Edytowane 5 Września 2018 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Fajny patyk już kilka podobnych udziergalem o ile dobrze moje oczy widzą i pomijając wszelkie walory które są istotne to z każdym kolejnym gęba mi się cieszy jak patrzę na ugięcie, jest obłędnie perfekcyjneDzięki No muszę przyznać że ja też jestem pod wrażeniem tych blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki No muszę przyznać że ja też jestem pod wrażeniem tych blanków. Dzięki No muszę przyznać że ja też jestem pod wrażeniem tych blanków. Te 8-12 lb krociaki w 2 kawałkach są fajne a w dodatku te w spiralnej fakturze o ile kojarzysz mają taką specyficzną zbieżność że nie widać złącza nawet codziennie się dorywam do jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Te 8-12 lb krociaki w 2 kawałkach są fajne a w dodatku te w spiralnej fakturze o ile kojarzysz mają taką specyficzną zbieżność że nie widać złącza nawet codziennie się dorywam do jakiegośKilka postów wyżej jest właśnie jeden z tych w spiralnym "oplocie" , z tym że ten ma 5 , może 6 lb.Jako że to wędka dla mnie to czeka w kolejce na wolną chwilkę aby go skończyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Zgrabny kijek, nie przepadam za zbyt krzykliwymi omotkami ale ta głęboka zieleń ładnie "gra" z grafitem i resztą elementów, ciekawie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Dzięki No muszę przyznać że ja też jestem pod wrażeniem tych blanków. O jakich blankach piszecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi