Tomek Wielgus Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Zgrabny kijek, nie przepadam za zbyt krzykliwymi omotkami ale ta głęboka zieleń ładnie "gra" z grafitem i resztą elementów, ciekawie wyszło Dzięki Dobór kolorów to inwencja mojego brata , właściciela kija - on tam lubi jak się świeci i jest kolorowo O jakich blankach piszecie?To jak na razie sample , blanki nad którymi pracuje Łukasz, oraz Janusz Dudziak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Bardzo zmyślnie dobrane komponenty ,wszystko zgrywa się w spójną całość a spasowanie elementów wzorcowe.Mimo ze to nie mój styl, patyk świetnie wygląda Brawo Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Bardzo zmyślnie dobrane komponenty ,wszystko zgrywa się w spójną całość a spasowanie elementów wzorcowe.Mimo ze to nie mój styl, patyk świetnie wygląda Brawo Tomek Dzięki Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Tym razem dla odmiany odległościówka Jakiś czas temu jeden z forumowych kolegów przywiózł mi wędkę , a własciwie jej wrak do reanimacji.Jako że wędka praktycznie nic nie warta materialnie , remont miał być zrobiony z maksymalnie minimalnym budżetem Tak to wyglądało na początku : Rozebrałem patyk , pozbawiłem go przelotek , zdezelowanego kawałka korka , pierścienie udało się uratować - blank porządnie wyczyściłem , wtarłem warstewkę lakieru bezbarwnego .Założyłem nowe przelotki , dotoczyłem brakujący element rękojeści z korka o jakości podobnej do oryginalnego, zaszpachlowałem, , zaompregnowałem cork sealemNici jakich użyłem to Gudebrod Purple , ze złotymi akcentami.Myślę że zamierzony efekt udało się osiągnąć - niewielkim w sumie kosztem przywrócić wędkę do życia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Każda reanimacja cieszy, a ta nad wyraz udana biorąc pod uwagę skromny nakład ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Kolorystyka lepsza jak w oryginale. Super robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 27 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Kolorystyka lepsza jak w oryginale. Super robota.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Tomku kolega odbierze ode mnie wędkę za tydzień, póki co widział kilka zdjęć i nie poznał kijka Tak naprawdę to odległościówka dostała nowe życie i jeszcze długo posłuży, to nie "papierowy"patyk jakich dzisiaj sporo a porządny kawał mięcha Dzięki, że chciało Ci się w ogóle w to bawić bo była w opłakanym stanie ale wyszło świetnie !, czołem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 1 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Dzięki Piotrek Cieszę się że się podoba - wiesz że ja lubię się bawić w takie reanimacje , więc dla mnie to żaden kłopot Edytowane 1 Października 2018 przez Tomek Wielgus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 100 lat Tomek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Najlepszego ! Niech co się ma giac gnie się w paraboli a reszta stoi jak magbas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 100 lat Tomuś, wielu pomysłów no i oczywiście duuuużo czasu na fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Dzięki za pamięć koledzy Wasze zdrowie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 15 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Kolejna , ostatnia już wędeczka na prototypowo/samplowych blankach.Tym razem okonióweczka dla mnie.Niełatwo było znaleźć odpowiednią wędkę , ja nie jestem fanem tak modnych dziś X- fastów, uczciwy med-fast, lub najwyżej fast to jest to co lubię najbardziej.I taka właśnie jest ta "Igiełka" , bo tak właśnie ją sobie nazwałem.Długość sześć stóp i sześć cali , moc 5 lb.Fajnie rzuca już gramową przynętą , a od półtora jest już bajka Akcja to własnie taki uczciwy med-fast , może fast , o głębokim , bardzo ciepłym ugięciu.Jako że z założenia miała być uzbrojona leciutko , i możliwie "czułościowo" - w zasadzie nie było innej drogi jak Delfin i Delta.Przelotki to Sea Guide Zirconium w ramce stalowej , nici Pro Wrap metallic gun smoke , ze wstawkami Fluo.Na szczytówce zrobiłem sobie taki fluo - akcencik.Butt to korek Copano Dark Mix , oraz korkoguma.Mam nadzieję że będzie postrachem miejscowych pasiaków 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maza Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 super dobrana kolorystyka zielen/czern,uwielbiam taki ala MONSTERZielone wstawki na omotkach,b.fajnie to wyglada,czego nie udalo mi sie zrobic na moim MHXe w kolorach gold/black;/ Czeka mnie krecenie wymarzonej okoniowki.musze przyznac ze bede sie wzorowal na twojej IGIELCE Dla mnie bomba!!pozdro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 25 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 super dobrana kolorystyka zielen/czern,uwielbiam taki ala MONSTERZielone wstawki na omotkach,b.fajnie to wyglada,czego nie udalo mi sie zrobic na moim MHXe w kolorach gold/black;/ Czeka mnie krecenie wymarzonej okoniowki.musze przyznac ze bede sie wzorowal na twojej IGIELCE Dla mnie bomba!!pozdro.Dzięki wielkie Milo mi że się podoba :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 No to będzie ekstremalnie tym razem Ekstremalnie lekko - kolejny blank jaki trafił na warsztat , to cudeńko z pod znaku Matagi - TR56 , Super Area Sensor.Wędeczka o absurdalnym c.w. - aż do 1 g.Blank dostał przelotki Fuji Torzite, od 16 do 3.5 , uchwyt AT Apex 16 , grafitowy insert z niebieską nitką , rękojeść to miks korka burl, korkogumy i czarnej i niebieskiej pianki.Wędka jest niesamowita - przy całej swej lekkości i delikatności jest bardzo dynamiczna - nie jest to w żadnym wypadku kluska, choć pod obciażeniem pracuje bardzo głęboko - do samej rękojeści .Zachowuje przy tym cały czas tą niesamowitą dynamikę.Do polowania na wzdręgi , płotki i inny białoryb z mormyszką na końcu zestawu - jak znalazł 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Faktycznie ekstremalny UL, bardzo zgrabnienie skomponowany Tomku . Miałem w rękach goły blank i praktycznie ciężko odczuć, że cokolwiek się trzyma Pozdrawiam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Piękna ta wykałaczka !Jak wagowo wyszedł kijaszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka1987 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Jak dojedzie do mnie dokładna waga pod koniec tygodnia to zważę i dam znać Tomek dzięki za trzcinkę, płoć 20cm i kijek w pałąk Mormyszing to coś pięknego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Faktycznie ekstremalny UL, bardzo zgrabnienie skomponowany Tomku . Miałem w rękach goły blank i praktycznie ciężko odczuć, że cokolwiek się trzyma Pozdrawiam !Dzięki wielkie - faktycznie wagowo, kategoria musza Piękna ta wykałaczka !Jak wagowo wyszedł kijaszek ?Dzięki Musimy poczekać aż kolega zważy - cała akcja budowy i wysyłki odbyła się szybko i po prostu zapomniałem zważyć...Jak dojedzie do mnie dokładna waga pod koniec tygodnia to zważę i dam znać Tomek dzięki za trzcinkę, płoć 20cm i kijek w pałąk Mormyszing to coś pięknego Oby dobrze służyła Na pewno wędka niebanalna, nie dla każdego.Taka wędkarska ekstrawagancja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Hmmm... nie widze zdjec w ostatnich postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ja też nie, tak to jest jak się wrzuca na jakieś gów...ne zewnętrzne serwery zamiast normalnie na jerka jak Bóg przykazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ja widzę wszystkie, jak Jerkbait pozwoli wrzucać zdjęcia bez starty jakości , i rozmiaru ,to będę wrzucał na Jerka - jak na razie jakość tych wrzucanych na jerka bezpośrednio jest dramatyczna - co widać w postach kilka stron wcześniej w moim temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Hmm... teraz tez widze wszystkie. Sprobuj moze wrzucac przez google photo, ja tak robie. Photobucket po pewnym czasie bedzie chcial kase od Ciebie i foty poznikaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi