Skocz do zawartości

Moje Patyki

Tomek Wielgus

Rekomendowane odpowiedzi

Zgrabny kijek, nie przepadam za zbyt krzykliwymi omotkami ale ta głęboka zieleń ładnie "gra" z grafitem i resztą elementów, ciekawie wyszło  :)

Dzięki  :) Dobór kolorów to inwencja mojego brata , właściciela kija - on tam lubi jak się świeci i jest kolorowo :)

O jakich blankach piszecie?

To jak na razie sample , blanki nad którymi pracuje Łukasz, oraz Janusz Dudziak .

• 3 tygodnie później...

Tym razem dla odmiany odległościówka :)

Jakiś czas temu jeden z forumowych kolegów przywiózł mi wędkę , a własciwie jej wrak do reanimacji.

Jako że wędka praktycznie nic nie warta materialnie , remont miał być zrobiony z maksymalnie minimalnym budżetem :)

Tak to wyglądało na początku :

7a356aab-bf27-4d89-82fe-d4bfe0423d26-ori

25b674d4-b17c-4281-9aab-204f54fde88c-ori

ffc30c40-77bc-4474-bd77-95be8a4de9af-ori

Rozebrałem patyk , pozbawiłem go przelotek , zdezelowanego kawałka korka , pierścienie udało się uratować - blank porządnie wyczyściłem , wtarłem warstewkę lakieru bezbarwnego .Założyłem nowe przelotki , dotoczyłem brakujący element rękojeści z korka o jakości podobnej do oryginalnego, zaszpachlowałem, , zaompregnowałem cork sealem

Nici jakich użyłem to Gudebrod Purple , ze złotymi akcentami.Myślę że zamierzony efekt udało się osiągnąć - niewielkim w sumie kosztem przywrócić wędkę do życia.

41365756-2157-4e1b-9181-d05ba6326da5-ori

1082eed8-2c55-411f-ae8b-96de4a4c1349-ori

757ad20c-1c44-4770-8134-762b7e969706-ori

ce7d7bbd-ef4e-4d0d-a319-65dca2152228-ori

b1182456-8b46-464b-bd4c-c53bfb5802c9-ori

• Like 9

Tomku kolega odbierze ode mnie wędkę za tydzień, póki co widział kilka zdjęć i nie poznał kijka ;)

Tak naprawdę to odległościówka dostała nowe życie i jeszcze długo posłuży, to nie "papierowy"patyk jakich dzisiaj sporo a porządny kawał mięcha  :D  Dzięki, że chciało Ci się w ogóle w to bawić bo była w opłakanym stanie ale wyszło świetnie !, czołem ;) 

• Like 1

Kolejna , ostatnia już wędeczka na prototypowo/samplowych blankach.

Tym razem okonióweczka dla mnie.

Niełatwo było znaleźć odpowiednią wędkę , ja nie jestem fanem tak modnych dziś X-  fastów, uczciwy med-fast, lub najwyżej fast to jest to co lubię najbardziej.

I taka właśnie jest ta "Igiełka" , bo tak właśnie ją sobie nazwałem.Długość sześć stóp i sześć cali , moc 5 lb.

Fajnie rzuca już gramową przynętą , a od półtora jest już bajka :)

Akcja to własnie taki uczciwy med-fast , może fast  , o głębokim , bardzo ciepłym ugięciu.

Jako że z założenia miała być uzbrojona leciutko  , i możliwie "czułościowo" - w zasadzie nie było innej drogi jak Delfin i Delta.

Przelotki to Sea Guide Zirconium w ramce stalowej , nici Pro Wrap metallic gun smoke , ze wstawkami Fluo.

Na szczytówce zrobiłem sobie taki fluo - akcencik.

Butt to korek Copano Dark Mix , oraz korkoguma.

Mam nadzieję że będzie postrachem miejscowych pasiaków :)

ce9b2015-d42f-41c5-bb3b-c7dd47b4ed6b-ori

1a429f34-7b45-45e6-ac54-be0410be2398-ori

e8dc3f82-acb3-49e9-b2ec-d65ba4486479-ori

889e9e14-17bc-4957-af37-bc55fc634d77-ori

ca4dcde6-64a1-4b4e-98d1-b5a05a4cb47e-ori

• Like 10

• 2 tygodnie później...

super dobrana kolorystyka zielen/czern,uwielbiam :wub: taki ala MONSTER

Zielone wstawki na omotkach,b.fajnie to wyglada,czego nie udalo mi sie zrobic na moim MHXe w kolorach gold/black;/ 

Czeka mnie krecenie wymarzonej okoniowki.musze przyznac ze bede sie wzorowal na twojej IGIELCE :)

Dla mnie bomba!!

pozdro.

• Like 1

super dobrana kolorystyka zielen/czern,uwielbiam :wub: taki ala MONSTER

Zielone wstawki na omotkach,b.fajnie to wyglada,czego nie udalo mi sie zrobic na moim MHXe w kolorach gold/black;/ 

Czeka mnie krecenie wymarzonej okoniowki.musze przyznac ze bede sie wzorowal na twojej IGIELCE :)

Dla mnie bomba!!

pozdro.

Dzięki wielkie :)

Milo mi że się podoba  :rolleyes: :rolleyes:

• 3 tygodnie później...

No to będzie ekstremalnie tym razem :)

Ekstremalnie lekko - kolejny blank jaki trafił na warsztat , to cudeńko z pod znaku Matagi - TR56 , Super Area Sensor.

Wędeczka o absurdalnym c.w. - aż do 1 g.

Blank dostał przelotki Fuji Torzite, od 16 do 3.5 , uchwyt AT Apex 16 , grafitowy insert z niebieską nitką , rękojeść to miks korka burl, korkogumy i czarnej i niebieskiej pianki.

Wędka jest niesamowita - przy całej swej lekkości i delikatności jest bardzo dynamiczna - nie jest to w żadnym wypadku kluska, choć pod obciażeniem pracuje bardzo głęboko - do samej rękojeści .

Zachowuje przy tym cały czas tą niesamowitą dynamikę.

Do polowania na wzdręgi , płotki i inny białoryb z mormyszką na końcu zestawu - jak znalazł :)

eaee9e1c-f3ae-4486-a6e4-807b45349f97-ori

3ad2a2db-6b4b-4fdb-8385-cdd531f814da-ori

6e380b8b-c32c-4f2b-9c11-9a6b9a6ca38b-ori

33b0637c-f6a5-46c7-ab92-752fcf717929-ori

b6f24230-190b-43e6-81ce-446fd1c4896f-ori

1d98c97f-e375-45ba-a2ab-c32d21f02c5d-ori

• Like 12

Faktycznie ekstremalny UL, bardzo zgrabnienie skomponowany Tomku ;) .  Miałem w rękach goły blank i praktycznie ciężko odczuć, że cokolwiek się trzyma  :)

Pozdrawiam !

Dzięki wielkie - faktycznie wagowo, kategoria musza :)

Piękna ta wykałaczka !

Jak wagowo wyszedł kijaszek ?

Dzięki :)

Musimy poczekać aż kolega zważy - cała akcja budowy i wysyłki odbyła się szybko i po prostu zapomniałem zważyć...

Jak dojedzie do mnie dokładna waga pod koniec tygodnia to zważę i dam znać :)

Tomek dzięki za trzcinkę, płoć 20cm i kijek w pałąk :D Mormyszing to coś pięknego :)

Oby dobrze służyła :)

Na pewno wędka niebanalna, nie dla każdego.

Taka wędkarska ekstrawagancja :)

• Like 1

Ja widzę wszystkie, jak Jerkbait pozwoli wrzucać zdjęcia bez starty jakości , i rozmiaru ,to będę wrzucał na Jerka - jak na razie jakość tych wrzucanych na jerka bezpośrednio jest dramatyczna - co widać w postach kilka stron wcześniej w moim temacie...

:(  :(