Tarłoś Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Witam, podziwiając rękodzieło niektórych Userów, postanowiłem po 15 latach spróbować ponownie trochę podłubać.Z racji, że moją pasją były, są i pewnie będą pstrągi, to przedstawione woblery będą głównie właśnie pod tą rybę. Oto efekty.PozdrawiamTarłoś 6cm, 10gr, tonacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visegard Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 No nie powiem, pierwsze trzy zrobiły na mnie szczególne wrażenie A te oczy... Bardzo fajne, zdradź jak je zrobiłeś że tak cudnie łypią z podełba:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 7 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 W części woblerów są ruchome oczy, a części 3D. 5,5cm, 7gr, tonący Skończyły się jedne to zacząłem montować kolejne. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Ile ten jegomość ma cm i jaką gramaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Witam, ten ze zdjęcia powyżej ma 6gram i 6cm i jest tonący, w zasadzie to 90% moich woblerów jest tonąca.Jeszcze kilka: 8,5cm, 12 gram tonący. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam, coś tam próbowałem w kierunku boleni, proszę o opinię. 9,5cm, 13gr, tonący Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flls Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Fajne malowanie, widać, że masz swój styl i się go trzymasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Bardzo fajne wobki masz własny styl. Mam małe pytanie a mianowicie czym podpisujesz swoje woblery bo widzę że całkiem cieniutko pisze to coś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Bardzo ładne malowanie i te rzeźbione łebki mi się podobają. Co do boleniowych, cóż tu opiniować, skoro nie znać pracy, obciążenia itp. Wyglądają bardzo apetycznie, a ruchome oczka - fajny bajer PozdrawiamGrzesiek P.S. Filip, gdzie Twoje (tfuuu! tzn. MOJE boleniówki ) bo mi tu już nic gryźć nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam, wobki podpisuję UNI-PIN-em 0.05.A jeżeli chodzi o akcję tych boleniówek, no cóż mówią żeby były prawie bez akcji i takie właśnie są. Waga wszystkie powyżej 12 gram do max 18 gram, a długość od 9 do 11 cm.Pzdr.Tarłoś Jeszcze kilka różnych od małych do dużych. 7,5cm, 10gr, tonacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Tarłoś powiem szczerze-Malowanie bardzo mi się podoba.Oczywiście wobki też ale za styl swój własny wielkie plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Dzięki @Tomy za pochlebne opinie. Miałem przerwę w dłubaniu prawie 20 lat. Jak się uczyłem to prawie się z tego procederu utrzymywałem ale to zamierzchle czasy.A teraz z nadmiaru czasu wziąłem się do roboty i spodobało mnie się, także trochę Was jeszcze pomęczę moimi dłubankami.Pzdr.Tarloś 4cm, 4gr, tonący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Męcz, męcz . Im więcej specyficznych i oryginalnych wobków - tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam, a tak to wyglądało kiedyś, trochę inna technika, inne farby, inny materiał na stery ( o poliwęglan było wtedy bardzo ciężko ). 3,5gr, 2gr, pływający. Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam, miałem też epizod głowacicowy i z tego okresu został mi taki oto cudak: Dawid i Goliat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Jeśli chodzi o malowanie to te starsze bardziej mi się podobają. Ale ważne co podoba się rybą Generalnie Tomek, wobki łowią?? Szczerze...Mam w swojej kolekcji sporo wobków które nie wyglądają a łowią...Dotyczy to szczególnie rękodzielnictwa made in Reda Ps. Ten głowatkowy coś pojmał?? Jest strasznie wielki i w nurcie Dunajca musiał zajebiście targać Sama przyjemność z łowienia a jak przy tym wszystkim jeszcze głowa by targła to już klękajcie narody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 17 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam, niestety zdjęcia nie oddają specyfiki takiego malowania, jest zupełnie inne niż do tej pory stosowałem. Na żywo wygląda to bardzo realistycznie przejścia tonów, połyski, perłowe niuanse...Kiedyś malowałem gąbką na materiale brokatowym, teraz maluję farbami, używam brokatu i przede wszystkim wielu odcieni farb perłowych co daje niesamowite efekty. Ten wielkolud, no cóż ja byłem tylko na czterech wyprawach głowacicowych ( tak po 4 dni każda ) i nie dane mi było złowić głowy ( te wyprawy to był taki spontan z kumplami w czasie studiów, który zaowocował później praktyką studencką w na ośrodku w Łopusznej, no i tam to się naoglądałem głowacic i to takich po 120cm i większych)Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Witam, popadłem tez w trendy... trendy mody i stworzyłem też trochę dżerków, oto one: 10cm, 36 gr, tonący. Jak większość gliderów, raz w lewo, raz w prawo i znowu w lewo ... pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam, taki misz-masz historyczny Mój najbardziej łowny i zarazem ulubiony wobler, myślę że przeszło setka dobrych pstrągów na niego padła, teraz doczekał się emerytury, już tylko w pudelku sobie łowi. Ma przeszło 25 lat.CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ten ostatni wymiata . Zresztą cała kolekcja jest naprawdę dobra . Czym malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Witam, kiedyś woblery oklejałem materiałem brokatowym i malowałem farbami olejnymi ( takie z tubek dla malarzy ale nie tych pokojowych ).Do malowania używałem pędzelków i tamponów. Teraz skompletowałem całkiem pokaźną kolekcję lakierów do paznokci, samochodowych, brokatów, farb transparentnych, farb perłowych i sobie maluję a już tylko pędzelkami. Tak jak napisałem kilka postów wyżej niestety mój aparat i ja nie jesteśmy w stanie zrobić tak dobrych zdjęć żeby oddać specyfikę takiego malowania, ale w rzeczywistości wygląda to bardzo realistycznie. Pzdr.Tarłoś Kiełbik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam, temat do czegoś zobowiązuje , nie tylko woblery robię poniżej jedne z moich cudaków na marcowego pstrąga.Uwiązuje się toto do główki tzw uchatki i robi się z tego taki koguto-jig.pzdr.Tarłoś CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 fajowe te zabulce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Noo, żabole trochę ryb skusiły A tu moje wariacje na korpusach pewnej warmińskiej firmy.Pzdr. Szczupakopodobne twory i trochę żądeł w wersji by Tarłoś. CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Witam,zbrojenia w toku Trolingowiec czeka na swój kawałek poliwęglanu:) Pzdr.Tarłoś CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi