gawron Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Witam Poszukuję pomocy w kwestii dobrania sprzętu na Klenia i Jazia .. 1.Wędzisko minimum 3m do 250 PLN2.Żyłka lub pleciona cena ? 3.Przynęty a)woblery max za 200 PLNb)obrot?łwki do 100 PLNc)Wasze typy przynęt godne uwagi młynek jaki będzie u?źywany to Penn Slammer 260 łowił będę nad Wisłą z g?łry dzięki za pomoc ! Pozdrawiam Gawron ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 kołowrotek strasznie cię?źki pod takie łowienie Proponuję coś l?źejszego choćby Shimano Stradic rozmiar 1000 - 2500 co do kijka, na forum jest sporo łowc?łw okazałych kleni to oni wiedzą lepiej, ale ja bym doradzał Daiwę Powermesh 2,7m 3-18g ( stara seria) super kijek, a i przył?łw spokojnie wyciągniesz. Sam u?źywam dlatego polecam! Żyłka między 0,16 - 0,18, Stroft albo Sufix Co do przynęt - cała gama od 1 do 5cm Zacząłbym od woblerk?łw pokroju: Salmo TinySalmo HornetSalmo BullheadGloog HektorSieczkiStorkiDorado Lake 3cmDorado Invader 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 dzięki za odpowiedź kolego wiem ?źe Penn to cię?źki młyn ale jestem przyzwyczajony do niego nie będę kombinował z innym ...skoro mam tego co do wędziska ... tak małe przynęty dadzą się czuć na takim kiju ? czekam na dalsze propozycje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Cześćkonger iri lucky 3-10 305cm,Kij w cenie podanej przez Ciebie.Ja łowię 2,7 z czystym sumieniem polecam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 2.Żyłka lub pleciona cena ? ?źyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 a jakie krętliki i agrafki u?źywacie do łączenia przynęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Tutaj masz fajnie opisane a czasem warto zrezygnować zupełnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 te są fajne, ale pod obrot?łwki musi być coś z krętlikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 wow, to jakaś nowość spinwala ?Wcześniej u?źywałem najmniejszych spinek tej firmy, lecz dosyć szybko się łamały, u?źywałeś tych ze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 ostatnio to namierzyłem i mogę z czystym sercem polecić, pod klenie. To znaczy na moim łowisku chyba nie ma kleni, ale ja jestem uparty i nie przyjmuje tego do wiadomości. Woblerki na tym ładnie pracują, wyciągnąłem kilka sandałk?łw pod wymiar. Ba nawet spory szczupły krzywdy jej nie zrobił - przegryzł plecionkę wprawdzie (4 lb ) Ale jakimś cudem Wisła wyrzuciła mi po minucie woblerka z całą agrafką. byłem lekko w szoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 te są fajne, ale pod obrot?łwki musi być coś z krętlikiem no wlasnie - zawsze mnie zastanawiało to stwierdzenie. ile w tym marketingu a ile prawdy. MOIM ZDANIEM opor toczenia w kretliku jest mimo wszystko dosc znaczny i na ogol efekt jest taki ze linka skreca sie tak samo (lub PRAWIE tak samo) niezaleznie od teg oczy kretlik jest czy go nie ma... No chyba ze mowa o lozyskowanych - ale przyznam szczerze ze jakos nimam wystarczajaco duzo zaparcia by testowac te drogie zabawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Moje doświadczenie jest takie, ?źe obrot?łwka bez krętlika jednak wyraźnie mocniej ?źyłkę skręca, ni?ź z krętlikiem. Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Moje doświadczenie jest takie, ?źe obrot?łwka bez krętlika jednak wyraźnie mocniej ?źyłkę skręca, ni?ź z krętlikiem. Pzdr,FatsoMam takie same obserwacje.Co do tych zapinek, to fajna sprawa, ale przy małych wobkach (a do tego są) przy zapinaniu potrafi się oczko w woblerze odgiąć, bo dosyć twarda ta zapinka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 dzięki za rady i za zainteresowanie tematem mifek a mo?źesz polecić jakieś dobre agrafki z krętlikami ło?źyskowanymi do kleniowania ? pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 dzięki za rady i za zainteresowanie tematem mifek a mo?źesz polecić jakieś dobre agrafki z krętlikami ło?źyskowanymi do kleniowania ? pozdrawiam ! Mo?źe się mylę, ale nie da rady wsadzić ło?źyska do krętlika, kt?łry nadawałby się do kleniowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Szukałbym takiego modelu. W bardziej realnej cenie rzecz jasna.Występowały w długości 3,00m w wersji Powerloop Zander i Twin Power Zander.Oczywiście mam tu na myśli rybki, prze z to większe R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 te są fajne, ale pod obrot?łwki musi być coś z krętlikiem no wlasnie - zawsze mnie zastanawiało to stwierdzenie. ile w tym marketingu a ile prawdy. MOIM ZDANIEM opor toczenia w kretliku jest mimo wszystko dosc znaczny i na ogol efekt jest taki ze linka skreca sie tak samo (lub PRAWIE tak samo) niezaleznie od teg oczy kretlik jest czy go nie ma... No chyba ze mowa o lozyskowanych - ale przyznam szczerze ze jakos nimam wystarczajaco duzo zaparcia by testowac te drogie zabawki... Dlatego w niekt?łrych przypadkach zakładam dwa krętliki i po sprawie. Ma to oczywiście swoje minusy. Ja podw?łjnego krętlika u?źywam zazwyczaj gdy łowię na obrot?łwki kilku producent?łw, kręcą się nawet podczas swobodnego opadu, ale niestety niesamowicie skręcają ?źyłkę. Wolę rozwiązanie z dwoma krętlikami ni?ź co p?łł godziny obcinać kilka ostatnich metr?łw ?źyłki. Przy całodziennym łowieniu by dwie szpule nie wystarczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 A co powiecie panowie o wędce kt?łrą polecił superuszy ? poradzi sobie w bardzo silnym nurcie z obrot?łwkami nr2 i wobkami takimi 5 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentos Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 I woblery A. Lipińskiego, sa super na klenie szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tench77 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) . Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 ... Nada się ten młynek: Dragon Express PRO RD720iT do kleniowania i wędki: konger iri lucky 3-10 305cm ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloniemy Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Dragona omijaj szerokim łukiem,kongera bierz w ciemno,świetny kij,mo?źe stradic albo red arc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeniman Opublikowano 25 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Bardzo dobrym tanim mlynkiem jest shimano exage w wersji 2500 , powiem szczerze ze mniejszego kolowrotka do spiningu raczej bym ju?ź nie zaryzykował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi