Piotr Gołąb Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Witam wszystkich! Z dużą dozą ostrożności postanowiłem pokazać tutaj jakiś przekrój moich rękodzielniczych wymysłów, nieustannie czując, że w tym co robię nadal można wiele zmienić czy zrobić coś zupełnie inaczej. Nie mógł bym pominąć podziękowań dla wielu z Was, którzy swoimi działaniami od lat zarażają budowaniem przynęt i najzwyczajniej sprawiają dużą przyjemność prezentując tutaj swoje prace. To inspiracje, impuls by wziąć do ręki kawałek tworzywa i za pomocą noża, farb nadać mu życie.Pierwsze przynęty wykonywałem jako nastoletni chłystek, spędzający każde wakacje w widłach Dunajca i Wisły. To te dwie rzeki towarzyszyły mi przez większość czasu który poświęcałem na wędkowanie, a pierwszymi przynętami wykonanymi przeze mnie były niewielkie woblerki do połowu kleni, których we wspomnianych rzekach i ich dopływach było wówczas mnóstwo. Później przyszedł czas na bolenie, które przez długi czas były dla mnie nieodgadnione i trafiały się tylko jako przyłów przy kleniowaniu, zacząłem więc kombinować z przynętami pod te ryby i w końcu pierwsze rapy łowione na opaskach czy szczytach wiślanych główek były moje.Moment tworzenia woblerów pstrągowych też mi się przytrafił, było to na początku poznawania tych pięknych ryb i ich zwyczajów. Obecnie wolę je łowić na koguty czy sztuczną muchę.Poza woblerami zdarza mi się usiąść przy imadle i ukręcić jakieś sztuczne muchy. Zdarza mi się również coś wyrzeźbić czy namalować, nie tylko w tematyce wędkarskiej. Jest to dla mnie równie ciekawe i absorbujące jak samo wędkowanie.Obecnie na tzw. hand made czasu mam niewiele i woblery wykonuję sporadycznie w ilościach niewielkich. Założenie tego wątku ma być, mam nadzieję impulsem do częstszego z mojej strony działania. W produkcję hurtową to raczej nie przejdzie ale pomysłów trochę się znajdzie Zdjęcia wrzucam w miarę chronologicznie, obecnie na warsztacie boleniówki które w niedługim czasie powinny się tutaj znaleźć. Pozdrawiam!Piotrek Gołąb 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Widząc zdjęcia w Twoim wykonaniu spodziewałem się, że woblery będą super I się nie zawiodłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ta rzeźba mnie rozwalila. Szacunek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ładne woblerki . Życzę wytrwałości i rozwijaj swój wątek. Witaj w swoim wątku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 "Wejście smoka"!!!Piotrze będę śledził Twoje poczynania,aczkolwiek uważam,że już ładniejszych przynęt nie da się zrobić....i mam tylko nadzieję,że się mylę,a Ty będziesz często rozpieszczał nas SWOJĄ TWÓRCZOŚCIĄ.Boleniówki miodzio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Wielkie woow i tyle w temacie czekam na więcej bo są naprawdę piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Super,naprawdę piękne woblery !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Grube wejscie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Kawał solidnego rękodzieła. Mam dobrą wiadomość - otwierając swój wątek, zrobiłeś kolejny, bardzo ważny krok w samodoskonaleniu budowania (i zdobienia) przynęt. Gdy za rok spojrzysz na swoje dzisiejsze woblery, okaże się, że dokonałeś znacznego postępu. Właściwie, dotyczy to wszystkich, którzy otwierają tu swoje wątki. Magia jerkbait.pl Witaj 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Wobki piękne Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez SlawekNikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dziękuję Wam za przychylne słowa! Już dość długi czas w drewnianym pudełku czeka na mnie stado "uklejokształtnych" korpusów, chyba jakaś nocna sesja się szykuje... . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deha Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Piękne zdjęcie, piękne wobki ☺!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To się nazywa konkretny początek własnego wątku,powiem krótko WIELKI SZACUN przynęty wymiatają ,a rzeźba ryby po prostu kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Myślałem, że już nic nie będę potrzebował a teraz znów ślinę łykam!... BRAWO! Piękne woblery! Piękna rzeźba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Brawo Piotrek na fotkach wyglądają kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jeszcze raz dzięki za odzew , jest powód by wziąć się do pracy.W tytule jest też coś poza wytwarzaniem woblerów, co jakiś czas będę się starał uzupełniać to miejsce o takie również rzeczy. No i wspomniane wcześniej pudełko, czas coś w końcu zmierzyć się z zawartością 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Piotrek ciągle z pcv robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Tak, często sięgam po ten materiał, choć drewna całkiem nie odrzuciłem Z ciekawości i w sumie żeby poświęcać więcej czasu na malowanie a nie prace konstrukcyjne nad woblerami, planuję pobawić się w formy pod pianki czy żywice. Nie miałem jak do tej pory okazji się z tym zmierzyć, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Piękne woblerki , a i akwarela niczego sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Cieszy mnie przyjacielu, że podzielisz się z innymi swoim rękodziełem. Na co dzień mam możliwość łowienia z Piotrem, a także na jego przynęty. Chodząca magia wędkarstwa spinningowego P.SCzekam na którekolwiek próbki z tego przegródkowego pudełka , które widzę szybko znalazło zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ale rzeźby! Pięknie dopieszczone!Całość Twoich prac robi mega wrażenie.Czekamy na kolejne zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Cieszy mnie przyjacielu, że podzielisz się z innymi swoim rękodziełem. Na co dzień mam możliwość łowienia z Piotrem, a także na jego przynęty. Chodząca magia wędkarstwa spinningowego P.SCzekam na którekolwiek próbki z tego przegródkowego pudełka , które widzę szybko znalazło zastosowanie W całej tej naszej pasji magią jest poznawanie nowych wód i czerpanie z tego radości, mi bez tego trudno funkcjonować. No i dzięki Hubert za wspólne wędkowanie, oby znalazło się na nie jak najwięcej czasu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Kilka zdjęć sprzed kilku lat, woblery z pierwszej fotki były kiedyś bardzo lubiane przez dunajeckie klenie, brzany też się zdarzały. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Piotrek to zrób jakąś seryjkę tych sprzed lat a ja się pofatyguję z nimi nad Dunajec czy Białą nie musi być na już może być na wiosnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Piotrek to zrób jakąś seryjkę tych sprzed lat a ja się pofatyguję z nimi nad Dunajec czy Białą nie musi być na już może być na wiosnę Da się zrobić Wojtku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi