Tomek Wielgus Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Piotrek to zrób jakąś seryjkę tych sprzed lat a ja się pofatyguję z nimi nad Dunajec czy Białą nie musi być na już może być na wiosnę Rób , rób - pierwsze naprawdę celowo i skutecznie łowione przeze mnie jazie padały daaaawno temu na Twój wobler, pozyskany drogą wymiany nad pewnym pstrągowy ciurkiem na W. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Rób , rób - pierwsze naprawdę celowo i skutecznie łowione przeze mnie jazie padały daaaawno temu na Twój wobler, pozyskany drogą wymiany nad pewnym pstrągowy ciurkiem na W. Ale wspominki, aż się przysłowiowa łezka w oku kręci. Pamiętam jak każdy niewielki pstrążek wtedy cieszył, piękne czasy.A tutaj trochę kadrów z powstawania potokowca : Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez Piotr Gołąb 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Źródlak, samiec w szacie godowej 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 No i znowu mi szczęka opadła,mistrzowskie dzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Świetne !Widać ogromną pasje i kawał serducha włożone w każdy centymetr .[emoji122][emoji122] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dziękuję W najbliższym czasie ruszam z nowymi tematami rzeźbiarskimi a dzisiaj biorę się za boleniówki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Mała partyjka na bieżące potrzeby powoli nabiera wyglądu. Dzisiaj cieniowanie, dwa dni na lakier i mam nadzieję jakieś bużańskie lub wiślane testy 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Niezła dłubanina, tak każda łuskę odcisnąć ,pewnie troszkę czasu zajmuję .[emoji6] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 To w ramach walki z wrodzoną niecierpliwością Wbrew pozorom nie jest to aż tak czasochłonne, choć na pewno szybciej jest po prostu wziąć kawałek siatki i odcisnąć wzór, z tym,że to już nie będzie to samo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Piotrek nie raz to już mówiłem ale Twoje dzieła to arcydzieła. Woblery, rzeźby, malunki itd. Trzeba mieć to coś w sobie, Ty masz i jeszcze rozwijasz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Nie wypada mi nie podziękować, co też czynię jednocześnie wiem doskonale, że w wiele z tego co robię wymaga dopracowania i poświęcenia większej ilości czasu. Bywam z czegoś zadowolony by po kilku dniach nie móc na to patrzeć no ale w tym akurat chyba nie jestem odosobniony Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Ciekawie w Twoim wątku , woblerki bardzo mi się podobają ,maluszki w szczególności ! malowanie rewelacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Piotrze co to za przyrząd do graweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 To w ramach walki z wrodzoną niecierpliwością Wbrew pozorom nie jest to aż tak czasochłonne, choć na pewno szybciej jest po prostu wziąć kawałek siatki i odcisnąć wzór, z tym,że to już nie będzie to samo Pieprzysz jakies glupoty. Po latach problem zrobic to szybciej jak 50minut, a mowisz ze "nie jest az tak czasochlonne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ok, ująłem to może mało precyzyjnie. Na myśli miałem sytuację, w której mając przygotowaną większą ilość korpusów wchodzi się w jakiś rytm i wtedy idzie to jakoś do przodu, nie napisałem jednak, że jest to ekspres bo zawsze będzie to na swój sposób żmudne zajęcie które wymaga sporego samozaparcia, bo efekt łuski można przecież uzyskać na wiele innych, łatwiejszych sposobów, co zresztą wspomniałem. Sorry jeśli aż tak Cię to uraziło, bo widać ile pracy wkładasz w swoje realizacje, które jak dla mnie są jednymi z najciekawszych tu na forum.PozdrawiamP.s. Patryk to dłutko do linorytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Odpisalem na PW i fajnie ze sie odezwales.Zirytowalo w nocy, jak to komus moze z taka latwoscia przyjs.Wieksze ilosci to juz tylko w zakladzie "p" szlo by wyciskac tak to robi sie drazniace tak jak pisalem na PW przy partyjce kilkanascie sztuk jest to dobre wyciszenie, a po pomalowaniu efekt koncowy daje motywacje na nasyepne nudne wyciskanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Boleniówki czekają na stery i jeszcze jedną kąpiel w lakierze, wczoraj natomiast wygrzebałem w szafie kilkuletnie klocuszki osiki, podarowane przez speców od altanek. No i wymyśliłem sobie okonia, który mam nadzieję stanie się jerkiem. Tej konstrukcji jeszcze nie przerabiałem i trochę kombinacji przede mną. Kiedyś bardzo lubiłem łowić szczupaki na twarde przynęty ale jakoś "gumowa rewolucja" niestety wygrała. Czas nieco urozmaicić kartę dań dla zębatych 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Piotrek machnij swimbaita na naszych wodach u mnie w tym roku bezkonkurencyjna przynęta . Samo wykonaniem oraz wyważanie również przyjemne Osika chyba porównywalna jest do lipy jak się nie mylę ? Edytowane 6 Września 2017 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 7 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Tomek tym swimbaitem faktycznie mnie ostatnio zainteresowałeś, jak ogarnę czasowo to może jakaś płoć czy wzdręga się wykluje A osika całkiem wdzięczny materiał, w obróbce podobny do lipy choć chyba nieco bardziej miękka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Jeszcze raz dzięki za odzew , jest powód by wziąć się do pracy.W tytule jest też coś poza wytwarzaniem woblerów, co jakiś czas będę się starał uzupełniać to miejsce o takie również rzeczy. No i wspomniane wcześniej pudełko, czas coś w końcu zmierzyć się z zawartością Cudaa, widziałem kilka przynęt z pod ręki Piotrka, widać w nich jego duszę artysty..Te obrazy ryb jeszcze pamiętam jak mi pokazywałeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Duża przesada z tymi cudami no ale dzięki Kuba . Staram się mimo permanentnego braku czasu coś tam dłubać, mam plan zacząć to nadrabiać, zobaczymy na ile uda się to zrealizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Dzisiejsze takie testowe czterocentymetrowe okonki o dość agresywnej pracy i uklejki przed ostatnim szlifem, takie pomiędzy 5 a 7 cm. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Oj uklejeczki apetyczne...Nawet bardzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Art lures 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Bardzo się cieszę że wystartowałeś z wątkiem, bo jest co pokazać. Kawał dobrej roboty. Szacunek i ukłon bo to 100% HM w moim rozumieniu. Mam ta przyjemność oglądać prace Piotrka na żywo, poza tym że piękne to i piekielnie skuteczne. Znam Piotrka znad wody, to świetny wędkarz niejednokrotnie łoił mi tyłek i naszym znajomym. Daje to bardzo dobre połączenie bo przynęty nie tylko piękne ale i przemyślane pod kątem łowiska, ryb, co dziś nie często się spotyka. A jak już stanie moja chatka na kurzej łapce na pewno uśmiechnę się po kilka rzeźb i szkiców do biura spod Twojej ręki, maja to coś co mnie urzeka. Edytowane 10 Września 2017 przez gajosik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi