lukaszryba Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Czesc, przegladam temat i rzezby sa mega. tak z ciekawosci jak to robisz jesli mozna oczywiscie wiedziec... tak w duzym skrucie jak mozna, rzezbisz, odlewasz potem itd itp?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 1 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dzięki, model zazwyczaj powstaje z dobrej jakościowo plasteliny czy innej nie rozwarstwiającej się masy modelarskiej.Następnie wykonuję formę gipsową, najczęściej co najmniej dwuelementową i z najmocniejszego gipsu dla protetyków odlewam pozytyw. Jeśli chcę powielać rzeźbę, wykonuję formę silikonową a do niej formę "matkę" z gipsu, w celu zabezpieczenia i by zapobiec przesuwaniu się formy silikonowej podczas wlewania właściwej masy, którą może być wspomniany wcześniej najmocniejszy gips protetyczny, dodatkowo po odlewie wzmacniany odpowiednim preparatem lub żywica, najlepiej akrylowa bo nie jest tak drażniąca i szkodliwa jak epoksydowa.Maluję używając głównie farb na bazie wody, przeznaczonych do różnych technik. Używam głównie pędzli i różnych gąbek, aerograf póki co omijam ale to prawdopodobnie kwestia czasu, bo połączenie kilku technik malarskich bywa często ciekawe.Na koniec warto rzeźbę zabezpieczyć jakimś lakierem i to chyba tyle 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zawsze zastanawiałem się czy to aż takie trudne no ale jak czytam to bułka z masłem słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Tomek jest sporo "zabawy" , zwłaszcza kiedy jest więcej przestrzennych detali typu odstające płetwy itp. i jeśli nie podzielisz dobrze formy to ciężko później bez jej uszkodzenia rzeźbę wyjąć ze środka.Dłubię teraz okonia i na każdym etapie robię zdjęcia, jak skończę wrzucę tutaj z jakimś drobnym opisem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Piotrek widziałem na żywo twojego wobka boleniowego kurier z Lublina przywiózł robota elegncka z wszystkimi twoimi cechami. A rzeźba okonia rozumiem ze z dedykacją dla mnie? . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wojtek od maja to będziesz ćwiczył na takie same dunajeckie bolki , mam nadzieję, że chociaż raz wybierzemy się wspólnie.A co do okonia, to bezsprzecznie będziesz mi się kojarzył z tym gatunkiem i z tą dedykacją niewątpliwie Masz rację. To co wyprawiasz przez ostatnie dwa sezony to gruube przegięcie ale jako że zostałeś współtwórcą mojego małego sukcesu w paski jestem w stanie Ci wybaczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ja poproszę klenia :D Piękne Piotrze te Twoje rzeźby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Patryk cały czas w temacie rzeźb coś dziać się będzie a klenie to ryby szczególnie mi bliskie, więc chyba nie mam wyjścia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Taki mały miszmasz z ostatnich dni :Kolejne strzeble będą wyglądały mniej więcej tak, jeszcze kilka warstw lakieru :Takie trzy centymetrowe "pizdryki" o drobnej pracy, sprawdzone na bolkach ze stojącej wody obżerających się sieczką :Chrabąszcze : 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Piękne zloty pasek w strzeblach zrobil naprawdę dobrą robotę. Chrabąszczy nawet nie ma co komentowac... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Strzeble i chrabąszcze miazga ,przyjemnie się ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Jak by nie te metalowe oczka powiedział bym że to wszystko jest żywe Coś niesamowitego Piotrze,gratuluję jeszcze raz takich umiejętności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Świetne [emoji869] Piotrze może otworzysz jakiś warsztat będziemy przyjeżdżać na zajęcia praktyczne [emoji6][emoji869] Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 W przyszłym roku mam nadzieję w końcu zrobię sobie konkretne miejsce pod tego typu działania, połączone z mini pracownią ceramiczną.Piec do wypalania "nudzi"się już od ponad dwóch lat i czas zacząć nowe tematy, o których myślę od dawna A jak to wszystko odpali, drzwi dla kolegów(czyt. świrów ) "po fachu" będą otwarte. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Piotrek którędy wracasz do domu bo tą 3cm boleniówkę muszę ci zakosić na testy okoniowe wiesz gdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Sam Cię znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Za boleniówkami nie przepadam,ale strzebla i żuczki mistrzostwo świata,dopracowany każdy detal.Jak ja Ci zazdroszczę talentu...jak ja Ci zazdroszczę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (...)Jak ja Ci zazdroszczę talentu...jak ja Ci zazdroszczę!Błąd. Nie zazdrość, raczej inspiruj się Zwłaszcza strzeblami, które są moim ulubionym wzorem malowania dla woblerów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Januszu choćbym patrzył na nie przez rok,to i tak takich nie zrobię, a niestety "talentu" nie da się nauczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Co tu pisać - kolejny Twórca obdarzony "tym czymś" !! Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Dziękuję bardzo Marcin talentu może nauczyć się nie da za to można wiele wypracować konsekwencją. Natomiast największy talent można zmarnować myśląc, że wszystko się już potrafi i nie musi nic zmieniać. Ja bawię się tym od nowa, a będąc w takim miejscu i przeglądając wiele wartościowych wątków motywacja i chęć działania wzrastają o 100% 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Brak słów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Mała zmiana detali, takie póki co zostaną chrabąszcze majowe w wersji do łowienia, bez fanaberii Edytowane 8 Grudnia 2017 przez Piotr Gołąb 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 I co tu można napisać? Piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Nie dość, że piękne to od razu widać, ze i użytkowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi