Piotr Gołąb Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Marku, jeśli uda mi się wygospodarować bliżej lata trochę czasu planuję przyjechać w rodzinne strony i kto wie .. .. Miło by było się spotkać i "pyknąć" przy okazji jakiś mural, a w tzw. międzyczasie odwiedzić stare kleniowe mety na Dunajcu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 W końcu wykonałem prototyp przynęty która od jakiegoś czasu chodziła mi po głowie. Takie połączenie jiga, woblera i manduli.Pierwszy segment jest drewniany i dociążony, dwa pozostałe zrobione z pianki pozyskanej ze starych "japonek" Przy odpowiednim podbijaniu i sprowadzaniu najlepiej z prądem lub w poprzek rzeki zachowuje wszelkie cechy pijawki ale przy odrobinie wprawy może zamienić się w uciekającą w popłochu rybkę. Przynęta pstrągowa ale podejrzewam, że klenie czy okonie też powinny wykazywać zainteresowanie. Uzbrojona w pojedynczy mocniejszy hak, waga ok. 2 gr, długość jakieś 7 centymetrów. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Pamietam jak mi o tym pomyśle mówiłeś w połowie tamtego roku chyba....ech ten brak czasu.... trzeba teraz więcej sztuk i na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Bardzo ciekawy pomysł Piotrze,rybki z pewnością nie pogardzą taką pijawką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Piotrze przykro mi bardzo ale kolega Pride wyprzedzil Cie już troche wcześniej z tym patencikiem :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Piotrze przykro mi bardzo ale kolega Pride wyprzedzil Cie już troche wcześniej z tym patencikiem :DZrobiłem coś podobnego ale nie identycznego u mnie całość była wykonana z drewna i nie miała takiej fajnej jeżynki z przodu o haczyku zamiast kotwiczki też w sumie nie pomyślałem Tak czy owak pijawa wyszła super, oby jak najwięcej takich wynalazków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Piotrze przykro mi bardzo ale kolega Pride wyprzedzil Cie już troche wcześniej z tym patencikiem :DAle ja się z nikim nie ścigałem Żadne to też odkrycie, natomiast poza typowymi mandulami czy kilkuczęściowymi woblerami, z taką kombinacją się nie spotkałem choć zapewne można by takowe w czeluściach internetu znaleźć. Ja nie bawiłem się w tego typu przynęty wcześniej i tyle.Podoba mi się w tym rozwiązaniu to, że można łowić jak klasycznym jigiem ale też poprowadzić niczym wobler, np. przy burcie powoli pod prąd. Temat zaś "protoplastów" pewnych rozwiązań jest na forum co jakiś czas odgrzewany i dyskusje te zazwyczaj można by sprowadzić do gnębiącego odwiecznie ludzkość pytania, co było pierwsze, jajko czy kura ? Wiele podobnych pomysłów i ich modyfikacji rodzi się często zupełnie nieświadomie, czasem równolegle, i jeśli nawet minimalnie się różnią to w gruncie rzeczy jest dla tzw. ogółu z pożytkiem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Wiem Piotrze spokojnie tylko w sie śmieje praca jak zywkle na bardzo duzy plus :) Edytowane 8 Stycznia 2018 przez patzaw26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Kto chodził w japonkach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Wiem Piotrze spokojnie tylko w sie śmieje praca jak zywkle na bardzo duzy plus :)Ja też, jakoś się musiałem wytłumaczyć A co do kol. @Prida, szacun za różnorodność, pomysłowość i pasję z jaką to realizuje Kto chodził w japonkach W jakich japonkach ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (...)Pierwszy segment jest drewniany i dociążony, dwa pozostałe zrobione z pianki pozyskanej ze starych "japonek" (...) (...)W jakich japonkach ??? Dobra pamięć, tylko krótka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Z pamięcią ok , odpowiedź w zamierzony sposób przewrotna co podkreśliłem być może nie do końca jasno emotikonami.Chciałem się stanowczo odciąć od sugestii, że to niby moje p.s. Piotr, no dobra, ja chodziłem, ale tylko przez chwilę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Ok., na okonie w tej chwili może to działać pozytywnie (i to ta wartość dodana, autorska hi hi hi). P.S. przestań bazgrolić te ryby w kropki i paski i dawaj nad wodę (wiem gdzie stacjonują jedynie słuszne ryby i ci pokażę będzie temat na pracę .Pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2018 przez skalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Chętnie Piotruś bym się wybrał ale chwilowo kilka innych, równie ważnych spraw zaprząta moją głowę, pozostaje więc coś czasem nabazgrolić czy wystrugać, do zobaczenia nad wodą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Kolejne wariacje na temat strzebli, woblery tonące 7 i 7,5 cm. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Czy to woblery TG ? Nieee to GP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 ???????????????? brak słów ???? śliczne. Zresztą jak wszystko co tworzysz ????. Myślę że nie tylko mi szczena wypadła ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Już nic nie piszę bo to oczywiste konkretne i tyle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 "Mamo nie sprzątaj, Piotrek pozamiatał.." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wariacja w temacie strzebla bardzo udana ,wizualnie dobracowany pikny poprostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dzięki Panowie, choć prawdę powiedziawszy dalej próbuję dogonić króliczka a ten dziad non stop jest odrobinę szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Oj , pochowaj głęboko swoje pudełka jak przyjadę w lutym...bo mogą puste zostać po wyjeździe... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Tomek, na luty szykuję dla Was "zestawy obowiązkowe" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 To i my coś przywieziemy dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 To i my coś przywieziemy dla Ciebie Chyba wodę z Dunajca i z Białej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi