Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To ja dziękuję Jacku za Twoje cudeńka, jak podciągnę kilka tematów wyślę Ci jeszcze jakieś "wynalazki" do testowania ;)

Dobrze to wygląda jak na "początki",chociaż jak wiemy z imadłem już jesteś za pan brat, a jigi spod Twojej ręki też robią duże wrażenie. :) :clappinghands: :clappinghands:

Dzięki Marcin. W kręcenie much bawię się już dość długo jednak faktycznie przez kilka ostatnich lat nieco zaniedbałem zarówno wiązanie much jak i samą metodę, po którą sięgam dość rzadko i zazwyczaj jest to sucha mucha. Najwyższy czas to nadrobić, niebawem powstaną kolejne "sierściuchy" ;)  

• Like 1

Dzięki, staram się żeby woblery były dopracowane wizualnie bo to taka kolejna poza wędkowaniem pasja, ale muszą być też łowne i zazwyczaj udaje się te dwie cechy połączyć. 

Dzisiaj testowałem ostatnio zrobione jazióweczki i honor uratował mój ulubiony odcień. Wszelkie pochodne starego złota, cynamonu przechodzące w czerń to coś co jaśki wciągają bez zbędnego marudzenia  ;)

post-51351-0-89818100-1522440747_thumb.jpg

post-51351-0-47361700-1522440758_thumb.jpg

post-51351-0-68372300-1522440767_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Gołąb
  • Like 17

No i zabrałeś klocki synowi. Odgazowywałeś silikon?

Zrobiliśmy małą wymianę. Żeby się powoli wdrażał w temat, silikonowe robactwo od kolegi Marcina( @ Cyprysa) ;)

Po minie widać, że coś z tego będzie .... .

Aaa silikonu nie odgazowywałem, dobrze wymieszany i wlewany powolutku, powinno być ok.

post-51351-0-93831600-1522687574_thumb.jpg

Hubert gdzież takie monstrum ;) , formy idą pod woblery 8 i 5 cm .

• Like 12

Strasznie cieszy kiedy na podarowanego chwilę wcześniej wobka kolega łowi piękną rybę. Akcja dramatyczna :)  bo jaź zapięty delikatnie za skórkę w ostatniej chwili wjechał do podbieraka. Piotr jeszcze raz gratuluję bo u nas takie miśki nie trafiają się zbyt często ;)

post-51351-0-22393300-1523042092_thumb.jpg

post-51351-0-29913000-1523042073_thumb.jpg

• Like 12