Piotr Gołąb Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Wzór i pierwszy odlew boleniówki 8 cm. Teraz zabawa z różnymi wariantami wagowymi i czekanie na maj 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Jakie masz odczucia co do tego tematu żywicy ? Piotrek w domowych warunkach daje to jakieś konkretne korzyści ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zrobiliśmy małą wymianę. Żeby się powoli wdrażał w temat, silikonowe robactwo od kolegi Marcina( @ Cyprysa) Po minie widać, że coś z tego będzie .... .Aaa silikonu nie odgazowywałem, dobrze wymieszany i wlewany powolutku, powinno być ok. Mam rozumieć ,że te wszystkie piękne ryby to "młody" złowił na moje robactwo?Nie ładnie Piotruś chwalić się cudzymi rybami,oj nie ładnie.... a synkowi mogę tylko pogratulować wyników i zdolnego Taty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 To tak po kolei Tomku, z kilku powodów postanowiłem pobawić się w odlewanie. Po pierwsze, choć bardzo lubię strugać to lubię też czasem doświadczyć czegoś innego a odlewanie tym właśnie dla mnie jest. Mam również nadzieję, że nieco przyspieszy to proces powstawania przynęt i niektórzy koledzy w końcu przestaną mi wypominać przynęty które kieeedyś tam obiecałem Jak wyjdzie zobaczymy, póki co w wolnych chwilach odlewam kolejne, w niedługim czasie testy w warunkach rzecznych.Marcin, zdemaskowałeś mnie Musisz wiedzieć, że kiedy otwieram pudełka z Twoimi robalami Aleksander dostaje "kociokwiku" , podchodzi powolutku "jak pies do jeża" a po kilku minutach aklimatyzacji larwy upychane są do wszelkich dostępnych resorówek Tak w skrócie, dzisiaj kolejne jaziowe podchody i kolejne fajne ryby udało się skusić na ostatnio wystrugane woblery, ogólnie bardzo udany dzień nad rzeką ! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 No to sobie Piotrek nieźle połapał,a rybki konkretne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Wobek działa i to się liczy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Działa pełna "rozmiarówka" od 18-30 mm. Wieści z terenu , dzisiaj godzina tzw. "okienka" a że każda sytuacja jest dobra, żeby wrzucić przynętę do wody melduję się nad rzeką. Jedno nie wcięte branie i jeden "karminowy" łobuz dostał po nosie. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Jak co roku o tej porze jazie bezczelnie rozbijają tygodniowy grafik i każą choć na chwilę wstąpić nad rzekę.Nie żebym specjalnie z tym walczył Dzisiaj znów udało się kilka ryb skusić, wobler trzy centymetrowy w brudno - fioletowych odcieniach. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ależ piękny wobler , a i jaki przy tym skuteczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Oj denerwujesz u mnie jazi nie ma ( może kilka jest) Na najładniejsze kluski muszę gonić 40 km. Gratuluje rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 A ja muszę gonić 160 A w Łodzi minimum 60 ale i tak warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Jazie na szczęście mam "pod nosem" ale lubię czasem wybrać się na nie nieco dalej.Wstępne malowanie boleniówej ósemki : 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastun Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Extra kolory i te delikatne przejścia tonalne, takie nie "boleniowe" śliczne woblerki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) A dla mnie właśnie boleniowe ! Extra ! Czekam... Mały edit : Już zrobiłem im honorowe miejsce w pudełku nr 1 Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez Hubert_S 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Rzeka znów przecięła mi drogę . Szybki montaż zestawu i gnam w badyle, dwa jaziki udało się skusić do brania. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Ale Piotrek pojechałeś z boleniówką . Wykonanie tak jak zwykle mistrzowskie !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Dzięki, będą jeszcze modyfikacje bo nie do końca mi pasuje. "Walczę" z efektem łuski która ma być bardzo delikatna, takie tło pod laserunek z farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Jakoś umknął mi twój wątek a tu takie piękne rzeczy widzę.Czadowe wobki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Trochę poszukiwań i póki co zostanę przy takim wykończeniu boleniówek. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Piotr Gołąb 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Masz rację... Nie kombinuj więcej... Przynajmniej z malowaniem... Jest świetne???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Coś do pary, w nieco jaśniejszej tonacji 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Świetne te boleniówki. Malowanie w Twoim wykonaniu jak zawsze super! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Bardzo ładnie się prezentują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Wizualnie naprawdę super. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dzięki, bolenie na swoje woblery łowię od wielu sezonów a szatę "graficzną" odświeżam bo lubię co jakiś czas coś w woblerze zmienić. Tutaj nieco inny kształt od poprzednich ale o walory użytkowe jestem spokojny Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi