miras1983 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dokładnie,fajnie jest mieć ładne i do tego zrobione przez siebie przynęty. Możesz coś powiedzieć o pracy tych bezsterowcow? Chyba , że to tajemnica... może czasami warto mieć taką???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Te ze zdjęcia akurat stery dostaną, praca b. drobna, "migotliwa". Na tym samym korpusie powstaną też bez sterowe których sam jestem ciekaw, bo nie bawiłem się w takie konstrukcje wcześniej, czołem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzisiaj również rzeka była "po drodze" Ostatnio nie miałem pomysłu na jazie z pewnego odcinka rzeki, które perfidnie defilowały pod szczytówką. Delikatna zmiana taktyki w końcu przynosi rybę. Branie ze środka rynienki na czarny twister i pudło. Kilka rzutów i zmiana przynęty na wobler. Pierwsze przepłynięcie i agresywny strzał, kocioł na powierzchni, po chwili fajna ryba ląduje w podbieraku. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Piotr Gołąb 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Piotrze, to już za tydzień !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 "Tarło kontrolowane" , jutro cierniki i wobki jaziowo - kleniowe wędrują do kilku kolegów.I pestki jaziowe, ten odcień dał póki co najwięcej ryb. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Adres masz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dla Ciebie coś na jesień i te twoje ulubione ryby w "paski" przygotuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Konkretne jak zawsze ale te maleństwa tzw. Pestki mają coś w sobie co przykuwa uwagę nie tylko jazi Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez LOLO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dla Ciebie coś na jesień i te twoje ulubione ryby w "paski" przygotuję.Do jesieni to ja mogę nie dożyć.... ale wobki zacne!Dobrze wiesz,że na takie nie łowię- to był żarcik z tym adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dzięki Aleksander za przychylne słowa. Jak się "obrobię" z tematami to podeślę Ci w końcu coś na testy Teraz różne kombinacje z boleniówkami które pochłaniają sporo czasu, bo chcę nieco odbić od "swojego" dotychczasowego kanonu i w końcu rozgryźć boleniowe bezsterowce, ten sezon pokaże co z tego wyszło. Do jesieni to ja mogę nie dożyć.... ale wobki zacne!Dobrze wiesz,że na takie nie łowię- to był żarcik z tym adresem.Marcin doceniam Twoje angielskie poczucie humoru ale bez przesady Wiem, że żartowałeś ale co ja Ci poradzę, że nie doceniasz możliwości Narwi i wybrzydzasz z łowionymi gatunkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Piotrek , ale się Alek i Marcin podlizują, słodzą Masz dar do malowania pędzlami ,. Kapitalna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 7 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Przyszedł czas, żeby nieco więcej poświęcić technice muchowej. Dzisiejszy wieczór okazał się jednak zbyt wietrzny a bolenie nie wykazywały żadnej aktywności i skończyło się na doskonaleniu rzutów. Czekam na lepsze warunki i może w tym tygodniu uda się przechytrzyć pierwszego "muchowego" bolka . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ja przedwczoraj smigalem za Bolkiem ze spinem znalazłem jedyna muszkę w pudełku na Bolka, kilka rzutów i urwałem:) Bolka oczywiście nie zlowliem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Bolenie uzależniają wczoraj przez kilka godzin polowaliśmy z kolegą na polskie "tarpony", te w rozmiarze xl póki co się z nas śmieją ale kilka przyzwoitych ryb udało się wyholować.I sprawca zamieszania : 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Początek sezonu...wskazane poćwiczyć na sportowych rybach, a nie od razu z grubej rury???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Działam intensywnie z boleniowymi bezsterowcami a w międzyczasie spod noża wypadł nowy kształt woblera; będą z tego typowe boleniówki ale też płytkie pływaki na opaskowe, nocne sandacze. No i okazuje się, że palcem też można pomalować wobler .Inny sposób wykończenia, żeby nie zanudzić się alu folią, pozdrawiam. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zapomniałeś stelaż dodać, tak Cię to malowanie wciągnęło. ..no chyba, że to jednorazowy wobler do nęcenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Palcem robiony nabiera nowego znaczenia ! Piotrze w jakikolwiek sposób byś nie malował, to mam tą pewność, że i tak wyjdzie arcydzieło 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 To taki "brudnopis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Sandaczyk...na sandacze???? ciekawy... muszę spróbować tego patentu na malowanie.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 No faktycznie coś z sandaczyka to to ma ,a malowanie czy bardziej "cieniowanie" materiałami powszechnie stosowanymi do powiek ma coś w sobie, proste ale można uzyskać bardzo ładne miękkie przejścia tonalne i pewnie poświęcę tej technice jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) hmmmm ciekawe....Lepiej żeby tego nasze kobity nie przeczytały bo wszystko pochowają haha Bardzo mnie to zaciekawiło a jak się ma takie malowanie do lakierowania ? ps. baaaaardzo ładne malowanie Edytowane 16 Maja 2018 przez bencur 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Pod Hartzlakiem jest ok, żywicą jeszcze nie próbowałem. Jest jeden mankament, niestety łatwo uszkodzić, tj. zetrzeć uzyskany efekt który przed zabezpieczeniem/polakierowaniem jest dość delikatny i trzeba na to uważać bo szkoda pracy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ciekawie wyszło.Te cienie nakładałeś na jakiś matowy podkład?Ja już kiedyś tego próbowałem, ale w moim przypadku nakładałem na folię alu z wytłoczoną łuską. Było wyjątkowo nietrwałe.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Technika palcowa to podstawa w ciapaniu Pięknie upyndzlowane te Twoje ukleje Piotrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi