Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj również rzeka była "po drodze"  :)

Ostatnio nie miałem pomysłu na jazie z pewnego odcinka rzeki, które perfidnie defilowały pod szczytówką. Delikatna zmiana taktyki w końcu przynosi rybę. Branie ze środka rynienki na czarny twister i pudło. Kilka rzutów i zmiana przynęty na wobler. Pierwsze przepłynięcie i agresywny strzał, kocioł na powierzchni, po chwili fajna ryba ląduje w podbieraku.

post-51351-0-39852800-1524245777_thumb.jpg

post-51351-0-51156900-1524245804_thumb.jpg

post-51351-0-61992000-1524245815_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Gołąb
  • Like 18

Dzięki Aleksander za przychylne słowa. Jak się "obrobię" z tematami to podeślę Ci w końcu coś na testy  ;)

Teraz różne kombinacje z boleniówkami które pochłaniają sporo czasu, bo chcę nieco odbić od "swojego" dotychczasowego kanonu i w końcu rozgryźć boleniowe bezsterowce, ten sezon pokaże co z tego wyszło.  

Do jesieni to ja mogę nie dożyć.... ale wobki zacne!

Dobrze wiesz,że na takie nie łowię- to był żarcik z tym adresem.

Marcin doceniam Twoje angielskie poczucie humoru ale bez przesady :P

Wiem, że żartowałeś ale co ja Ci poradzę, że nie doceniasz możliwości Narwi i wybrzydzasz z łowionymi gatunkami ;)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Przyszedł czas, żeby nieco więcej poświęcić technice muchowej. Dzisiejszy wieczór okazał się jednak zbyt wietrzny a bolenie nie wykazywały żadnej aktywności i skończyło się na doskonaleniu rzutów.  Czekam na lepsze warunki i może w tym tygodniu uda się przechytrzyć pierwszego "muchowego" bolka :) .

post-51351-0-47263300-1525726343_thumb.jpg

post-51351-0-12901900-1525726352_thumb.jpg

• Like 15

Działam intensywnie z boleniowymi bezsterowcami a w międzyczasie spod noża wypadł nowy kształt woblera; będą z tego typowe boleniówki ale też płytkie pływaki na opaskowe, nocne sandacze. No i okazuje się, że palcem też można pomalować wobler :) .

Inny sposób wykończenia, żeby nie zanudzić się alu folią, pozdrawiam.

post-51351-0-58675800-1526489700_thumb.jpg

• Like 19

No faktycznie coś z sandaczyka to to ma :) ,a malowanie czy bardziej "cieniowanie" materiałami powszechnie stosowanymi do powiek :ph34r: ma coś w sobie, proste ale można uzyskać bardzo ładne miękkie przejścia tonalne i pewnie poświęcę tej technice jakiś czas.

hmmmm ciekawe....Lepiej żeby tego nasze kobity nie przeczytały bo wszystko pochowają haha :) Bardzo mnie to zaciekawiło :) a jak się ma takie malowanie do lakierowania :) ? ps. baaaaardzo ładne malowanie :) 

Edytowane przez bencur
  • Like 1