Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Piotr ;)

Leszku na aluminium nic z tego nie wyjdzie. Ja podkład zawsze robię z białego, rozcieńczonego troszkę akrylu i jest ok.

W sumie to efekt docelowy będzie ciekawszy, choćby ze względu na kilka warstw lakieru. Za kilka dni wrzucę zdjęcia razem z aluminiowymi bezsterowcami, hej.

Z jednej rzeczy wczoraj mocno się ucieszyłem, po iluś tam próbach udało się zrobić bezsterowca który pasuje bolkom.

Szybka decyzja, godzinka w samochodzie i jestem nad rzeką. Mija pół godziny i na piaszczystym wymiale tuż przy brzegu siadł mi boleń, wobler zeżarty głęboko jednak udało się w miarę sprawnie rybę uwolnić.

To co wydarzyło się nieco później nie ucieszyło mnie już zupełnie. Na środku rzeki zatrzymanie przynęty prowadzonej wolno wachlarzem, sekundę później potężny boleń, spokojnie osiem dych robi dwa młynki, przewala się z hukiem i bezster wesoło wystrzela w przestworza :( , koniec akcji. Jestem wściekły bo do "testów" założyłem jakieś tam kotwice i to się zemściło, a może co innego było powodem spinki. No nic, trzeba będzie próbować dalej ... .

post-51351-0-31806600-1527177878_thumb.jpg

post-51351-0-67675100-1527177941_thumb.jpg

• Like 21

Jakoś aerograf to nie mój świat i chyba tego nie zmienię, choć kto wie :)

Dzięki Marcin za miłe słowa, odbiję piłeczkę i powiem Ci, że aero w Twoim wydaniu to już prawdziwy "haj lajn" ;)

Chyba jednak uśmiechnę się do ciebie o kilka rad odnośnie takiej techniki malowania Edytowane przez RUDI75
  • Like 1

Nie przejmuj się, czasami niewiadomo o co chodzi że spadają, mi ostatnio 3 ryby spadły zaraz po braniu, więc to się nie liczy. Boleń dość agresywnie bierze i czasami po prostu nie trafia dobrze. Za dobrze by było gdyby wszystko wyciągać :) Czasami pomagają większe kotwice, ale też nie można z tym przegiąć bo jak jest wobler delikatny to mogą wytłumić pracę.

• Like 2

Dzięki Janku za słowa pocieszenia ;)

W tym przypadku boleń delikatnie zassał wolno prowadzony wobler, wędka praktycznie tego nie zarejestrowała i może gdybym gościa dociął coś by z tego wyszło. Poczułem jakieś dziwne, delikatne zatrzymanie, dwie sekundy później cielsko kotłujące wodę, w tym ultra szybkim momencie pomyślałem, że pewnie jest dobrze zapięty, niestety nie był.

Nie rozmyślał bym nad tym gdyby to była siedemdziesiątka :) , to karczycho będzie mi się jeszcze długo śnić ... .

Pozdrawiam !

Niewielkie stadko uklejek udało się dokończyć. Może to śmieszne ale po wielu latach łowienia boleni, poza rzadkimi epizodami nie sięgałem praktycznie po bezsterowce. Trzeba będzie to nadrobić :) bo po ostatnich rzecznych przygodach przekonałem się o zupełnie nowych możliwościach w podchodzeniu tych ryb. Niebawem testy na zaporówce i szukanie "byków" ;)  

post-51351-0-28655100-1527606912_thumb.jpg

post-51351-0-66035400-1527606932_thumb.jpg

post-51351-0-66065500-1527606948_thumb.jpg

post-51351-0-09500600-1527606963_thumb.jpg

• Like 23

To podobnie jak ja dopiero w tym sezonie zaczepem łowić na bezsterowca. W sumie to mam jednego savage gear wogole nie wygląda na boleniowek przynętę ale miałem już do niej 3 wyjścia i dochodzę do wniosku że muszę ogarnąć coś typowo pod bolenia:)

• Like 1

Coś na giełdę trafi dla szarych człowieków? ;)

W tym momencie to raczej niewielka produkcja dla siebie i kolegów, jeśli uda mi się wygospodarować nieco więcej czasu to może gdzieś w okolicy połowy czerwca jakieś delikatne nadwyżki się znajdą, pozdrawiam.