Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Malowanie swoją drogą...te wobki są piękne,ale oprócz tego ważna jest praca i jak na początku "średnio" mi się podobała, tak szybko ryby to zweryfikowały. Bywały dni,że do innych woblerów miałem tylko wyjścia,natomiast Piotrka wobki były chętnie atakowane!

Pudełko po sezonie się uszczupliło,więc gdybyś miał Piotrze coś wolnego daj znać proszę.

• Like 2

Dzięki Panowie za miłe słowa bo prawdę powiedziawszy nie tworzy się tego tylko "pod siebie" i to miłe, kiedy czasem ktoś te działania doceni, to mobilizuje.

Marcinie co do Ciebie, to nawet nie wiesz jak mnie ucieszyły Twoje tegoroczne boleniowe  wyczyny i ryby trafione na moje woblery. Pakiet na przyszły sezon masz jak w banku  ;)  

• Like 1

Dzięki, niestety czas mocno ogranicza moje pole manewru i jak zwykle ciężko mi zrobić taką ilość przynęt, żeby trafiły do wszystkich do których dotrzeć powinny.

Świetna robota !  B)  Ta mikro boleniówka to musi być kosa :D

Został mi tylko Twój jeden wobler w pudełku :(

Piotrze obiecuję, dotrą w końcu do Ciebie. Robię kolejną partyjkę i nie ma bata lecą na Podkarpacie  :rolleyes:

Leszku odłożę Ci coś do testów !

Pozdrawiam  ;)

Dziękuję Daniel, doceniam tym bardziej, że w Twoich pracach widać 100% zaangażowania i pasji, bez której nie wyszło by nic  ;) .

Coś w tym jest, każdy z nas ma inne predyspozycje i jakieś ukryte możliwości które trzeba znaleźć.

Mi jak coś ewidentnie nie leży i się z tym męczę, wolę odpuścić i szukać innych rozwiązań. Z pędzlem zawsze miałem "po drodze" i tak już zostanie, choć z pewnością można wypracować tutaj jeszcze dużo więcej i do tego dążę.

Aerograf chyba w końcu kupię z czystej ciekawości, mam kilka pomysłów na połączenie kilku technik  ;)     

• Like 3

Leszku odłożę Ci coś do testów !

Pozdrawiam ;)

Super, nie mogę się doczekać????

Postaram się jakoś zrewanżować. Na pewno też Ci coś podeślę do testów i oceny. Na razie jednak wobki leżą w postaci samych korpusów i czekają na swoją kolej????

• Like 1

Dzisiaj miały być bolki, niestety odkryta niedawno "stołówka" obstawiona była gruntówkami.

No i plan nie wypalił, spodziewałem się tego jednak, biorąc pod uwagę dzień wolny oraz piękną pogodę.

Polazłem więc wzdłuż wiślanych burt w poszukiwaniu miejsc, gdzie być może trafię na aktywne bolenie.

Przedzierając się przez ścianę podeschłych jeżyn ,napotkałem bardzo wąskie, urokliwe starorzecze z jednym tylko większym przegłębieniem pełnym powalonych drzew i gałęzi. Na agrafce bezsterowiec, w drugim może rzucie przy zatopionym pniu strzał i całkiem ładny jak na taką wodę kaczodzioby potrząsając pyskiem próbuje pozbyć się przynęty. 

Pomimo niewielkiego "metrażu" okazało się, że raczej nie głoduje;  ryba silna i gruba, mam nadzieję, że dorośnie tam do słusznych rozmiarów omijając żywcowe zestawy.

post-51351-0-45231000-1541861746_thumb.jpeg

post-51351-0-30718400-1541861767_thumb.jpeg

post-51351-0-48263100-1541861781_thumb.jpeg

post-51351-0-57568200-1541861794_thumb.jpeg

• Like 29

To prawda, potrafią zaskoczyć, niejednokrotnie takie kilka rzutów "z głupa"  :)  dawało mi rybę z niewielkiej badziury.

Co do konkurencji pokarmowej pewnie nie ma zbyt wielkiej, ale musi tam być sporo białorybu co jak na taką "wannę" mocno mnie zdziwiło, chyba ,że wyspecjalizował się w polowaniu na inne stworzenia ;)

Edytowane przez Piotr Gołąb
  • Like 1