Pride Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Piękna ryba A co do niepozornych miejscówek to sam mam jedną,tyle, że z kleniami. Bobry zrobiły na rzece zaporę i woda zalała położoną nieco niżej łąkę, która z czasem zamieniła się w coś na kształt płytkiego bagna ze sporą ilością wysokich traw i młodych wierzb. Latem na 30 centymetrowej wodzie, między tymi trawami stoją sobie przyzwoite kluski i żerują na żabach i przeróżnych owadach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Zazdroszczę Ci tych kleniowych, klimatycznych rewirów i podchodzenia ryb w krystalicznie czystej wodzie, super łowienie Kilka lat temu odkryłem, też nad Wisłą taką popowodziową nieckę z kryształową wodą, połączoną z rzeką wąskim kanalikiem. Pod powierzchnią wygrzewały się stada jazi, od maluchów po ryby około półmetrowe. Niesamowity widok, pełno jaskrawoczerwonych płetw na tle seledynowo- zielonego, trawiastego dna. Oczy mi się zaświeciły i przewidywałem pewny sukces, ryby okazały się jednak cholernie trudne i niewzruszone. Dopiero maleńki, mocno oskubany czarny jig na jedno gramowej główce pozwolił oszukać dwa jazie. Reasumując, warto czasem takim niepozornym wodom choć chwilę uwagi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Brawo Piotrek, piękny kaczor A takie zapomniane, niewielkie bajorka potrafią zaskoczyć - nie raz się o tym przekonałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Gratulacje,bardzo ładna,wybarwiona rybka i jak widać nie żałuje sobie papu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 10 cm, 38 gram, rzeczny uniwersał. Powstał zbyt późno ale jeszcze w październiku dał kilka niezłych ryb.Natomiast w 2019, jeśli wszystko dobrze się ułoży konstrukcja ta pokaże na co ją stać 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Matko i córko.. ale pocisk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Oj bujcie sie rapy z dalekich przykos.Pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Oj bujcie sie rapy z dalekich przykos.Pierwsza klasa. bójcie* Kawał konkretnego pocisku Piotrze, pewnie lata za horyzont Wykończenie jak zwykle klasa! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Tak racja przeoczyłem na szybko,byłem w szoku przecierałem oczy ze zdumienia podziwiajac piotrkowa torpede na bolenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Krótko i na temat-REWELKA Piotrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Oj Piotruś, Twoje woblerki ciągle podnoszą poprzeczkę, ciężko a wręcz niemożliwe jest dorównanie Twoim. Kiedyś malowałem obrazki , obrazy ,ale nawet nie próbuje malować jak Ty. Wysoko latasz Tylko pogratulować i obserwować tyle mi zostało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Dzięki za dobre słowo. Piotr co do malowania widzę, że ostro walczysz i każde kolejne woblery które pokazujesz wyglądają coraz ciekawiej. Nie ma się co porównywać tylko robić swoje i szukać nowych pomysłów i inspiracji???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2018 Ten wobler będzie miał kilka zastosowań. 10- cio centymetrowy a' la klenik , wyjściowo ze sterem, głównie na sandacze ale też w wersji boleniowej / bezsterowej. Zima będzie bardzo intensywna i do maja / czerwca kilka ciekawych rzeczy powstanie. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Już ustawiam się Piotrze w kolejce ... bo że będą łowić ryby to oczywiste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Za oknem "pogoda dla krętaczy", czas się powoli uzbrajać w sierściuchy 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) baaardzo lubię takie klimaty, aż się chce do imadełka siadać. Zestawienie kolorków I proporcji miodzio, jak zawsze…. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez nowwwak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 10 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Dzięki Paweł, powoli się rozkręcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) Sierści, pióra, syntetyki .... ciężko się od tego oderwać. Kolejne cierniczki wylatują spod imadła.Głównie stare wzory ale też coś nowego.Fajer tajger , na śpiące kropki.Stary wzór, w gwarze pstrągowej tzw. "Duszek". Nie przepadam za nim ale bywają dni, że trzeba go wrzucić do wody.Okonki, okazały się skuteczne nie tylko na pstrągiUltrafiolet, prosty i skuteczny wzór P.s. Nieco później sierściuchy trafią na giełdę, gdyby ktoś z Was potrzebował łowne, pstrągowe przynęty. Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Piotr Gołąb 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Chętnie parę przygarnę. Może znajdę czas i coś na wymianę będę miał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Chyba się spóźniłeś,bo były na Giełdzie Twórców ,może jeszcze są... Piękne Piotrze! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdau Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Liczę, że w przyszłym sezonie uda mi się z Piotrkiem spotkać na kropkach i wtedy parę jigów 'zdobędę'. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Liczę, że w przyszłym sezonie uda mi się z Piotrkiem spotkać na kropkach i wtedy parę jigów 'zdobędę'.Ciężko będzie , bo Piotrek jest sporych gabarytów i pewnie tak łatwo nie będzie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Ciężko będzie , bo Piotrek jest sporych gabarytów i pewnie tak łatwo nie będzie! Gdziee tam, ze mną jak z dzieckiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Za rączkę i do ...NA RYBY 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Imadło ostatnio nie odpoczywa zbyt wiele , w tygodniu kilka nowych wzorów się pojawi. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi