MARIUSZ 69 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Super też mam w planach coś pod pstrągi ukręcić ale u mnie też imadło gorące od innych tematów i chwilowo nie mam jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) No to zapytam oficjalnie - jak doklejasz oczy do główek to raz, a dwa - główka pokryta jest farba zwykła czy proszkową ? Ej qrna ! Skądś znam to drewienko :D :D Edytowane 16 Grudnia 2018 przez Hubert_S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Hubert drewienko podobne, jednak to nie to Co do farb, to najczęściej stosuję lakiery do paznokci. Szeroka paleta kolorów, zwłaszcza tych w starym złocie czy przeróżne grafity, czyli te które najbardziej pasują do "ciernikowatych", lakiery te są elastyczne i lepiej reagują na kontakt z twardymi zaczepami niż niejedna farba proszkowa, rzadko kiedy powstają odpryski. Co istotne, główkę trzeba delikatnie przeszlifować drobnym papierem ściernym.Po spłaszczeniu główki obcążkami, oczka przyklejam dwuskładnikowym epoksydem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Sierści, pióra, syntetyki .... ciężko się od tego oderwać. Kolejne cierniczki wylatują spod imadła.Głównie stare wzory ale też coś nowego.Fajer tajger , na śpiące kropki.[...]Stary wzór, w gwarze pstrągowej tzw. "Duszek". Nie przepadam za nim ale bywają dni, że trzeba go wrzucić do wody.[...]Okonki, okazały się skuteczne nie tylko na pstrągi[...]Ultrafiolet, prosty i skuteczny wzór[...] P.s. Nieco później sierściuchy trafią na giełdę, gdyby ktoś z Was potrzebował łowne, pstrągowe przynęty.Piotrze, czy okonie również było dane Ci łowić na te swoje krasne sieściuszki ? Edytowane 18 Grudnia 2018 przez K.Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Piotrze, czy okonie również było dane Ci łowić na te swoje krasne sieściuszki ? Wiele razy W sumie gdybym miał zostawić w pudełku jedną przynętę byłby nią bez wątpienia jakiś ciemny, nie za duży jig. Najlepiej to czarny . Na żadną inną przynętę nie złowiłem tyle przeróżnego białorybu. Z drapieżników chyba tylko głowacicy czy suma na to nie trafiłem ale z pewnością przy odpowiednim kalibrze i przede wszystkim samozaparciu, rzecz do zrobienia, pozdrawiam . Edytowane 18 Grudnia 2018 przez Piotr Gołąb 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Och Och - okonie z tego kanało - odprowadzalnika od zawsze były SZTOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Sześć gram na większym haku, na te w paski albo w kropki, co kto woli 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Piotrek...... jigi MEGA. Zdradź proszę jakich materiałów użyłeś??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki . Materiały zawsze mieszam, tj. naturalne + syntetyki. Ostatnie zdjęcie to barwiony lis, jakieś "dywany" używane często do streamerów szczupakowych, no i "ice dubbingi" w różnych odcieniach, że o sarence nie wspomnę . Edytowane 21 Grudnia 2018 przez Piotr Gołąb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dzisiaj hand made w nieco innym wydaniu Zdrowych i spokojnych 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Dobry artysta tworzy ze wszystkiego. Nie ważne czy to drewno, żywica czy ... mąka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Trzeba było takie małe karpiki porobić:; 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Ostatnio korzystam z każdej wolnej chwili i siadam do imadła, wziąłem się w końcu za większe gramatury dla kolegów łowiących okonie.Przyszły tydzień to już praca przy woblerach, nowej wersji ciernika Nieco większe rozmiary, hak # 2 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 W poszukiwaniu drewna wątku poszukałem... a widzę że tu się miło dla oka ostatnio najigowało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 W poszukiwaniu drewna wątku poszukałem... a widzę że tu się miło dla oka ostatnio najigowało Masz niezłe wyczucie , za drewno się wziąłem ostatnio bo mocno je zaniedbałem, ale finalne efekty to jeszcze chwilę. Czego by nie powiedzieć to chyba najprzyjemniejszy materiał do tworzenia woblerów, za którym zawsze się tęskni po dłuższej zabawie z żywicą czy inną chemią 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Sezon 2019 otwarty 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Wrzucę garść woblerów, których tworzenie sprawia mi zawsze najwięcej przyjemności. No i powoli wracam do żywicy której użyłem zamiast harzlacka, tutaj dojdzie pewnie jeszcze jedna jej warstwa.Cierniki ok 4,5 cm, w sam raz na najbliższe miesiące 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) A chciałem pisać może coś z sdr-ków na klenia,jazia przy okazji pstrąg. I moje modły zostały wysłuchane Mniejsze też będą? Takie około 3cm? Wykonanie bajka Edytowane 6 Stycznia 2019 przez bartosz311287 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dzięki Bartosz????, czy uda mi się z modelem trzy centymetrowym ciężko powiedzieć bo jak zwykle krucho z czasem a w niebawem biorę się za tematy boleniowe żeby ze wszystkim wyrobić się przed majem.W tzw. międzyczasie jeszcze jaziówki☺, więc nie obiecuję ale kto wie???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Trzeba brać co jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Jaziówki mam trzy sztuki równie piękne, a jak dałoby radę coś w tych lub większych rozmiarach zrobić sdrki. Wezmę kilka na zapas [emoji4] tylko teraz gromadzenie woblerów mi zostało [emoji23] ale przyjdzie i czas na nie.Na kilka boleniówek też się pisze Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Stycznia 2019 przez bartosz311287 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Coś wymyślimy☺, pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak zwykle super cierniczki Masz może ze 2 nadmiarowe? Zaskoczyłeś mnie z żywicą. Myślałem że nadaje się tylko do dużych woblerow. Czy to jakaś specjalna mieszanka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak zwykle super cierniczki Masz może ze 2 nadmiarowe? Zaskoczyłeś mnie z żywicą. Myślałem że nadaje się tylko do dużych woblerow. Czy to jakaś specjalna mieszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Myślę, że coś się znajdzie Co do żywicy niestety nie pamiętam nazwy, na pojemnikach nic nie widnieje. Kupiona dość dawno temu tu na forum, najważniejsze, że jest bezwonna i dobrze się ją nakłada pędzelkiem. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Piotr Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi