niedzielski Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ale ja wam tej Lubelszczyzny zazdroszczę . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 I ja lubię Lubelszczyznę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Garść cierniczków 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Garstka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Garść cierniczków DSC02008.jpg DSC02027.jpg A propo cirnika wczoraj oglądałem ciekawy filmik mojego znajomego. Warto obejrzeć wszystkie jego filmy, może być przydatne dla tych co chcą się wzorować na naturze naszych rodzimych gatunków.https://youtu.be/B6vWKBA2jOs 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Każda "ściąga" na pewno będzie wzbogacająca i nieco ułatwi nam malowanie. Kiedyś wspomniałem o zdjęciach Lubomira Hlaska, których sporo dawno temu wydrukowałem i są naprawdę pomocne. W cierniku podoba mi się niewyczerpana paleta barw, układów plam oraz odcieni, temat nie do wyczerpania Edytowane 2 Lutego 2019 przez Piotr Gołąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Uwielbiam Piotrze te Twoje "brudaski" , bez żadnych udziwnień, nienaturalnych akcentów! Kolorki dobrane ze smakiem...naturalne kształty-Widać pasję w tym co robisz.Jak to mój kolega powiedział " w naturze nie ma linii prostych", ale TY to chyba już wiesz! Edytowane 2 Lutego 2019 przez cyprys19 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Dziękuję Marcin za miłe słowa ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ile to ja bym musiał ,, pyndzli,, nałamać użyć slow na ch, k, p aby coś tak ładnie pomalować pyndzlem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kolorowy zawrót głowy 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Kolorowy zawrót głowy jigi.jpgCo one takie nieuczesane ?! Niech łowią, powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Dziękuję Piotrze za prezenty dla naszych laureatów, śliczne przynęty robisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 13 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Proszę bardzo, oby połowiły ????Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Co jakiś czas warto poczuć zapach drewna, powoli powstają kolejne pstrążki i strzebelki. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Co jakiś czas warto poczuć zapach drewna, powoli powstają kolejne pstrążki i strzebelki . Piotrze, pachnie drewnem i magią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Nikt nic? Serio? Piotrze gratulacje dwóch genialnych artykułów w marcowym WŚ ! :clappinghands: Trzymam kciuki za więcej i czekam na następny numer! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 BRAWO TY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Dzięki Paweł. Dla mnie to coś nowego, początki pisania w miejscu, które rządzi się własnymi prawami i wytycznymi do których trzeba się nieco "dopasować". Co z tego wyjdzie na dłuższą metę sam jestem ciekaw ; w głowie siedzi spory rejestr ciekawych wspomnień, przygód z nad różnych wód i czasem warto takie rzeczy utrwalić, tutaj na coraz mniej modnym papierze choć odnoszę wrażenie, że zapach świeżego druku jeszcze dość długo nie "odejdzie do lamusa". 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 23 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Czekamy na Pulitzera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 No proszę. Nie kupowałem WŚ od lat, a tu się okazuje że muszę zerknać na artykuły kolegi redaktora Gratulacje i powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Dzięki Tak jak wspomniałem, być może niektórymi tekstami uda mi się oddać klimat i specyfikę miejsc w których mogłem oddawać się wędkarskiej pasji, być może sprawi to komuś choć odrobinę przyjemności.A teraz aktualności, zaczynam odkurzać sprzęt muchowy i dłubię jakieś robactwo. Na początek kiełże, mucha którą wciągają wszystkie ryby i trzeba je mieć w pudełku.Do tego zaległe jigi w gramaturach od 5 - 10 gr, na większe pasiaki. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Piotrek nie przestajesz mnie zaskakiwać. Pamiętam początek Twojego wątku (mojego ulubionego zresztą ), super woblery na pstrąga i klenia, szkoda tylko, że nie da rady zobaczyć już zdjęć z pierwszych stron. Tak sobie kiedyś myślałem; oprócz tego "gość" rzeźbi, maluje - pamiętam ciekawe akwarele, robi kapitalne jigi, a przede wszystkim łowi. Mało tego, łowi między innymi świetne pstrągi, ryby, w których zakochałem się, gdy byłem kilkulatkiem, a to już około czterdziestu lat temu . Ostatnio słyszę, że jeszcze pisze i to ciekawie, no "człowiek orkiestra"!!! Dziś patrzę i nie wierzę , "gość" jeszcze "kręci" muchy. Łowię na muchę często, za to do kręcenia nie mam w ogóle drygu, widzę jednak, że takie kiełże z pewnością będą skuteczne, bardzo skuteczne. Z zasady nie "cukruję" innym, ale naprawdę, szacunek! Edytowane 26 Lutego 2019 przez marekn 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Dzięki Marku, napąsowiłem się . Jakiś czas temu spinning odwiesiłem na "kołek" i długo latałem praktycznie tylko z muchą, z krótkimi przerwami na spinningowe bolenie czy sandacze. Też zakochałem się w pstrągach ; kręciłem sporo i w pewnym momencie niestety przestałem, no może za wyjątkiem czasu kiedy pojawiała się jętka majowa, bo jednak "suchar" to suchar . Teraz uzupełniam pudełko głównie z myślą o jaziach i pstrągach, od maja mam nadzieję w końcu porządnie wezmę się za "muchowe " bolenie. Sporo tematów mnie prześladuje i chwilami jest to uciążliwe bo ciężko na wszystko znaleźć czas, ale co zrobić jak męczy . Próbuję wszystkiego po trochu, z różnym skutkiem oczywiście Pozdrawiam ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 (edytowane) Witam, czy będą w ofercie na sezon? Edytowane 16 Marca 2019 przez kanu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 17 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Witam, czy będą w ofercie na sezon?Coś powoli zaczynam dłubać ale u mnie to raczej niewielkie partie z racji ograniczonej ilości czasu na tworzenie przynęt. Postaram się o jakieś nadwyżki ale to nie wcześniej niż w drugiej połowie kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi