Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Klasycznie, kleniowo ... .

Piotr wobki jak zwykle przepiekne i wzorowo wykonane  :wub:

Natomiast troche te koleczka lacznikowe psuja obraz calosci  :unsure:   Z mojej strony polecam koleczka firmy Perfect 2mm, sa dostepne na alledrogo.

Super mocne, super dyskretnie, jedyny mankament to wymagaja konkretnych szczypczykow - pazurem nidyrydy  :ph34r:

• Like 1

Klasycznie, kleniowo ... .

Piotr wobki jak zwykle przepiekne i wzorowo wykonane  :wub:

Natomiast troche te koleczka lacznikowe psuja obraz calosci  :unsure:   Z mojej strony polecam koleczka firmy Perfect 2mm, sa dostepne na alledrogo.

Super mocne, super dyskretnie, jedyny mankament to wymagaja konkretnych szczypczykow - pazurem nidyrydy  :ph34r:

Dzięki Rafał :)

Kółeczka to przypadek, wczoraj ustawiałem wobki w rzece na "szybciora" i pozakładałem co było pod ręką. Zazwyczaj też drażnią mnie takie "niedopasowane" detale ;)

• 2 tygodnie później...

Nie klasycznie kleniowo tylko okoniowo hehe . Piotruś, dziś wziąłem nad rzekę drugiego woblerka ,tym razem szaraka, złowił  kilka pasiaków . Jutro biorę trzeciego zobaczymy co następny skusi . Pierwszy zaliczył szczupaka. Już się nie mogę doczekać by zobaczyć jak pracuje następny,te wypróbowane zupełnie się od siebie różnią .

post-53552-0-05533900-1571931463_thumb.jpg

• Like 5

Trzeci też ,,okoniowy'' he he, ładnie się dzisiaj spisał.

Nie mogę do końca jeszcze wszystkiego ,,wycisnąć'' z tych woblerków ,bo wody jest po kolana ,a roślinności w bród, na wiosnę dopiero w pełni będę mógł zaprezentować te wobki jak trzeba i wydobyć z nich cały potencjał.
Wiem, że wykonanie nie było łatwe i wymagało sporo pracy i czasu ale to jest właśnie to o czym Ci opowiadałem.

post-53552-0-19244800-1572007550_thumb.jpg

post-53552-0-26843300-1572007613_thumb.jpg

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Ostatnio jakieś pojedyncze akwarele sobie dłubię, no i powoli biorę się za jakieś jigi i woblery. 

Szarża pomysłów na nowe modele przynęt jaka męczy od dłuższego czasu, w konfrontacji z codziennością póki co 0 : 1. Kilka nowych konceptów które urodziły się jeszcze w tamtym roku na woblery boleniowe jest w trakcie realizacji, przed majem może zdążę :) .

post-51351-0-50760200-1575710418_thumb.jpg

post-51351-0-38989400-1575710430_thumb.jpg

• Like 19

Tak patrzę Piotrze na twoje dzieła i jestem zachwycony :) Byłem wczoraj na targach w Warszawie i powiem Ci że chciałbym kiedyś tam albo np na targach rekodzieła wędkarskiego zobaczyć Twoje woblery i ryby jak żywe pięknie oprawione i czekające na nowych właścicieli:) Myślę że nie jeden z nas chciałby taki obraz mieć w swojej prywatnej galerii;)

• Like 2

Piotrek, mógłbyś zrobić szkic bolenia?,taki pod projekt koszulki w stalowoszarych odcieniach. Wymyśliłem sobie koszulkę z boleniem ale taką aby jedna ryba zajęła cała powierzchnię. Głowa z przodu, cielsko z boku i ogon na plecach. Nigdzie jednak nic odpowiedniego nie znalazłem a mała rybka na koszulce wygląda niezbyt dynamicznie i mało atrakcyjnie. Pstrokate koszulki też nie robią wrażenia.