Piotr Gołąb Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zabawny zbieg okoliczności, koleżanka zajmująca się grafiką będzie niebawem przygotowywać moje akwarele by dało się je przenieść na odzież Bolenia od dawna mam w głowie bo kocham ten gatunek, zobaczymy jak wyjdzie bo jest trudny do przeniesienia na papier w technice akwareli.Problem z koszulkami na naszym rynku jest taki, o czym zresztą Wspomniałeś, że albo są okrutnie jarmarczne z tandetną grafiką i niewybrednym liternictwem albo kosztują "miliony" , Patagonia, Simms itd. ale i tutaj, pomijając cenę wbrew pozorom ciekawych wzorów brakuje, są dedykowane głównie muszkarzom i motywem przewodnim jest pstrąg.Jeśli aspius wyjdzie dostatecznie dobrze dam znać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 23 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Na woblery jeszcze przyjdzie czas, choć coś powoli powstaje. Póki co w wolnych chwilach ćwiczę akwarele, te jeszcze czeka ostatnie podejście i wyprowadzenie detali pędzelkiem "zeróweczką". 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Piękna robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 No, i Aspius aspius wykluwa się powoli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Pięknie Piotrek ????Coś mi się popsuło chyba i mię mogę kliknąć. Więc "Lubię To" ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2019 Ostanie trzy... zmiękły mi kolana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Dzięki,to taka odskocznia od codzienności dająca sporo satysfakcji, nie mniej niż tworzenie przynęt. Jak napisał Maciej aspius wykluwa się powoli ☺, choć jeszcze kilka rapek powstaje równolegle w różnych układach.Arku mi miękną nogi na widok Twoich boleniowych rarytasów które pokazałeś ostatnio,widzą mi się one na jednej z moich aspiusowych met, pozdrawiam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Arku mi miękną nogi na widok Twoich boleniowych rarytasów które pokazałeś ostatnio,widzą mi się one na jednej z moich aspiusowych met, pozdrawiam Piotr, miło mi niezmiernie, ale między nawet najwprawniejszym rzemiosłem a sztuką jest spora różnica - przepaść rzekłbym.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Piotrek piękne te grafiki [emoji4] W 100% zgadzam się z tym co napisałeś o obecnie dostępnych koszulkach na rynku albo tandeta albo trochę mniejsza tandeta ale w kosmicznych cenach. Więc czekam niecierpliwie aż pojawią się jakieś koszulki z Twoimi dziełami może nawet bufy [emoji6] Jeśli się pojawią to z pewnością będą warte każdej złotówki.PozdrawiamDaniel Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Bardzo ładne rzeczy, duża ilość szczegółów, ujmuje swoją precyzją. Cieszy oko tymardziej, że tematyka wielce oryginalna... boleń wczesnowiosenny z krebką głową, sztos. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Akwarela to wyższa szkoła jazdy. Nie wybacza błędów. Technika wymarzona wręcz w naszej tematyce. Żałuję mojego braku cierpliwości, choć jak oglądam to korci. Chyba jednak pójdę na ryby, a Piotr niech robi oprawę graficzną. Temat koszulek jak najbardziej trafny. Światełko w tunelu w czasach zalewającej nas tandety i kiczu. Myślę, że jest nisza do zapełnienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 W koszulkę, z tak pięknym wizerunkiem ryby to ja bym też wszedł.Genialne prace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Dzięki Panowie za pozytywny odbiór, choć nie ukrywam że jeszcze trochę pracy przede mną żeby móc ze spokojem powiedzieć, że w każdym szczególe jest dobrze. Tak jak wspomniałeś Maćku ( jeśli mogę na "Ty" ) akwarela jest techniką niewybaczającą błędów, jednak jak się z nią "dogadasz" daje dużo radochy. Ze względu na małe dzieci i brak profesjonalnej pracowni oleje musiałem odstawić na jakiś czas, za to techniki wodne dają mi trochę "tlenu" P.s. Arku w przypadku Twoich boleniówek wypadało by powiedzieć, " Bo liczy się wnętrze ..." i to jest ich moc. Wiem żeś boleniozą zarażony i ładnie sobie z tymi rybami poczyniasz, wobki zaś widać że przemyślane i muszę choć jeden u Ciebie zamówić.Z dedykacją dla Kuby : 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Teraz już pewnie trochę późno, ale może popertraktować z forumową wierchuszką i jesienią zmajstrować jerkbaitowy kalendarz. Byłoby miło, gdyby Twoje prace wywędrowały z szuflady pod strzechy amatorów wędkarstwa. Do tej pory jedyną ciekawą propozycją, na którą się natknąłem i którą z czystym sumieniem mogłem powiesić na ścianie, były reprodukcje starych szwedzkich grafik sprzedawane lata temu w Ikei. Twoje akwarele drukowane na eleganckim, czerpanym papierze miałyby wzięcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 24 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Póki co faktycznie wrzucam do szuflady kolejne prace. Kto wie, być może coś się z tego urodzi, może nawet i kalendarz☺Zdrowych i Spokojnych dla wszystkich ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Piotrze, nie wiem co napisać tak dobrze te ryby Ci wyszły Swego czasu przechodziło mi przez myśl podobnych "popiersi" namalowanie, tylko na koszulce. Nigdy się nie odważyłem, wiedząc jakie mam braki techniczne i ile czasu musiał bym poświęcić żeby to względnie wyglądało. Oglądając Twoje dzieło oż ślinkę przełknąłem z zachwytu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2019 Właśnie, gruba jesienna knaga czyli coś czego nie mogę uświadczyć na swoich wschodnich rewirach... dokładnie takie proporcje tuczą mój gust i dostarczają wrażeń wzrokowych, wysokiej jakości... Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Piotrze, jesteś bardzo utalentowany Brawo za przynęty, szkice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Dziękuję???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 W końcu coś użytkowego, mój pstrągowy niezbędnik 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Kolejne sierściuchy w moich ulubionych odcieniach 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Takich też nie może zabraknąć w pudełku 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 (edytowane) Pięknie się prezentują ! ????Piotrek zdradzisz jakiego rodzaju materiałów używasz na tułowia. To jakiś dywan czy np Baitfush siłke hair ? Edytowane 30 Grudnia 2019 przez K.Kalisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Dzięki, z tymi materiałami to różnie. Na ostatnim zdjęciu to połączenie marabuta z jakimś dywanem, plus sarna i jakiś flash z hendsa. Ostatnio zacząłem używać też sierści lamy, co prawda lepiej nadaje się do większych przynęt ale jak się ją odpowiednio przytnie i wymodeluje to i niewielkiego jiga można ukręcić. Czasem świetne materiały znajdziemy w sklepach o nazwie" second hand ", lub jak kto woli w szmateksie , pstrągi na szczęście nie dopytują o metki i zwyczajnie biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2019 Dawno mnie nie było w tym wątku, cóż by tu napisać? Może to, że zazdroszczę trochę talentu;) Bardzo miło jest mi oglądać Twoje prace. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi