Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Piotrze, tęsknisz już za pstrągami  :)

Widzę u Ciebie także szeroki wachlarz uzdolnień plastycznych :) .

Zgadłeś Sławku, nawet dzisiaj w rozmowie z kumplem o tym wspominałem, że już o nich myślę,choć do sezonu jeszcze daleko ????.

Już teraz wygląda super...a pomalowany.... Nie mogę się doczekać. ????????????

Jeszcze "chwilę", pewnie ze dwa miesiące ????????
  • Like 1

Jesienią kiedy tylko mam kilka chwil i dopisuje pogoda szukam lipieni. Ostatnio na własnoręcznie ukręconą jęteczkę udało się poprawić "PB".48 cm kardynał dopiero po kilku zmianach muchy pewnie zassał suchą na #16 i szybko wylądował w podbieraku.

post-51351-0-59082800-1665688922_thumb.jpg

post-51351-0-76478500-1665688973_thumb.jpg

post-51351-0-62339100-1665689018_thumb.jpg

• Like 18

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Piękny samiec w szacie tarłowej, miałem grupę ryb z tej części Tanganiki. Jeszcze większym wyzwaniem artystycznym, będzie odmiana z okolic Ilangi. Najtrudniejszym, w mojej ocenie jest Murago gdyż lokalne ryby posiadają wszystkie możliwe odcienie zieleni.

• Like 2

W sumie to po cichu czekałem na Twój "werdykt" ???? bo wiem, że to twój konik i masz o tych rybach dużą wiedzę. Dla mnie to zupełna nowość, to prezent dla kolegi ale nie ukrywam, że różnorodność ryb żyjących w jeziorze Tanganika to niesamowity i trudny do wyczerpania temat dla wszelkich działań malarskich czy rysunkowych. Kuszą mnie kolejne tropheusy więc pewnie coś jeszcze przedostatnie się na papier, pozdrawiam.

• Like 2

• 2 tygodnie później...